Tips en venn

Fyll ut feltene under og trykk [send]
Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!
Nyheter
Den norske Bumakomité
|
06.03.2015
image

Militæret har trappet opp krigen i nord. Burmesiske myndigheter møter demonstranter med batonger og fengsel. I går ble studenter arrestert etter fredelige demonstrasjoner og støttemarkeringer mot utdanningsloven. I morgen protesterer burmesere foran Stortinget kl 13.

SOS-barnebyer
|
05.03.2015
image

I dag møtte Elizabeth fra Malawi og Trial fra Zimbabwe statsminister Erna Solberg og likestillingsminister Solveig Horne under en konferanse om likestilling.

Amnesty
|
05.03.2015
image

Jamila og Mahmoud. En historie om krig og kjærlighet. Og en historie om folk i nord.

FN-sambandet
|
04.03.2015
image

Verden har fått sitt første klimapanel for barn. Barnas Klimapanel består av 6 barn, og de er alle fra Norge.

Care
|
04.03.2015
image

I Niger kan korn i banken redde liv når tørke og oversvømmelse ødelegger avlinger. Når tørke og oversvømmelse ødelegger avlinger, er det gull verdt å ha en plan B som sikrer at fattige familier likevel får mat på bordet.

Bistandsaktuelt
|
03.03.2015
image

I fjor høst inviterte regjeringen til "innovasjonsdugnad" for å bedre arbeidet med global helse og utdanning. 116 forslag kom inn fra aktører over hele Norge. Her er ti av dem.

RORG-samarbeidet
|
03.03.2015
image

Soyaindustrien i Brasil er en viktig årsak til avskoging i Amazonas og økt press på levekårene for Brasils urbefolkning og småbønder, hevder kritikere. Samtidig har import av soya fra Brasil, som kraftfôr til landbruket og oppdrettsnæringen i Norge, økt dramatisk det siste tiåret. Med kampanjen "Soyalandet" vil nå ungdomsorganisasjonen Spire snu utviklingen og mener det er mulig å erstatte soya med økt bruk av norske ressurser.

Digni
|
02.03.2015
image

Mental helse er glemt i utviklingsarbeid, slår Himalpartner fast. Med støtte fra Digni har Himalpartner lansert en nettside med fokus på mental helse i utviklingsarbeid.

FORUM
|
02.03.2015
image

Norske sivilsamfunnsorganisasjoner er skuffet over at Utenriksdepartementet og Nærings og Fiskeridepartementet har bestemt seg for ikke å fornye Professor Hans Petter Gravers mandat som leder av det norske kontaktpunktet for OECDs retningslinjer.

Noragric
|
02.03.2015
image

USA lar egne interesser styre når de bestemmer hvem de skal hjelpe i Afrika. Det samme gjør Norge, hevder forsker fra Noragric.

Den norske Burmakomité
|
26.02.2015
image

Mer enn to uker med intense kamper mellom kokangopprørere og det burmesiske militæret har ført til mange sårede og drepte, og titusenvis av flyktninger over grensen til Kina. Men fortsatt gjenstår flere spørsmål enn svar relatert til konfliktutbruddet.

Caritas Norge
|
25.02.2015
image

Vietnam ligger godt an til å nå Tusenårsmålet for utdanning, men det er fremdeles marginaliserte grupper som ikke får ta del i denne utviklingen.Barn av migranter og barn med funksjonshemninger er svært sårbare og faller utenfor det offentlige utdanningssystemet.

SOS-barnebyer
|
24.02.2015
image

I følge beregninger gjort av Verdens Helseorganisasjon (WHO) har over fem millioner mennesker i det østlige Ukraina behov for grunnleggende helsetjenester. Mest utsatt er gravide, kronisk syke og barn og unge som behøver psykososial hjelp.

ClimaAdapt
|
24.02.2015
image

ClimaAdapt er et norsk-indisk forskningsprosjekt støttet av den norske ambassaden i New Delhi. Målet med prosjektet er å tilpasse indisk landbrukspraksis til et endret klima for å sikre fremtidig matproduksjon i et land med en stadig økende befolkning. .

FIVH
|
24.02.2015
image

De som syr klær og lager mobiler har lave lønninger, gjeldsproblemer og fravær av fagforeninger.

Karibu Foundation
|
24.02.2015
image

Under mottoet "En annen verden er mulig" skal sosiale bevegelser og aktivister fra hele verden samles på Verdens Sosiale Forum i Tunisia, 24.-28. mars 2015.

