Tips en venn

Fyll ut feltene under og trykk [send]
Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!
Nyheter
FN-sambandet
|
26.06.2015
image

26. juni er det 70 år siden FN-pakten ble undertegnet. På FN.no finner du nå en historisk gjennomgang, dato for dato, av viktige hendelser gjennom alle FNs 70 år.

RORG-samarbeidet
|
26.06.2015
image

- En ekstraordinær situasjon krever ekstraordinære tiltak, skrev Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, etter at et flertall på Stortinget samlet seg om et forlik for å hjelpe flyktninger fra Syria. Denne uken forsikret statsminister Erna Solberg (H) at regjeringen vil følge opp det Stortinget har vedtatt, men om forliket er et godt tiltak i møte med den største flyktningkrisen siden 2. verdenskrig er det sterke delte meninger om.

Verdens matvareprogram (WFP)
|
24.06.2015
image

Idet giverkonferansen for Nepal starter i Katmandu går WFPs humanitære innsats over fra den akutte nødhjelpsfasen til langvarig gjennoppbygning. Verden har vært sjenerøs, men det hardeste arbeidet ligger foran oss og forutsigbar økonomisk støtte er avgjørende for å opprettholde innsatsen.

Norad
|
23.06.2015
image

Norad inviterer igjen til landmøter over sommeren. Møtene har det samme nye formatet som i fjor, og byr på større grad av interaktivitet. Meld deg på i dag!

Den norske Burmakomité
|
23.06.2015
image

Fredag 19. juni fylte Aung San Suu Kyi 70 år. Etter at hun ble løslatt fra husarrest i 2010 har hun gått fra å være et demokrati-ikon til en politiker av kjøtt og blod, og har måttet tåle kritikk både hjemme og internasjonalt. Dette til tross for at hun har begrenset politisk makt, skriver daglig leder Audun Aagre på sin blogg.

FN-sambandet
|
23.06.2015
image

Millioner av gutter og jenter fra de fattigste familiene vil mest sannsynlig leve i fattigdom, være ute av skolen, lide av kronisk underernæring og dø før de fyller fem år. UNICEF legger frem sin viktigste temperaturmåling på hvordan barn har det rundt om i verden.

RORG-samarbeidet
|
23.06.2015
image

- Selskapers skattetriksing rammer de fattigste, påpeker Redd Barna i en ny rapport. Sist uke tok Stortinget et nytt, felles skritt for å hindre nettopp dét gjennom styrket land-for-land rapportering (LLR). Høyres Siri Meling kalte det vinn-vinn: Å både få en mer rettferdig verden og sørge for at Norge får inn sin skatt, må være bra. Nå står slaget om et globalt skatteorgan på FNs konferanse om finansiering for utvikling (FfD) neste måned. 

Norad
|
23.06.2015
image

Ny årsrapport fra Norad lansert: - Slik bidrar Norge til matsikkerhet globalt.

I 2009 led én milliard mennesker av sult og underernæring. I dag er tallet anslått til å ligge under 800 millioner.

FN-sambandet
|
23.06.2015
image

Seksuelle overgrep mot kvinner i konfliktsoner er en militær taktikk. FN har vedtatt at 19. juni skal være den årlige dagen mot seksuell vold i konflikt.

ForUM
|
23.06.2015
image

I dag startet FN-forhandlingene om de nye bærekraftsmålene for å utrydde fattigdom og ta vare på miljøet innen 2030. Samtidig går norskledede forhandlinger om hvordan målene skal finansieres på overtid. Striden står bl.a om et globalt skatteorgan som ForUM støtter.

ForUM
|
22.06.2015
image

-Meget gledelig, sier ForUM etter at et enstemmig Storting sist uke vedtok å styrke finansiell åpenhet gjennom å pålegge norske selskaper som driver med petroleumsvirksomhet, gruvedrift og skogdrift å rapportere fra skatteparadiser.

SOS-barnebyer
|
19.06.2015
image

Lila* (10) var ute og lekte i gata da jordskjelvet inntraff. I løpet av sekunder lå huset hennes i ruiner. Under de sammenraste bygningsmassene lå familien hennes.

RORG-samarbeidet
|
19.06.2015
image

FNs nye bærekraftsmål skal bl.a. "sikre, innen 2030, at alle elever tilegner seg de kunnskaper og ferdigheter som trengs for å fremme bærekraftig utvikling". Tilsvarende løfter Ludvigsensutvalget, som denne uka la fram sin utredning om "fremtidens skole", fram bærekraftig utvikling som én av tre viktige, flerfaglige temaer som må være tydelig i læreplanverket. En slik satsing på "globale borgere", nasjonalt og globalt, gir håp for jordas miljø og utvikling.

