Tips en venn

Fyll ut feltene under og trykk [send]
Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!
Nyheter
FN-sambandet
|
23.10.2014
image

– Vi gratulerer FN med 69-årsdagen og merker oss at det er et økende behov for FNs rolle og mandat. Verden er i en urolig tid hvor vi står foran store internasjonale utfordringer. FN er en viktig aktør i å finne multilaterale løsninger på de store globale utfordringene vi ser i verden i dag, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet.

SLUG
|
23.10.2014
image

I juli 2015 vil det internasjonale samfunnet få muligheten til å endre fremtiden for utviklingsfinansiering. Regjeringer, sivilsamfunn, fagforeninger og andre aktører vil komme sammen for den tredje konferansen om finansiering for utvikling som skal finne sted i Addis Ababa i Etiopia. Her skal de bli enige om hvordan fremtidens utvikling skal finansieres.

Caritas Norge
|
23.10.2014
image

Flere hundre mennesker er tvunget på flukt og minst 80 personer er drept i området rundt byen Beni i Nord-Kivu i DR Kongo, opplyser lokale kilder i landet.

KFUK-KFUM Global
|
21.10.2014
image

Fredag 17. oktober var FN sin dag for utryddelse av fattigdom. Det passet derfor fint at dagen også ble brukt til å offisielt åpne prosessen med å planlegge en av de viktigste konferansene i 2015, nemlig konferansen om finansiering for utvikling som avholdes i Addis Abeba, Etiopia i Juli.

Norad
|
20.10.2014
image

Har du lyst til å lede direktoratet for utviklingssamarbeid? Vår jobb er å sørge for at norsk bistand gir resultater som reduserer fattigdommen i verden. Vi lyser nå ut stillingen som direktør i Norad for én dag.

Norges Røde Kors
|
20.10.2014
image

Nordmenn, og spesielt ungdom, har lav kunnskap om regler i krig. Det er bekymringsfullt, ikke minst sett i lys av økningen i antall nordmenn som reiser ut som fremmedkrigere. Nå må internasjonal humanitær rett (IHR), eller krigens regler, bli del av skolens pensum. Norge har forpliktet seg til å gjøre krigens regler kjent blant sin egen befolkning.

RORG-samarbeidet
|
20.10.2014
image

I utenrikspolitikken vil utenriksminister Børge Brende (H) ha et taktskifte i arbeidet for frihandel og norske næringsinteresser og i utviklingspolitikken vil han ha fokus på menneskerettigheter, demokrati og kamp mot fattigdom. Norsk sivilsamfunn spør: Hvordan vil han få til begge deler - samtidig? Det var jo samstemt politikk for utvikling som skulle være Brendes prosjekt.

SOS-barnebyer
|
19.10.2014
image

Ebola-epidemien har gjort nesten 4 000 barn i Liberia, Guinea og Sierra Leone foreldreløse. Ti år gamle Saye er en av dem. 

FN-sambandet
|
17.10.2014
image

17. oktober er FNs internasjonale dag for avskaffelse av fattigdom:  – Det har vært betydelig fremgang i å redusere ekstrem fattigdom siden år 2000, men den globale økonomiske krisen bremser utviklingen.

Den norske Burmakomité
|
16.10.2014
image

Kontrasten mellom politiske realiteter og internasjonal ønsketenkning har aldri vært større i Burma. Norge har posisjonert seg godt i forhold til den burmesiske regjeringen, men har støtt fra seg den politiske opposisjonen. En realitetsorientering må til for å drive reformprosessen videre, mener Audun Aagre, daglig leder i Burmakomiteen.

Caritas Norge
|
16.10.2014
image

805 millioner mennesker lider av underernæring. Regjeringen fastslår i statsbudsjettet for 2015 at formålet med bistanden er varig fattigdomsreduksjon i de mest fattige landene, men følger ikke opp med en strategi som når de fattigste av de fattige.

FN-sambandet
|
16.10.2014
image

- Familielandbruket har alltid vært en sikkerhet, både nasjonalt og globalt. Behovet for mat på eget ressursgrunnlag vil øke i årene fremover, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet. Den 16. oktober er Verdens matvaredag. FN har valgt å gjøre 2014 til FNs internasjonale år for familielandbruket.

