Tips en venn

Fyll ut feltene under og trykk [send]
Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!
Nyheter
IMPACT Norway
|
20.08.2014
image

Av jordens mer enn en milliard funksjonshemmede bor over 800 millioner i fattige land. Levekårsundersøkelser viser at personer med funksjonshemming gjerne befinner seg nederst på den sosiale og økonomiske rangstigen og er å finne som de fattigste blant de fattige.

FORUT
|
20.08.2014
image

En stadig voksende andel av befolkningen i Sierra Leone, også i de vestlige landsdelene, tar etter hvert ebola på alvor.

Norges Røde Kors
|
20.08.2014
image

Aldri før har intensiteten på kampene i Gaza vært så voldsom som den siste drøye måneden. Ødeleggelsene er enorme og vitner om at partene ikke har fulgt sine forpliktelser i å beskytte sivile.

Norges Røde Kors
|
20.08.2014
image

Samtidig som vi når ut til tusenvis med mat og vann, frykter vi at mange dør av vannmangel i varmen. Flere steder i Irak blir det godt over 45 varmegrader på dagtid. Vannmangel blir raskt livstruende i slik varme. Spesielt barn og eldre er utsatt, sier president i Røde Kors i Norge, Sven Mollekleiv.

SOS-barnebyer
|
19.08.2014
image

Da Isaac James, ungdomsleder i SOS-barnebyen Malkal i Sør-Sudan, plutselig befant seg alene isolert med 33 SOS-barn og –ungdommer, mens kulene smalt rundt dem, måtte han ta en avgjørelse om liv og død.

FN-sambandet
|
19.08.2014
image

Det er stadig farligere å være hjelpearbeider ute på felt. FNs sikkerhetsråd markerer 19. august Verdens humanitære dag ved å drøfte økningen i angrep på hjelpearbeidere.

Norges Røde Kors
|
19.08.2014
image

Regntiden gjør arbeidet for å stoppe ebola-smitte enda vanskeligere. Regnet gjør at smitte lett kan spres, og gjør tilgangen på rent vann til en utfordring. Den norske smittevernlegen Siri Johanne Boye og sykepleier Bjørn Fougner er i Sierra Leone på oppdrag for Røde Kors. De forteller at regnvannet gjør arbeidet for å hindre smitte vanskeligere.

FORUT
|
18.08.2014
image

FORUT er nå blitt medlem av forumet Vienna NGO Committee on Drugs. Det pågår en global diskusjon gjennom FN-systemet om framtida for narkotikapolitikken. Mange land er presset av narkotikamafiaen, og de fleste land er på leting etter hvordan man mer effektivt skal forebygge narkotikabruk og hjelpe narkotikaavhengige.

RORG-samarbeidet
|
15.08.2014
image

Både KrF og Venstre vil kjempe for infostøtten til organisasjonene. Det ble klart under Arendalsuka på tirsdag da RORG-samarbeidet arrangerte paneldebatt om sivilsamfunnets rolle i utviklingspolitikken. Dermed må utenriksminister Børge Brende (H) påregne motbør både fra den rødgrønne opposisjonen og regjeringens støttepartier om han skulle ønske kutt og vesentlige omlegginger.

Norges Røde Kors
|
15.08.2014
image

Alarmen går i Gaza. Frivillige og helsepersonell i Palestinsk Røde Halvmåne gjør seg klare til å rykke ut. De får en adresse. "Det er mitt hjem", sier en av dem.

Den norske Burmakomité
|
14.08.2014
image

Burmas første filmfestival for menneskerettigheter følte seg tvunget til å kansellere en filmvisning i juni, i frykt for å nøre opp under religiøse konflikter. Nå er visningen gjennomført. Det er et viktig bidrag til konstruktiv dialog i stedet for vold.

FIVH
|
13.08.2014
image

Etter 14 dager i streik har de bangladeshiske arbeiderne fra de fem fabrikkene i Tuba Group omsider fått lønningene de krevde. Men problemene vedvarer. Nå står de uten arbeid.

FOKUS
|
13.08.2014
image

FOKUS lanserte nylig rapporten «Ser vi ikke kvinnene for bare trær? En likestillingsvask av de norske midlene til REDD+». Et av hovedfunnene i rapporten er at det trengs mer planlagt samarbeid og handling.