Fredskorpset
|
18.06.2015
image

Et utvekslingsprosjekt mellom Malawi og Norge har resultert i entrepenørbedriften Kumudzi Kuwale, som tilbyr solenergi til befolkningen.

Care Norge
|
18.06.2015
image

Det er et desperat behov for mat og rent vann blant de som flykter fra den væpnede konflikten.

Flyktninghjelpen
|
18.06.2015
image

Totalt var 59,5 millioner mennesker på flukt i 2014. Det er en økning på hele 8,3 millioner sammenliknet med fjoråret.

Flyktninghjelpen
|
18.06.2015
image

Altfor mange av de rikeste og fredeligste landene fraskriver seg sitt globale ansvar for å gi hjelp og beskyttelse. De murer seg inne bak lukkede grenser. Vi er nødt til å sørge for en bedre internasjonal ansvarsdeling, sier generalsekretær Jan Egeland.

Flyktninghjelpen
|
18.06.2015
image

Antallet mennesker på flukt er høyere enn noen gang. Dessverre ligger det en tragisk logikk i at jo verre de største humanitære krisene er, desto mer havner de neglisjerte fluktsituasjonene i skyggen.

FIVH
|
18.06.2015
image

Få dager etter at Bianco fikk hard kritikk i Framtiden i våre henders rapport om sko, valgte de å svare på ubesvarte spørsmål om sitt etikkarbeid. Men skokjedens ferske etikkarbeid imponerer ikke.

FN-sambandet
|
17.06.2015
image

Sentrale endringer må til dersom FNs fredsbevarende operasjoner skal kunne håndtere framtidens konflikter, sier en ny FN-rapport.

FOKUS
|
16.06.2015
image

Alle mannlige statsråder, Stortingspresidenten og mannlige stortingsrepresentanter, Ole Robert Reitan, Idar Kreutzer, Petter Schjerven, Curt A. Lier, Anders Folkestad og Marcel Leilienhof. 

Dette er bare noen av mennene som idag slutter seg til den verdensomspennende FN-kampanejen HeforShe. Mange flere vil bli utfordret til å delta.

Regnskogfondet
|
16.06.2015
image

Etter ti år med forhandlinger er FNs klimakonvensjons rammeverk for bevaring av tropisk skog (REDD+) nå ferdigstilt.

Regnskogfondet
|
15.06.2015
image

Indonesias nest største palmeoljeselskap, Astra Agro Lestari, innfører et hogstforbud med umiddelbar virkning etter massivt internasjonalt press fra Regnskogfondet og allierte organisasjoner.

SAIH
|
15.06.2015
image

European People's Party vil jobbe for at den norske Students at Risk-ordningen skal bli et europeisk program. – Et stort skritt for for økt beskyttelse av studenter som kjemper for demokrati og menneskerettigheter, sier Jørn Wichne Pedersen, leder i SAIH.

Flyktninghjelpen
|
11.06.2015
image

-At Stortinget er enige om å ta imot 8000 kvoteflyktninger er et skritt i riktig retning. Men det er uforståelig at Stortinget ikke går inn for en større økning i hjelpen til Syria og nabolandene i møte med vår tids største krise, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.

SOS-barnebyer
|
10.06.2015
image

Larissa er sykepleier ved SOS-barnebyers medisinske senter i Bujumbura i Burundi. Hun er et av ofrene for de voldsomme urolighetene i landet.

Caritas Norge
|
10.06.2015
image

Kun en liten andel av den internasjonale humanitære bistanden går til lokale organisasjoner til tross for at disse ofte er først til stede med nødhjelp under kriser.

SOS-barnebyer
|
10.06.2015
image

SOS-barnebyer var allerede etablert i de verst rammede områdene, og kom raskt i gang med nødhjelpsarbeidet. Vi har tatt hånd om barn som har kommet bort fra eller mistet familien sin og opprettet 14 trygghetssoner for barn i de jordskjelvrammede områdene.

UiB
|
10.06.2015
image

Universitetet i Bergen har flere videreutdanningstilbud for deg som ønsker å jobbe innenfor nord-sør feltet og tilhørende temaer. Her får du en liten oversikt.

Care Norge
|
10.06.2015
image

Helt siden jordskjelvet har Yam vært redd for å miste barnet hun har i magen.