Caritas Norge
|
20.02.2015
image

Verden går fremover, men flere millioner tar ikke del i utviklingen. Den nye FN-agendaen for utvikling post-2015 vil være feilslått dersom vi ikke klarer å hindre at mennesker dør av sult.

Impact Norway
|
20.02.2015
image

The Lake Clinic har over 2 år overvåket ernæringstilstanden bland familier i som bor i flytende landsbyer på Tonle Sap-innsjøen i Kambodsja. Resultatene tegner en dyster statistikk; 2/3 av barn i skolealder er underernært, hvorpå så mye som 40% er rammet av vekstretardasjon, som betyr at kroppen ikke utvikler seg normalt. Kan flytende grønnsakhager skal bidra til å forebygge feilernæring?

Norges Røde Kors
|
20.02.2015
image

Etter 70 år med handlingslammelse mener Røde Kors at tiden er overmoden for reell fremgang.

Verdens matvareprogram
|
19.02.2015
image

KIEV – Verdens matvareprogram (WFP) trapper opp sin nødhjelpsinnsats i det østlige Ukraina for å gi mat til nærmere 190 000 sårbare mennesker fordrevet som følge av konflikten og sivile fanget nær frontlinjene.

SOS-barnebyer
|
17.02.2015
image

Nå er elevene endelig tilbake på skolebenken igjen. For å hindre spredning av ebola, bestemte myndighetene i Liberia at alle landets skoler skulle stenges i juli 2014. På mandag kunne de fleste skolene åpnes igjen. Også SOS-skolen og barnehagen i Monrovia startet opp arbeidet igjen under trygge forhold, og nesten alle barna var tilbake på skolebenken.

NOREF
|
17.02.2015

På tross av at både FN og vertsnasjoner etterlyser bedre overvåkningsmekanismer er kunnskap om barns deltakelse i væpnede konflikter kun sporadisk tilgjengelig. En ny rapport tar for seg rekruttering av barn til krig i Syria, fra flyktningebefolkningene i Jordan. Rapporten, som baserer seg på intervjuer fra Jordan, belyser noen av dilemmaene og den politiske, økonomiske og sosiale sensitiviteten som møter de som forsøker å hjelpe syriske barneflyktninger.

Verdens matvareprogram, WFP
|
16.02.2015
image

PARIS – Fotballspilleren Zlatan Ibrahimović, spiss for Paris Saint-Germain (PSG) fotballklubb og kaptein for det svenske landslaget, kunngjorde i dag at han spilte med navnene til sultende mennesker tatovert på kroppen sin, som en del av en kampanje for Verdens matvareprogram (WFP).

SUM
|
16.02.2015
image

Er du interessert i utvikling og bistand? Dette seks uker lange kurset er helt gratis. Nettkurset "What Works: Promising Practices in International Development" starter 23. februar!

Regnskogfondet
|
16.02.2015
image

Den amerikanske miljøforkjemperen Glenn Hurowitz håper USA vil følge den norske regjeringen sitt eksempel i kampen for å redde verdens regnskoger. Også Regnskogfondets innsats ble fremhevet da sentrale klimapersonligheter møttes til debatt fredag.

FORUM
|
16.02.2015
image

En av Gulfstatenes fremste menneskerettighetsforsvarere advarer mot norsk eksport av våpenutstyr til land som Saudi-Arabia. ForUM har intervjuet Maryam al-Khawaja i forbindelse med norgesbesøk.

Leger Uten Grenser
|
12.02.2015

Leger Uten Grenser ber EU om å ta sitt ansvar, og å slutte å sette båtflyktningers liv i fare. Opp til 300 mennesker skal ha dødd etter at flere båter med flyktninger sank i Middelhavet sist helg. Leger Uten Grenser ber nå den Europeiske Union (EU) om å umiddelbart revurdere sin flyktning og- grensepolitikk.

NOREF
|
12.02.2015

Etter mer enn 50 år med væpnet konflikt synes en fredsavtale mellom colombianske mynigheter og FARC-geriljaen å være innen rekkevidde. Den humanitære situasjonen i Colombia er fortsatt alvorlig og den er helt sentral i overgangsplanleggingen. Hva kan internasjonale erfaringer lære oss? Hvordan vil en fredsavtale kunne påvirke voldsdynamikken i landet? Hva vil de humanitære konsekvensene kunne bli?

WWF
|
12.02.2015
image

En ny rapport fra WWF (feb 2015) viser hva ti store utslippsland kan gjøre i dag for å unngå klimaendringer og bidra til en global omstilling fra fossil til fornybar energi.