Plan Norge
|
12.08.2014
image

På FNs Jentedag, 11. oktober, deler Plan Norge ut Jenteprisen 2014. Nå jakter juryen på aktuelle personer eller organisasjoner som jobber for jenters rettigheter. Det er mulig for alle å nominere kandidater fram til 25. september.

Caritas Norge
|
12.08.2014
image

Første timen etter åpning hadde 30 arbeidsinnvandrere allerede vært innom senteret. Tirsdag 5. august er åpningsdag etter sommerferien for Caritas Infosenter i Oslo.

Norges Røde Kors
|
12.08.2014
image

Situasjonen for sivile i Nord-Irak blir stadig vanskeligere. Behovet for mat og annen nødhjelp er stort.

Norges Røde Kors
|
12.08.2014
image

Mer enn 900 har dødd og over 1.700 er bekreftet smittet av ebola-viruset i Liberia, Guinea og Sierra Leone ifølge tall fra WHO.

Norsk Folkehjelp
|
07.08.2014
image

Norsk Folkehjelps partnere som har kontakter i de ISIL-kontrollerte områdene i Irak melder om forfølgelse, drap og det som kan ligne etnisk og religiøs rensing av minoriteter. «Aldri før har byen Mosul vært uten tilstedeværelse av kristne» skriver Norsk Folkehjelps partner, Al Mesalla i Kurdistan, i en oppdatering til Norsk Folkehjelp.

RORG-samarbeidet
|
07.08.2014
image

De siste ukene har Argentinas kamp mot såkalte "gribbefond" i USAs rettsapparat igjen satt gjeld på den internasjonale dagsorden. Slett U-landsgjelda, Kirkens Nødhjelp og Changemaker oppfordrer nå utenriksminister Børge Brende (H) til å engasjere seg for å få et forslag om etablering av en uavhengig gjeldsslettemekanisme gjennom i FN.

Strømmestiftelsen
|
04.08.2014
image

Da Djénéba Keita (40) fra Mali var liten, lærte hun aldri å lese og skrive. Det gjør henne desto mer ivrig etter å sørge for utdanning til sine fem barn. Men de fire yngste hadde ikke gått på skole, hvis ikke mamma hadde fått sjansen til å skape seg sin egen jobb.

Norges Røde Kors
|
04.08.2014
image

Behovet for medisiner, utstyr til operasjoner, ambulanser og psykososial støtte er enormt og stadig økende på Gaza.

Flyktninghjelpen
|
04.08.2014
image

Flyktninghjelpen krever en umiddelbar stans av Israels bombing av skoler og Hamas' bruk av skoler i sin militæroperasjon. 25 dager inn i krigen er minst 138 skoler bombet og flere titalls palestinere er drept mens de søkte tilflukt på skoler i Gaza.

ForUM
|
04.08.2014
image

Hvis ikke statens egne selskaper etterlever norske forpliktelser for å fremme et ansvarlig næringsliv, hvem skal da gjøre det?

Bistandsaktuelt
|
29.07.2014
image

I fjor rådet optimismen da FNs befolkningsprogram lanserte sin årlige utgave av Human Development Report. Den slo fast at «menneskelige utvikling» i snitt har gått frem 41 prosent siden 1970. Folk lever lengre, og den ekstreme fattigdommen i verden er betydelig redusert. 

I årets rapport, som ble lagt frem denne måneden, har organisasjonen kontrollert for klimaendringene. Resultatet ble langt dystrere.

SLUG
|
28.07.2014
image

Hvor mye tror du Afrika sør for Sahara mottar i bistand hvert år? $30 milliarder dollar. Og hvor mye tror du forlater regionen hvert år?

 

Care Norge
|
25.07.2014
image

Hvordan feire når man ikke vet hvor neste måltid skal komme fra? For CARE’s Mahmoud Shabeeb i Jordan går tankene til de syriske flyktningene når han forbereder seg til muslimenes viktigste høytid.

