Tips en venn

Fyll ut feltene under og trykk [send]
Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!
Nyheter
Norad
|
30.10.2014
image

Paraply- og nettverksorganisasjoner er et fordyrende mellomledd i bistanden, men bidrar også positivt til blant annet økt kapasitet i organisasjoner i utviklingsland, viser ny evaluering.

Digni
|
30.10.2014
image

- Det er på tide at Erna Solberg erkjenner at å droppe utviklingsministeren var et feilgrep, og snur, skriver en rekke organisasjoner. Digni, Care, Utviklingsfondet og SAIH er blant organisasjonene som har signert på et felles opprop for en egen utviklingsminister.

Caritas Norge
|
29.10.2014
image

Presidenten i Zambia, Michael Sata, er død, melder zambiske myndigheter. Sata ble 77 år og har sittet med makten siden 2011. Han ledet Patriotic Front (PF), et sosialdemokratisk parti.

RORG-samarbeidet
|
27.10.2014
image

Venstre har varslet harde forhandlinger om klimaprofilen i statsbudsjett for 2015. Nå varsler dessuten en samlet opposisjon at Norges klimamål ikke kan være dårligere enn EUs, som ble klare sist fredag. Når i tillegg oljeprisen har falt betydelig siden juni og EUs klimamål kan ramme norsk gasseksport kan det synes som Norges energi- og klimapolitikk knaker i sammenføyningene. Er det duket for et "venstre om" i miljø- og klimapolitikken?

Norges Forskningsråd
|
27.10.2014
image

Forskningsrådets program for global helse- og vaksinasjonsforskning (GLOBVAC) kan blant annet bidra til at flere nyfødte overlever og at færre dør av malaria. Nylig var Forskningsrådet i Tanzania for å besøke noen av prosjektene.

SOS-barnebyer
|
26.10.2014
image

Flere hundre barnefamilier i et isolert og ebolarammet område i Sierra Leone har fått hjelp. – Dette er den første hjelpen som har kommet fram, forteller Christiana Kallon, en av mødrene i den hardt rammede byen.

FN-sambandet
|
23.10.2014
image

– Vi gratulerer FN med 69-årsdagen og merker oss at det er et økende behov for FNs rolle og mandat. Verden er i en urolig tid hvor vi står foran store internasjonale utfordringer. FN er en viktig aktør i å finne multilaterale løsninger på de store globale utfordringene vi ser i verden i dag, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet.

SLUG
|
23.10.2014
image

I juli 2015 vil det internasjonale samfunnet få muligheten til å endre fremtiden for utviklingsfinansiering. Regjeringer, sivilsamfunn, fagforeninger og andre aktører vil komme sammen for den tredje konferansen om finansiering for utvikling som skal finne sted i Addis Ababa i Etiopia. Her skal de bli enige om hvordan fremtidens utvikling skal finansieres.

Caritas Norge
|
23.10.2014
image

Flere hundre mennesker er tvunget på flukt og minst 80 personer er drept i området rundt byen Beni i Nord-Kivu i DR Kongo, opplyser lokale kilder i landet.

KFUK-KFUM Global
|
21.10.2014
image

Fredag 17. oktober var FN sin dag for utryddelse av fattigdom. Det passet derfor fint at dagen også ble brukt til å offisielt åpne prosessen med å planlegge en av de viktigste konferansene i 2015, nemlig konferansen om finansiering for utvikling som avholdes i Addis Abeba, Etiopia i Juli.

Norad
|
20.10.2014
image

Har du lyst til å lede direktoratet for utviklingssamarbeid? Vår jobb er å sørge for at norsk bistand gir resultater som reduserer fattigdommen i verden. Vi lyser nå ut stillingen som direktør i Norad for én dag.

Norges Røde Kors
|
20.10.2014
image

Nordmenn, og spesielt ungdom, har lav kunnskap om regler i krig. Det er bekymringsfullt, ikke minst sett i lys av økningen i antall nordmenn som reiser ut som fremmedkrigere. Nå må internasjonal humanitær rett (IHR), eller krigens regler, bli del av skolens pensum. Norge har forpliktet seg til å gjøre krigens regler kjent blant sin egen befolkning.

RORG-samarbeidet
|
20.10.2014
image

I utenrikspolitikken vil utenriksminister Børge Brende (H) ha et taktskifte i arbeidet for frihandel og norske næringsinteresser og i utviklingspolitikken vil han ha fokus på menneskerettigheter, demokrati og kamp mot fattigdom. Norsk sivilsamfunn spør: Hvordan vil han få til begge deler - samtidig? Det var jo samstemt politikk for utvikling som skulle være Brendes prosjekt.

SOS-barnebyer
|
19.10.2014
image

Ebola-epidemien har gjort nesten 4 000 barn i Liberia, Guinea og Sierra Leone foreldreløse. Ti år gamle Saye er en av dem. 

FN-sambandet
|
17.10.2014
image

17. oktober er FNs internasjonale dag for avskaffelse av fattigdom:  – Det har vært betydelig fremgang i å redusere ekstrem fattigdom siden år 2000, men den globale økonomiske krisen bremser utviklingen.

Den norske Burmakomité
|
16.10.2014
image

Kontrasten mellom politiske realiteter og internasjonal ønsketenkning har aldri vært større i Burma. Norge har posisjonert seg godt i forhold til den burmesiske regjeringen, men har støtt fra seg den politiske opposisjonen. En realitetsorientering må til for å drive reformprosessen videre, mener Audun Aagre, daglig leder i Burmakomiteen.