RORG-samarbeidet
|
15.10.2014
image

I statsbudsjettet for 2015 har regjeringen foreslått et kraftig kutt i informasjonsstøtten til organisasjonene, samt en "omlegging og spissing" som innebærer at informasjonsvirksomheten i større grad skal knyttes direkte til bistand på landnivå.

Caritas Norge
|
15.10.2014
image

Det enorme omfanget av vold i mange land er et alvorlig hinder for utvikling og fattigdomsreduksjon. Diskusjonen rundt de nye utviklingsmålene har satt fokus på den internasjonale innsatsen for å bekjempe vold.

ForUM
|
14.10.2014
image

Norge fortsatt sniker seg unna OECDs retningslinjer, viser ny rapport. Nå må Oljefondet vise at de har forstått hva som forventes av en såkalt etisk investor, sier Andrew Preston i Forum for utvikling og miljø (ForUM).

Norges Forskningsråd
|
13.10.2014

I Norge tar vi tar vann som en selvfølge, men over store deler av verden er vann en truet og sårbar ressurs. Norges forskningsråd støtter en rekke forskningsprosjekt som tar for seg utfordringer rundt vann. I forbindelse med årets TV-aksjon har vi tatt et dykk i prosjektbanken vår, på jakt etter forskning "som holder vann".

SOS-barnebyer
|
10.10.2014
image

Norge har en lederrolle under giverlandskonferansen for Gaza som finner sted i helgen. Den rollen må vi bruke til å støtte de hundretusener av barn som sliter med krigstraumer, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer Norge.

Flyktninghjelpen
|
10.10.2014
image

Flyktninghjelpen berømmer Nobelkomiteen for deres valg av årets fredsprisvinnere Kailash Satyarthi og Malala Yousafzay.

Flyktninghjelpen
|
10.10.2014
image

I disse krisetider er det totalt uakseptabelt at bistandsposten ikke er på 1 prosent av budsjettet. Regjeringen foreslår å øke bevilgningene til humanitær bistand og nødhjelp med om lag 420 millioner kroner, til i overkant av 3,3 mrd. kroner.

RORG-samarbeidet
|
10.10.2014
image

- KrF og Venstre lover regjeringen ruskevær, kunne Aftenposten rapportere etter at regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 var lagt fram på onsdag. Mange miljø- og utviklingsorganisasjoner håper nok på storm i kastene.

Regnskogfondet
|
09.10.2014
image

Regnskogfondet synes det er positivt at regjeringen fortsetter satsingen på klima- og skogtiltak i utviklingsland, men vi ser med bekymring på noen av endringene i den bredere bistandspolitikken.

FN-sambandet
|
08.10.2014
image

– Det er et dramatisk kutt på over en tredjedel av informasjonsstøtten, som vil få uheldige konsekvenser for nordmenns tilgang til informasjon om internasjonale spørsmål, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet.

FN-sambandet
|
08.10.2014
image

Regjeringen prioriterer å bruke over 5 milliarder kroner på global helse og utdanning. – Dette er viktige satsningsområder hvor Norge kan spille en hovedrolle internasjonalt, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet.

SOS-barnebyer
|
08.10.2014
image

– Regjeringens satsing på utdanning i utviklingsland er prisverdig, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer Norge. Han mener dette må gå hånd i hånd med en sterkere satsing på barneomsorg i utviklingspolitikken. – Norge må stille strengere krav til våre samarbeidsland, sier han.

FOKUS
|
08.10.2014
image

I Statsbudsjettet 2015 signaliserer regjeringen at arbeidet for likestilling og kvinners rettigheter fortsatt skal være en hovedsatsing i norsk utenriks- og utviklingspolitikk. Samtidig reduseres bevilgningene sammenlignet med fjorårets helhetlige budsjett.

Norsk Folkehjelp
|
08.10.2014

Norsk Folkehjelp er skuffet over at man ikke lenger ønsker å bruke én prosent til bistand i en situasjon hvor denne støtten trengs enda mer enn vanlig.