WWF
|
24.07.2014
image

Internasjonal miljøkriminalitet – som krypskyting av elefanter og ulovlig hogst – øker voldsomt og er verdt opptil 213 milliarder dollar i året. Det viser en ny rapport som ble lagt frem av FNs miljøprogram (UNEP) i sommer.

Leger Uten Grenser
|
24.07.2014
image

For første gang kan Leger Uten Grenser i stedet gi piller til pasienter med den hiv/aids-relaterte øyesykdommen CMV-retinitt i Myanmar.

Leger Uten Grenser
|
24.07.2014

Intens bombing og flyangrep i nordlige og sentrale deler av Irak har rammet sykehus og andre medisinske fasiliteter. Sivile står igjen uten sårt tiltrengt medisinsk hjelp.

Leger Uten Grenser
|
21.07.2014
image

Siden starten av operasjon «Protective Edge» er flesteparten av de drepte og sårede sivilister. Også helsearbeidere blir beskutt.

Medieklipp
NRK nyheter
21.08.2014

Hvordan er forholdet mellom Saudi-Arabia og Irak? Er Hizbollah og Hamas venner eller fiender? Har IS noen venner i Midtøsten? NRKs nye Midtøsten-grafikk gir svarene.

NRK nyheter
21.08.2014

Hamas truar med å angripe Ben Gurion-flyplassen utanfor Tel Aviv frå i morgon tidleg og ber internasjonale flyselskap om å halde seg unna.

NRK nyheter
17.08.2014

Nordøst i Nigeria sliter nigerianske tropper i kampen mot den islamistiske gruppen Boko Haram, som siden de kidnappet mer enn 200 skolejenter for fire måneder siden, har erobret stadig mer land.

E24
21.08.2014

Arbeiderpartiet har ingen planer om å stanse en ny konsesjonsrunde for oljeutvinning, men åpner for å la «restoljen» i gamle felt bli liggende.

Stavanger Aftenblad (meninger)
21.08.2014

Debatt av Rune Hersvik og Øyvind Isachsen: Realiteten for dagens vindkraft er en helt annen enn oljemannen Sveinulf Vågene uttrykte i sitt debattinnlegg under tittelen «Økonomisk selvpining». Etter etableringsfasen fram til 2012 har Høg-Jæren vindpark gått i pluss.

Bergens Tidende (meninger)
21.08.2014

Lederkommentar: Ap-leder Jonas Gahr Støre har skapt uro om norsk oljepolitikk, og godt er det.

Dagbladet
21.08.2014

Men pensjonert «Special Forces» general slet med betalinga.

Dagbladet (meninger)
21.08.2014

Kommentar av Morten Strand: Det har vært kamper midt i sentrum av storbyene Donetsk og Lugansk i Øst-Ukraina. Den militære framgangen for Ukraina gjør en avtale med Russland vanskeligere.

Dagens Næringsliv
21.08.2014

Høyre-topp Nikolai Astrup kom i helgen med ramsalt kritikk av at Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre vil diskutere begrensinger i norsk oljeutvinning. Han fikk skryt av Statoils sjeføkonom.

Dagens Næringsliv
21.08.2014

Mens Gaza-krigen blusser opp igjen, krever europeiske land at Hamas legger ned våpnene. - Det er urealistisk og kan bidra til palestinsk borgerkrig, mener forsker.

Dagens Næringsliv (NTB)
21.08.2014

- Jeg har ikke tatt til orde for at norsk olje bør bli liggende under bakken, understreker Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Dagens Næringsliv
21.08.2014

Argentina gjør et nytt forsøk på å vri seg unna å betale statsgjelden. Landet vil nå erstatte gammel gjeld med ny gjeld.

Dagens Næringsliv (meninger)
21.08.2014

Debatt av Gunnar Myhr: Midtøsten og Nord-Afrika har på mange måter mistet sin betydning og den innflytelse områdene engang hadde.

 

Dagens Næringsliv (NTB)
21.08.2014

Brasils sosialistparti nominerte onsdag den populære miljøvernaktivisten Marina Silva til å erstatte Eduardo Campos, presidentkandidaten som mistet livet i en flyulykke.

Vårt Land
21.08.2014

Høstens bistandsbudsjett skal preges av at Frp sitter i regjering, lover nestleder Per Sandberg.