Tips en venn

Fyll ut feltene under og trykk [send]
Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!
Nyheter
WFP, WHO, UNICEF & UNHCR
|
24.04.2014
image

– For et år, mens ledere fra FN-organisasjoner kjempet for å håndtere de voksende konsekvensene av den syriske borgerkrig, kom vi med en inntrengende appell på vegne av millioner av mennesker, hvis liv og fremtid hang i en tynn tråd; Nok er nok, sa vi!

RORG-samarbeidet
|
23.04.2014
image

Sist høst gikk professor i utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Tore Linné Eriksen, av med pensjon og ble bl.a. hyllet som "akademisk folkeopplyser". Som mangeårig støttespiller for organisasjoner og andre engasjert i opplysningsarbeid om internasjonale utviklingsspørsmål etterlater han seg nå sin "verden på nett", i tillegg til andre aktuelle nettressurser.

LLH
|
23.04.2014
image

I land hvor homoseksualitet er forbudt, bruker lhbt-organisasjoner forskjellige inngangsporter til å spre kunnskap om lhbt-personer og saker. Ofte er det hiv/aids. Andre ganger er det kvinnerettigheter.

Caritas Norge
|
23.04.2014
image

Advokaten Carlos Mejia Orellana ble fredag 18. april funnet drept i sitt eget hjem i El Progreso i Honduras. Gjennom sin jobb i organisasjonen ERIC-EP arbeidet Carlos med menneskerettigheter og anti-korrupsjon særlig rettet mot myndigheter, politi og rettsvesen.

Leger Uten Grenser
|
22.04.2014
image

Siyabulela Qwaka (30) er den foreløpig siste pasienten som er blitt kurert for ekstremtresistent tuberkulose (XDR-TB) i Leger Uten Grensers prosjekt i Khayelitsha i Sør-Afrika.

SOS-barnebyer
|
16.04.2014
image

- Jeg var på vei ut av moskeen etter bønn da jeg så de to små jentene sitte på fortauet. De holdt hverandre i hendene og det var veldig tydelige at de var helt alene, forteller Hassan, en syrisk trebarnsfar.

IU
|
15.04.2014
image

Internasjonalt Utvalg for folkehøgskolen (IU) sender nå rett før påske vel 300 underskrifter til Finansminister Siv Jensen med krav om mer etikk i Oljefondet. Underskriftene ble samlet inn av folkehøgskolestudenter som deltok på seminaret "Reager på urett - aksjon på 1-2-3!" 31. mars - 1.april.

Leger Uten Grenser
|
15.04.2014
image

Titusener av flyktninger som har rømt fra vold og mangel på ressurser i Sør-Sudan har søkt tilflukt i leirer i Gambella-regionen i Etiopia. Der er situasjonen nå kritisk på grunn av vann- og matmangel og dårlige sanitærforhold. Samtidig truer smittsomme sykdommer som meslinger.

Leger Uten Grenser
|
15.04.2014

Nesten 7000 mennesker flyktet fra hjemmene sine da det brøt ut kamper i Boguila fedag 11. april. De som ble igjen, overnattet på Leger Uten Grensers sykehus i byen.

Leger Uten Grenser
|
15.04.2014
image

Trefninger mellom regjerings- og opposisjonsstyrker har gjort Malakal til en spøkelsesby. Men enkelte klarte ikke å flykte.

Leger Uten Grenser
|
14.04.2014
image

Helsesystemet i Kambodsja har ikke kapasitet til å ta seg av alle tuberkulosepasientene i landet. Leger Uten Grenser har derfor utviklet et nytt, oppsøkende prosjekt for å begrense smitten.

RORG-samarbeidet
|
11.04.2014
image

Som eier av Oljefondet og med økende næringslivssatsing i utenriks- og utviklingspolitikken har Norge fått anbefalinger fra FNs komité for økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter (ØSK-komiteen) om ivaretakelse av såkalt "ekstraterritorielt ansvar". I den ferske meldingen om forvaltningen av oljefondet avviser imidlertid regjeringen et slikt ansvar for disse menneskerettighetene. FIAN er uenig og Rebekka Borsch i Venstre kaller det "dobbeltmoralsk og uetisk".

WWF
|
09.04.2014
image

WWFs klima- og energiarbeid i Uganda bidrar til å bekjempe fattigdom og helse- og miljøproblemer. Det skaper også nye arbeidsplasser i lokalsamfunnene.