RORG-samarbeidet
|
10.02.2015

Som oljenasjon har Norge stått i en vedvarende spagat mellom butikk og etikk. Lenge fikk butikken råde alene, men for ti år siden fikk den konkurranse fra Etikkrådet etter påtrykk, ikke minst, fra et engasjert sivilsamfunn. I sin årsmelding for 2014 gjør det avtroppende Etikkrådet opp status, mens Norges Bank nå utgir sin første rapport om "ansvarlig forvaltning". Har oljenasjonen Norge blitt etisk?

Medieklipp
Dagens Næringsliv (NTB)
06.03.2015

Verdenshandelen er åttedoblet siden 1970. - Men kriseåret 2014 viser at utviklingen ikke er lineær, sier utenriksministeren.

Stavanger Aftenblad (meninger)
06.03.2015

Kommentar av Ellinor Melbye: Søndag 8. mars skal vi feire og kreve respekt for kvinners rettigheter. Jeg ønsker å løfte frem en særskilt gruppe kvinner, nemlig kvinner på flukt.

VG (meninger)
06.03.2015

Lederkommentar: De som mener lederskiftet er et knefall for Kina, ser helt bort fra at Kullmann Five også var med på å dele ut fredsprisen til Liu Xiaobo. Vi mener prisene i årene mens Thorbjørn Jagland ledet komiteen, var både dristige og gode. Five var med på dem alle.

ABC Nyheter (NTB)
06.03.2015

IS-opprørere har satt fyr på oljebrønner øst for Tikrit i et forsøk på å stanse bombeflyene som deltar i offensiven mot opprørerne i byen, ifølge kilder i Irak.

Nationen (NTB)
06.03.2015

Utenriksminister Børge Brende (H) har et naivt og potensielt skadelig syn på de nye internasjonale handelsavtalene TISA og TTIP, mener SV.

Dagbladet (meninger)
06.03.2015

Kommentar av Anne Marte Blindheim: Også i klimapolitikken er Høyre og Ap veldig like. Både Erna og Jonas understreker at klimautfordringen må løses, samtidig som at oljen og gassen fortsatt vil være viktig for Norge framover.

Dagbladet (meninger)
06.03.2015

Kommentar av Jan-Erik Smilden: Hvordan kan statsminister Benjamin Netanyahu opptre som om han er livredd for Irans atomprogram, når han samtidig slår fast at Israels hær er uovervinnelig.

Dagens Næringsliv
06.03.2015

For å få til reformer og skape en ny vekst­­modell lover Kinas statsminister stabil vekst de neste årene.

Dagens Næringsliv (meninger)
06.03.2015

Lederkommentar: Byttet av leder i Den norske nobelkomiteen har utløst et skred av bekymrede reaksjoner for at det er gjort et «knefall for Kina». Det er en påstand det er vanskelig å finne dekning for. Om noen trodde Kaci Kullmann Five ville være mindre tydelig enn Thorbjørn Jagland om at Liu Xiaobo fortjente fredsprisen, bør hennes uttalelser til NRK onsdag i alle fall ha fjernet all tvil.

Aftenposten
06.03.2015

Tross mange minusgrader, ligger flyktningene i nedlagte fabrikker og tynne telt i forsøk på å komme seg over grensen til Ungarn.

Aftenposten (NTB)
06.03.2015

Takket være eldgamle jødiske tradisjoner vil Israel i år åpne for import av grønnsaker fra Gazastripen.

Aftenposten (NTB)
06.03.2015

IS-opprørere har tatt i bruk bulldosere for å legge den assyriske oldtidsbyen Nimrud i grus, ifølge irakiske myndigheter.

Aftenposten (meninger)
06.03.2015

Lederkommentar: President Vladimir Putin har for første gang kommentert drapet på opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov, som ble skutt ned på åpen gate i Moskva fredag kveld. Uttalelsene kom i en tale til ledende tjenestemenn i politiet onsdag.

Aftenposten (meninger)
06.03.2015

Kronikk av Torbjørn Færøvik: I så fall må de ha blitt skuffet.

Dag og Tid (meninger)
06.03.2015

Kommentar av Jon Hustad: Regjeringa vil auka prisen på eit nytt småhus med 146.000 kroner for å få det til å bruka mindre straum. Samstundes som regjeringa vil ha oss til å nytta mindre straum, vil ho òg auka utbygginga av svært ulønsam vindkraft.