Tips en venn

Fyll ut feltene under og trykk [send]
Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!
Nyheter
Leger Uten Grenser
|
21.07.2014
image

Siden starten av operasjon «Protective Edge» er flesteparten av de drepte og sårede sivilister. Også helsearbeidere blir beskutt.

WWF
|
17.07.2014
image

Omsetningen av afrikansk elfenben på markeder i Thailand øker katastrofalt. Nå må myndighetene stanse denne handelen innen mars neste år, ellers blir landet gjenstand for internasjonale handelssanksjoner.

Norges Røde Kors
|
17.07.2014
image

På tross av konflikten fortsetter ambulansepersonell fra Palestina Røde Halvmåne og israelske Magen David Adom, (Røde Krystall) å samarbeide i transport av syke.

Leger Uten Grenser
|
17.07.2014

- Sjokkerende, sier kirurg Manuela Estop-Garanto, som selv har jobbet i Den sentralafrikanske republikk. Fra november til april døde 2599 mennesker i voldelige angrep på den muslimske minoritetsbefolkningen i landet.

Leger Uten Grenser
|
15.07.2014

- Dette skjer fordi en million mennesker er blitt fordrevet fra hjemmene sine. Folk har levd i bushen i et halvt år og må drikke skittent sumpvann og spise røtter for å overleve, sier feltarbeider Kim Clausen, som selv har jobbet for Leger Uten Grenser i det konfliktherjede landet.

Leger Uten Grenser
|
14.07.2014

Intens bombing gjør det ekstremt farlig for lokalbefolkningen og hjelpearbeidere å bevege seg på Gaza. Leger Uten Grenser sliter med å fortsette sitt medisinske arbeid og å kartlegge nye humanitære behov.

Norges Røde Kors
|
10.07.2014
image

9. juli var det tre år siden Sør-Sudan ble et eget land. Etter over et halvt år i konflikt er skuffelsen enorm blant befolkningen i verdens yngste land.

Norges Røde Kors
|
08.07.2014
image

For første gang siden slutten av 90-tallet må den Internasjonale Røde Kors komiteen (ICRC) bruke fly for å nå ut med mat til befolkningen i Sør-Sudan.

Leger Uten Grenser
|
08.07.2014
image

Den økende volden og et økt antall flyktninger har gjort en allerede katastrofal helsesituasjon i Den sentralafrikanske republikk enda verre. Siden januar har Leger Uten Grenser jobbet i byen Berberati sørvest i landet, for å demme opp for manglende medisinsk hjelp.

NOREF
|
03.07.2014
image

Konseptet "menneskelig sikkerhet" (human security) ble første gang lansert i 1994 i UNDPs Human Development Report. Konseptet tilfører en menneskelig dimensjon til tradisjonell sikkerhets-, utviklings- og menneskerettighets-tankegang. 20 år etter at det ble lansert møter det stadig motbør. Shahrbanou Tadjbakhsh gjør opp status.

Stefanusalliansen
|
03.07.2014
image

Mye positivt har skjedd i Burma siden myndighetene iverksatte reformprosesser i 2011. Nå står religiøs konflikt i fare for å ødelegge den demokratiske drømmen. Med økt ytringsfrihet har også hatefulle ytringer fått bedre vekstvilkår. De siste årene har samfunnsfiendtlighet mot annerledes troende i Burma økt dramatisk, ifølge Pew. Et tegn på dette er oppblomstringen av buddhistisk nasjonalisme.

SLUG
|
03.07.2014
image

I dag skriver Klassekampen om Argentina som igjen kan være på randen av konkurs etter den omstridte rettsdommen i USA. – Det er veldig synd at høyesterett ikke tok saken. Nå blir det enda lettere for gribbefond å kjøpe opp billig gjeld fra fattige land og kreve hele beløpet tilbake. Dette vil få svært negative konsekvenser for verdens fattige, sier daglig leder i Slett u-landsgjelda, Gina Ekholt

Leger Uten Grenser
|
03.07.2014

Vannmangel, hepatitt E og grusomme leveforhold truer de internt fordrevne i leiren El Sereif i den sudanske delstaten Sør-Darfur. Likevel nektes Leger Uten Grenser å sende flere folk til leiren.

FIVAS
|
02.07.2014
image

Norsk bistand til rein energi har ikkje ført til merkbar auke i kraftproduksjon og har ikkje lukkast i å betre levekår for fattige. Det er Riksrevisjonen sin dom over den norske energibistanden sidan 2000.