Oslosenteret
|
09.04.2014
image

Konflikten i Sør-Sudan er i ferd med å eksplodere i en humanitær katastrofe. Oppmerksomhet i mediene lar trolig vente på seg til folk begynner å dø i tusentall.

Leger Uten Grenser
|
09.04.2014
image

Leger Uten Grenser reagerer på at FNs fredsbevarende styrke i Sør-Sudan (UNMISS) nekter å forbedre forholdene til 21 000 internflyktninger i hovedstaden Juba. I FN-basen Tomping bor de fordrevne i en avgrenset leir i de flomutsatte delene av basen, samtidig som FNs biler står tørt parkert på den andre siden av piggtrådgjerdet.

Norges idrettsforbund
|
08.04.2014
image

På et seminar i dag markerte Norges idrettsforbund den internasjonale dagen for idrett, utvikling og fred (6.april). De fremmøtte ble oppdatert på det siste innen forskning på idrettsbistand.

Regnskogfondet
|
08.04.2014
image

Også i år herjer et utall påsatte branner på Indonesias største øy Sumatra. Landets myndigheter virker handlingslammet overfor palmeoljeselskaper og privatpersoner som rydder land til plantasjer på denne svært miljøfiendtlige måten.

Regnskogfondet
|
08.04.2014
image

Finansminister Siv Jensen vil legge ned Etikkrådet og la Norges Bank selv bestemme hvilke selskaper som er for uetiske til at fondet kan investere i dem. Regnskogfondet frykter at Oljefondets etikk vil svekkes.

FORUT
|
07.04.2014
image

FORUTs nettside om rus og utvikling - ADD Resources - framstår med nytt utseende og nytt innhold. En oppdatert artikkel om sammenhengene mellom alkoholbruk og hiv/aids er et av elementene du kan finne i den nye versjonen av nettsidene ADD Resources. De ble lansert i ny utforming i dag.

RORG-samarbeidet
|
07.04.2014
image

- Kloke grep, mente VG, men ellers møter finansminister Siv Jensen (FrP) motbør fra mange hold etter at hun fredag foreslo å styrke oljefondsetikken ved bl.a. å legge ned det uavhengige Etikkrådet.

Norges idrettsforbund
|
04.04.2014
image

Når idrett ses på som en arena for inkludering, læring, personlig utvikling og demokratibygging blir den en vesentlig samfunnsarena. Der idrettsstrukturer bygges og rettighetsperspektiv inkluderes, forandrer idretten liv. Derfor har FN innført en internasjonal dag for idrett og utvikling. Den aller første markeres 6. april.

Norges Røde Kors
|
04.04.2014
image

FN- rapporten om klimaendringer viser økt behov for tilpasning og forebyggende arbeid. - De humanitære konsekvensene av klimaendringene er dramatiske og jeg er dypt bekymret for at det ikke blir gjort nok for å sikre trygghet for sårbare mennesker verden rundt, sier generalsekretær i Røde Kors i Norge, Åsne Havnelid.

SOS-barnebyer
|
04.04.2014
image

Det har denne uka vært kraftige jordskjelv i den nordlige dele av Chile. Ingen SOS-barn eller -ansatte har blitt skadet i skjelvene.

KFUK-KFUM Global
|
04.04.2014
image

Den Norske Kirke har gjort et stort stykke arbeid med å revitalisere sitt menneskerettighetsarbeid. Dokumentet som søndag 6. april behandles på Kirkemøtet utfordrer til styrking av dialogen omkring kirkens rettighetsbaserte arbeid. Dokumentet må i tillegg gjøre kirken mer frimodig og tydelig handlingsorientert, mener utenlandssjef Fredrik Glad-Gjernes i KFUK-KFUM Global.

RORG-samarbeidet
|
04.04.2014
image

Utenriksminister Børge Brende (H) får bred støtte fra sivilsamfunnet for sitt initiativ til en ny melding til Stortinget om menneskerettigheter. I tillegg til å understreke at menneskerettigheter er mer enn ytrings- og forsamlingsfrihet peker imidlertid mange på at Norge også må feie for egen dør og etterlyser bl.a. oppfølging av FNs veiledende prinsipper for menneskerettigheter og næringsliv. Danmark lanserte sin strategi denne uka.

Flyktninghjelpen
|
03.04.2014
image

Tallet på syriske flyktninger i Libanon passerte torsdag offisielt én million – halvparten av dem barn. Kostnadene ved å fornye oppholdstillatelsen gjør at mange av de syriske flyktningene i landet risikerer å bli ansett som ulovlige, viser en ny rapport fra Flyktninghjelpen.