Yam (32) bor i en av de avsidesliggende landsbyene ved Lamjung, fire timers kjøretur fra hovedstaden Katmandu. Hun er gravid med sitt fjerde barn, og hjemmet til familien ble fullstendig ødelagt i jordskjelvet 25. april.

Medieklipp
Dagsavisen
29.06.2015

Jurister og forsker mener det vil være bortkastet å gjøre det mulig å frata fremmedkrigere statsborgerskap.

VG
29.06.2015

Partene i atomforhandlingene med Iran er under et enormt press for å komme til enighet. Lykkes de vil 800.000 fat olje havne på et allerede mettet oljemarked.

VG (meninger)
29.06.2015

Kommentar av Per Olav Ødegård: En religiøs minoritet kan trekke Israel inn i krigen i Syria. Fremrykkingen for Den islamske stat (IS) og al Qaida bringer druserne i livsfare.

Dagbladet (meninger)
28.06.2015

Kommentar av Eivind Trædal: Stordalen-paret vil at vi skal leve mer miljøvennlig, men selv er de store miljøsyndere. Det svekker troverdigheten og budskapet deres kraftig. Men når vi godter oss over å lese om Stordalen-parets dobbeltmoral, bør vi også se oss selv i speilet.

Dagens Næringsliv
29.06.2015

Fra FNs talerstol tar sjefen for Det Norske Veritas et kraftig oppgjør med næringslivsledere som kun tenker kortsiktig profitt. Henrik O. Madsen kaller det «forkastelig» at mange bedrifter i dag knapt betaler skatt. – Hvis man vil drive forretninger og tjene penger i et land, må man også betale skatt der, sier Madsen med klar henvisning til Facebook, Google og andre multinasjonale selskaper som tryller bort skatteregningen ved hjelp av fiffige advokatknep.

 

 

Dagens Næringsliv (meninger)
29.06.2015

Kommentar av Joseph E. Stiglitz og Martin Guzman: I Argentina kjemper myndighetene mot en liten gruppe investorer, såkalte gribbefond, som motsetter seg en avtale som et overveldende flertall av landets kreditorer frivillig har gått med på. I Hellas brukes store deler av «bistandsprogrammet» til å betale eksisterende kreditorer. Samtidig påtvinges grekerne innstramningstiltak som forsterker nedgangstidene. I Ukraina er de mulige konsekvensene av statsgjeldsproblemene enorme.

Aftenposten
29.06.2015

En observatørgruppe hevder at Den islamske staten (IS) i løpet av ett år har henrettet over 3.000 mennesker i Syria, deriblant 74 barn.

Aftenposten
29.06.2015

De kommer i småbåter, de går og de sykler. Den østlige ruten, gjennom Hellas, Balkan og Ungarn, er i ferd med å bli flyktningenes foretrukne vei inn i Europa.

Aftenposten (NTB)
29.06.2015

Aktivistene i båten Marianne av Göteborg ble hindret i å nå Gazastripen da de ble avskåret av israelske forsvarsstyrker sent søndag kveld.

Aftenposten (meninger)
29.06.2015

Lederkommentar: Dersom en atomavtale, basert på det solide rammeverket partene ble enige om i april, kommer i stand vil det være et historisk skritt, både for å demme opp for et atomkappløp i Midtøsten og inkludere Iran i det internasjonale samfunnet.

Nettavisen
28.06.2015

Debatten rundt hvor mange flyktninger som Norge skal ta imot, raser på ulike fora og sosiale medier. Det startet nedgangen til Arbeiderpartiet på meningsmålingene, og debatten splitter den blåblå regjeringen i to. Nå hiver den nye børskongen, Christian Ringnes, seg inn i debatten. - Å ta imot 8.000 flyktninger til Norge, er ressurssløsing, sier Ringnes til Nettavisen.

Bergens Tidende (meninger)
28.06.2015

Debatt av Tine Sundtoft: Guyanas folk valgte nylig en ny regjering. Den har invitert Norge til samtaler om fortsatt samarbeid. Det ser vi frem til.

VG
28.06.2015

Milliardær Trond Mohn (72) er klar på at det må åpnes for oljeleting i Lofoten.

VG
28.06.2015

Kvelden etter de grusomme terrorhandlingene på stranden i Sousse, samlet byens folk seg til en demonstrasjonsmarsj mot terror gjennom byens hovedgater.

VG
28.06.2015

Det er minst 15 briter blant de drepte etter fredagens terrorangrep i Tunisia. Nå går både engelske og norske myndigheter ut og advarer mot å reise til landet.