Leger Uten Grenser
|
02.07.2014

På årets liste står flyktningkriser, dødelige sykdommer, nasjonale helsekriser og mangel på vaksiner og helsepersonell. – Hundretusener av mennesker er rammet. Vi kan ikke fortsette å lukke øynene for dem, sier lege Morten Rostrup i Leger Uten Grenser.

Leger Uten Grenser
|
01.07.2014
image

Pasienter og helsepersonell blir drept, sykehus plyndret og brent til grunnen, og hundretusener av sårbare mennesker mister tilgang til livsviktige helsetjenester. Leger Uten Grenser slår alarm.

RORG-samarbeidet
|
30.06.2014
image

For snart 20 år siden vakte David Korten internasjonal oppmerksomhet med boka "Når storselskapene styrer verden". - En ny kolonialisme, kalte Eva Joly det i en kronikk i Dagens Næringsliv sist uke. Nå mener imidlertid stadig flere, inkludert IMF og FNs menneskerettighetsråd, at verden må ta grep for å få tilbake noe av styringen.

FOKUS
|
27.06.2014
image

Det norske klima- og skoginitiativet skal ikke bare redde trær, det skal også bidra til utvikling. Men har det klart å skape utvikling for både menn og kvinner?

Caritas Norge
|
26.06.2014
image

Urovekkende utvikling på Sri Lanka: Religiøs ekstremisme har eskalert i de siste årene. Få år etter at myndigheten vant kampen over separatistorganisasjonen Tamiltigrene (LTTE), blusser en ny konfliktakse opp langs religiøse skillelinjer.

Verdens matvareprogram (WFP)
|
26.06.2014
image

ERBIL, IRAK – Eksekutivdirektør i Verdens matvareprogram, Ertharin Cousin, avsluttet onsdag et to dagers besøk i Irak, etter å ha møtt familier som har flyktet fra vold i Mosul. Ertharin Cousin traff også representanter fra Kurdistans regionale regjering og andre offisielle representanter.

Vennskap Nord/Sør
|
25.06.2014
image

Vi har nådd ca 100.000 mennesker med vår kronikk om vennskapsgruppenes informasjonsarbeid. Vi ber regjeringen fortsette å støtte infotiltakene til gruppene. Vi får enorm effekt av den lille innsatsen - tusenlappene - fra staten! Les kronikken som ble trykket i Fædrelandsvennen og Telemarksavisa her.

Noragric
|
24.06.2014
image

Ny forskning viser at selv for 8 000 – 10 000 år siden hadde menneskene strategier for å takle klimaforandring - en lærdom vi kan dra nytte av i dag. Klimaforandring er ikke noe nytt, det har faktisk skjedd i århundrer. Dette er noe alle er enige om, uansett hvor de står i debatten om hvorvidt det er verre (og vil bli verre) nå enn før, og om det er menneskeskapt eller ikke.

RORG-samarbeidet
|
23.06.2014
image

- Nå skal hensynet til verdens fattige også telle med, skrev den danske avisa Information forrige uke. Bakgrunnen var at handels- og utviklingsminister Mogens Jensen hadde lagt fram en handlingsplan for politikksammenheng for global utvikling. Det er kanskje noe å tenke på også for vår egen regjering, som droppet utviklingsministerposten nettopp for å styrke innsatsen for verdens fattige på alle politikkområder?

SOS-barnebyer
|
20.06.2014
image

Fotball er verdens største idrett, og skaper fellesskap på tvers av landegrenser, språk og alder. Få steder i verden er fotballen viktigere enn i Brasil, årets VM-vert og fem ganger verdensmester. Der handler fotballen også om mye mer enn bare lidenskap, det er også en arena for utvikling.

Fredskorpset
|
20.06.2014
image

Ut fra regjeringens nye retningslinjer for landkonsentrasjon vil Fredskorpset redusere antall samarbeidsland til 25. Arbeidet med utfasing av prosjekter i ikke-prioriterte land har allerede startet og vil sluttføres i løpet av 2015.

Verdens matvareprogram (WFP)
|
19.06.2014
image

Verdens matvareprogram (WFP) markerer ennå en dyster internasjonal Flyktningdag i morgen, 20. juni, idet nye voldshandlinger i Irak har tvunget en halv million mennesker fra deres hjem. Denne halve million slår følge med anslagsvis 45,2 millioner mennesker, som er tvunget på flukt i hele verden, i følge FNs flyktningorganisasjon (UNHCR).