Verdens matvareprogram (WFP)
|
02.04.2014
image

Eksekutivdirektør for Verdens matvareprogram (WFP) og FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), advarer om at krisen i Sør-Sudan kan bringe millioner av liv i fare i de kommende måneder, hvis ikke rask innsats settes i gang for å ende konflikten og for å støtte de sivile som kjemper for å overleve.

Norad
|
02.04.2014
image

Klimapanelets siste rapport slår fast at klimaendringene forventes å redusere økonomisk vekst, heve matprisene på grunn av svekket matproduksjon og bremse reduksjonen i fattigdom.

Strømmestiftelsen
|
02.04.2014
image

Satellittbilder over store deler av Kenyas grønne åser viser stramme rutenett av dyrket landskap. Utfordringen er at avlingene ikke eies av Kenyas egen befolkning, men av internasjonale selskaper som dyrker jorda for eksport.

WWF
|
02.04.2014
image

Til knappe 120 kroner er en enkel stråkurv blitt et verktøy for naturvern og god samfunnsutvikling. Den bekjemper avskoging og reduserer helseproblemer, spesielt blant kvinner og barn.

Medieklipp
NRK nyheter
24.04.2014

Mens stortingspresidenten og utenriksministeren vegrer seg for å møte Dalai Lama i frykt for å hisse på seg Kina enda mer, har handelen og turismen gått så det suser i de fire årene konflikten har vart.

E24
24.04.2014

Økende popularitet for «folkefinansierte» grønne energiproskjekter.

E24 (NTB)
24.04.2014

Storbritannia har brukt 420 milliarder kroner på militæroperasjoner i utlandet siden den kalde krigen, viser en ny studie.

Bergens Tidende (meninger)
24.04.2014

Kommentar av Atle Møen: Med terrorrisiko og klimakrise lever vi midt i risikosamfunnet Ulrich Beck skisserte for 30 år sida.

Vårt Land (verdidebatt)
24.04.2014

Kommentar av Jon Magne Lund: Det er tross alt bedre at stortingspresidenten er ærlig og feig enn at han er uærlig og feig.

VG (meninger)
24.04.2014

Lederkommentar: Valget er en hån, en provokasjon og en farse. En hån mot alle de vestlige politikere og opinionsdannere som spådde Assads snarlige fall da opprøret startet for mer enn tre år siden. Langt verre er de lidelser regimet har påført sine egne.

VG (meninger)
24.04.2014

Lederkommentar: Regjeringen har foreløpig ikke avgjort om noen av dens representanter skal møte Dalai Lama når han kommer til Norge i begynnelsen av mai. Argumentasjonen fra utenriksminister Børge Brende (H) tyder så langt på at hverken han eller andre representanter for regjeringen vil ta imot tibetanernes åndelige leder i eksil.

Adresseavisa (meninger)
24.04.2014

Lederkommentar: Det er lett å ha sterke meninger om rammen rundt Dalai Lamas Norges-besøk. Det er verre å svare for norske interesser overfor Kina.

Dagbladet
24.04.2014

Men flere av statslederne som trosset Kina har fått svi.

Dagbladet (meninger)
24.04.2014

Kommentar av Inger Bentzrud: Kinesernes demonisering av Dalai Lama minner om tilstander fra Kulturrevolusjonen.

Dagens Næringsliv
24.04.2014

Regjeringen har ennå ikke bestemt seg for om den kommer til å møte Dalai Lama i Oslo i mai.

Dagens Næringsliv
24.04.2014

- Kanskje én av de vanskeligste sakene i norsk utenrikspolitikk i nyere tid, sier seniorrådgiver Henning Kristoffersen i DNV.

Dagens Næringsliv (NTB)
24.04.2014

Arbeiderpartiets Marianne Aasen, som sitter i Tibetkomiteen, sier hun forstår at det er et dilemma for regjeringen og utenriksminister Børge Brende (H) når Dalai Lama besøker Norge i mai.

Dagens Næringsliv (NTB)
24.04.2014

Forholdet mellom Kina og Norge er iskaldt, advarer stortingspresidenten og regjeringen. Likevel viser handelsstatistikken nye rekordtall.

Dagens Næringsliv (NTB)
24.04.2014

Vil ikke spille noen rolle om representanter fra regjeringen møter Dalai Lama eller ikke.