Norges Røde Kors
|
08.10.2014
image

Sju delegater fra Norges Røde Kors er i Sierra Leone og forteller at deres hjelp i det ebolarammede området aldri har vært mer nødvendig enn nå.

SOS-barnebyer
|
07.10.2014
image

Tusenvis av barn er nå foreldreløse som følge av ebolaepidemien. På grunn av frykt for smitte blir mange overlatt til seg selv. SOS-barnebyer tar hånd om barn som har mistet foreldrene til det dødelige viruset, og anmoder myndighetene om prioritere barnas behov.

ForUM
|
07.10.2014
image

Hvor mange nye utviklingsmål? Og hvilke? Det var den store samtalen i korridorene og på seminarene da FNs 69. generalforsamling startet i New York.

Plan Norge
|
07.10.2014
image

På FNs internasjonale jentedag lørdag 11. oktober skal Thea på 12 år gå opp kirkegulvet for å møte sin fremtidige ektemann Geir på 37.

Medieklipp
ABC Nyheter (NTB)
24.10.2014

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) hyller EU for å ha kommet i mål med tøffe klimatiltak natt til fredag. – Nå må Norge også sette seg ambisiøse klimamål, sier hun.

VG (meninger)
24.10.2014

Kommentar av Astrid Meland: Det foregår en knallhard kamp om norsk strøm. Stol ikke på noen.

Morgenbladet
24.10.2014

Politikk og underholdning går hånd i hånd når verden skal reddes på Oslo Freedom Forum. Internett har gjort aktivistene til stjerner, men hverdagen deres blir verre.

Morgenbladet
24.10.2014

Isen i Antarktis smelter og vokser samtidig. Hvordan er det mulig?

Morgenbladet
24.10.2014

Bokanmeldelse av Henrik Thune: Står vi foran et sammenbrudd i den globale orden? Henry Kissinger frykter det.

ABC Nyheter (NTB)
24.10.2014

Tetjana Petsjontsjik sto på barrikadene i Kiev da ukrainerne for andre gang på ti år tvang fram et maktskifte. – Jeg håper vi slipper en tredje revolusjon, sier aktivisten.

Dagens Næringsliv
24.10.2014

USA advarer kjøperne av IS' olje.

Dagens Næringsliv
24.10.2014

En klimarådgiver roser Fred. Olsen, men en klimaforsker er uenig i forslaget om å stenge for all aktivitet i Arktis.

Dagens Næringsliv
24.10.2014

Et kaotisk skattesystem tynger veksten i Brasils økonomi. Nå håper næringslivet at høyre­kandidat Aécio Neves vinner søndagens presidentvalg og innfører skattereform.

Dagens Næringsliv (NTB)
24.10.2014

Bellona-leder Frederic Hauge mener EUs avtale om utslippskutt er en massiv utfordring for Norge.

VG
24.10.2014

Norges mest utskjelte statsråd skriver kun «gjennomført» bak én eneste arbeidsoppgave når hun skal oppsummere sitt første år i regjering.

VG
24.10.2014

Natt til fredag fikk EUs stats- og regjeringssjefer på plass Unionens klima- og energipakke for 2030. Regjeringen fikk dermed ikke gjennomslag for sine advarsler.

Vårt Land
24.10.2014

To organisasjoner utmerker seg med skyhøy økning i faste givere: Greenpeace og flyverne i MAF økte med 300 prosent.

Aftenposten
24.10.2014

Statsminister Erna Solberg satt i dag ved samme bord som Ungarns statsminister Viktor Orban. Men Ungarns beslutning om å straffeforfølge organisasjoner som fordeler norske EØS-midler i landet fikk de ikke snakket om.

Aftenposten (meninger)
24.10.2014

Kommentar av Ingrid Brekke: Da jeg snakket med den offisielle pressetalsmannen for regjeringen, Zoltán Kovács, for noen uker siden, brukte han som eksempel på hva organisasjonene er mistenkt for at en gruppe skal ha vært involvert i en demonstrasjon mot regjeringen. I Ungarn fremstilles det at norske støttemidler slik inngår i politisk aktivitet som noe kriminelt. I Norge kaller vi det normalfungerende demokrati.