Leger Uten Grenser
|
19.06.2014

Ødeleggelsene hindrer organisasjonen i å gi medisinsk hjelp til 40.000 mennesker som er drevet på flukt etter de seneste kamphandlingene i landet.

Den norske Burmakomité
|
19.06.2014
image

Opposisjonsleder og Nobels fredsprisvinner Aung San Suu Kyi fyller 69 år i dag. Nå kjemper hun for å endre grunnloven slik at hun kan stille som presidentkandidat ved neste års valg i Burma.

RORG-samarbeidet
|
19.06.2014
image

Alle er enige om at jobbskaping er viktig for utvikling, men det er lettere sagt enn gjort. Det viste også interpellasjonsdebatten på Stortinget 5. juni. Kjell Ingolf Ropstad (KrF) fikk imidlertid ikke klart svar fra utenriksminister Børge Brende (H) på om, og eventuelt hvordan, han vil løfte jobbskaping som ny prioritering i utviklingspolitikken.

Noragric
|
18.06.2014
image

I tidsrommet 16.-27 juni samles 24 unge forskere fra 19 land på Ås for å delta på Thor Heyerdahl sommerskole 2014. Sommerskolen arrangeres for tredje gang av Noragric på NMBU. Alle forelesninger er åpne, så ta gjerne turen til Ås en av dagene.

Medieklipp
Aftenposten
21.07.2014

Egypt kan være villige til å justere på sitt forslag til våpenhvile på Gazastripen for å tekke Hamas, opplyser egyptiske tjenestemenn.

Vårt Land
21.07.2014

FNs råd for menneskerettigheter i Genève er innkalt til et ekstraordinært møte for å drøfte den pågående militæroffensiven i Gaza.

Dagbladet
19.07.2014

Kommentar av Morten Strand: Etterpåklokskap er en sjeldent enkel øvelse etter at Malaysia Airlines-flyet falt ned over Øst-Ukraina i går

Aftenposten
19.07.2014

Debatt av Bernt G. Apeland: Men hver dag våkner fortsatt 1,2 milliarder mennesker til nådeløs fattigdom. Mer hjelp er nødvendig.

Vårt Land
20.07.2014

Vil ikke støtte forslaget fra Ap.

Aftenposten
18.07.2014

Kommentar av Per Kristian Haugen: «Folkerepublikken Donetsk» får ingen stor plass i historien. Men den kan bli husket som stedet der russisk maktpolitikk falt for sitt eget grep.

Aftenposten
18.07.2014

Kommentar av Ola Storeng: Den store skattesaken mot selskapet Transocean forteller hvorfor det er blitt vanskeligere å skattelegge selskaper som opererer i mange land.

Aftenposten
20.07.2014

FNs sikkerhetsråd jobber med en resolusjon som fordømmer nedskytningen av et malaysisk fly i Ukraina.

Aftenposten
20.07.2014

USA har fastslått at Russland leverte avanserte rakettsystemer til separatister i Øst-Ukraina, sier en ikke navngitt amerikansk tjenestemann til avisa Washington Post.

VG
20.07.2014

Leder: Selv om en formell konklusjon ennå gjenstår, peker indisiene i én retning: russisk-støttede separatister i den såkalte «Folkerepublikken Donetsk» står bak. Bak dem står Russlands president Vladimir Putin.

VG
19.07.2014

Kommentar av Astrid Meland: Forrige helg ble flere drept i Ukraina enn Israel. Få syntes å bry seg. Det måtte en flystyrt til. Men hva som egentlig skjedde får vi kanskje aldri vite.

Aftenposten
20.07.2014

60 palestinere er drept søndag, og en to timers lang humanitær våpenhvile ble brutt for kort tid siden. Totalt er over 400 mennesker drept.

Aftenposten
20.07.2014

Qatar kan nå sitte med nøkkelen til en våpenhvile på Gazastripen, mens Egypt langt på vei har utspilt sin rolle.

Dagens Næringsliv
19.07.2014

Hvor dypt skal Norge krype for Kina? Helst ikke så dypt som Stein Erik Hagen ønsker.

Vårt Land
19.07.2014

– Dropp varer fra okkupert land.