Caritas Norge
|
16.10.2014
image

805 millioner mennesker lider av underernæring. Regjeringen fastslår i statsbudsjettet for 2015 at formålet med bistanden er varig fattigdomsreduksjon i de mest fattige landene, men følger ikke opp med en strategi som når de fattigste av de fattige.

FN-sambandet
|
16.10.2014
image

- Familielandbruket har alltid vært en sikkerhet, både nasjonalt og globalt. Behovet for mat på eget ressursgrunnlag vil øke i årene fremover, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet. Den 16. oktober er Verdens matvaredag. FN har valgt å gjøre 2014 til FNs internasjonale år for familielandbruket.

RORG-samarbeidet
|
15.10.2014
image

I statsbudsjettet for 2015 har regjeringen foreslått et kraftig kutt i informasjonsstøtten til organisasjonene, samt en "omlegging og spissing" som innebærer at informasjonsvirksomheten i større grad skal knyttes direkte til bistand på landnivå.

Caritas Norge
|
15.10.2014
image

Det enorme omfanget av vold i mange land er et alvorlig hinder for utvikling og fattigdomsreduksjon. Diskusjonen rundt de nye utviklingsmålene har satt fokus på den internasjonale innsatsen for å bekjempe vold.

ForUM
|
14.10.2014
image

Norge fortsatt sniker seg unna OECDs retningslinjer, viser ny rapport. Nå må Oljefondet vise at de har forstått hva som forventes av en såkalt etisk investor, sier Andrew Preston i Forum for utvikling og miljø (ForUM).

Norges Forskningsråd
|
13.10.2014

I Norge tar vi tar vann som en selvfølge, men over store deler av verden er vann en truet og sårbar ressurs. Norges forskningsråd støtter en rekke forskningsprosjekt som tar for seg utfordringer rundt vann. I forbindelse med årets TV-aksjon har vi tatt et dykk i prosjektbanken vår, på jakt etter forskning "som holder vann".

SOS-barnebyer
|
10.10.2014
image

Norge har en lederrolle under giverlandskonferansen for Gaza som finner sted i helgen. Den rollen må vi bruke til å støtte de hundretusener av barn som sliter med krigstraumer, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer Norge.

Flyktninghjelpen
|
10.10.2014
image

Flyktninghjelpen berømmer Nobelkomiteen for deres valg av årets fredsprisvinnere Kailash Satyarthi og Malala Yousafzay.

Flyktninghjelpen
|
10.10.2014
image

I disse krisetider er det totalt uakseptabelt at bistandsposten ikke er på 1 prosent av budsjettet. Regjeringen foreslår å øke bevilgningene til humanitær bistand og nødhjelp med om lag 420 millioner kroner, til i overkant av 3,3 mrd. kroner.

RORG-samarbeidet
|
10.10.2014
image

- KrF og Venstre lover regjeringen ruskevær, kunne Aftenposten rapportere etter at regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 var lagt fram på onsdag. Mange miljø- og utviklingsorganisasjoner håper nok på storm i kastene.

Regnskogfondet
|
09.10.2014
image

Regnskogfondet synes det er positivt at regjeringen fortsetter satsingen på klima- og skogtiltak i utviklingsland, men vi ser med bekymring på noen av endringene i den bredere bistandspolitikken.

FN-sambandet
|
08.10.2014
image

– Det er et dramatisk kutt på over en tredjedel av informasjonsstøtten, som vil få uheldige konsekvenser for nordmenns tilgang til informasjon om internasjonale spørsmål, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet.

FN-sambandet
|
08.10.2014
image

Regjeringen prioriterer å bruke over 5 milliarder kroner på global helse og utdanning. – Dette er viktige satsningsområder hvor Norge kan spille en hovedrolle internasjonalt, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet.

SOS-barnebyer
|
08.10.2014
image

– Regjeringens satsing på utdanning i utviklingsland er prisverdig, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer Norge. Han mener dette må gå hånd i hånd med en sterkere satsing på barneomsorg i utviklingspolitikken. – Norge må stille strengere krav til våre samarbeidsland, sier han.

Medieklipp
Dagens Næringsliv (NTB)
31.10.2014

I år har det blitt satt stadig nye varmerekorder, og 2014 ligger an til å sette en solid temperaturrekord. I Bergen mener en klimaprofessor at det ikke har vært varmere siden vikingtiden.

NRK ytring
31.10.2014

Debatt av Emil André Erstad: Lektor Sven Røgeberg ser nesten ut til å vere fornøgd med at dette skjer, og skriv følgjande i sin kronikk på NRK Ytring: «Operasjon Dagsverk formidler ungdommer fortellingen om norsk godhet. Men bistand virker ikke, og det bør ikke være skolens oppgåve å halde oppe illusjonen om at den gjør det.» Det kan i beste fall karakteriserast som ei grovt unyansert ytring i bistands- og utviklingsdebatten, og i verste fall eit destruktivt angrep på elevane sitt viktige engasjement for å forandre ei urettferdig verd.

NRK ytring
30.10.2014

Kronikk av Sven Røgeberg: Operasjon Dagsverk formidler ungdommer fortellingen om norsk godhet. Men bistand virker ikke, og det bør ikke være skolens oppgave å opprettholde illusjonen om at den gjør det.

VG
30.10.2014

Ghanas president hyller innsatsen til Silje Lehne Michalsen (30), som selv ble smittet av ebola da hun forsøkte å redde andre.

ABC Nyheter
30.10.2014

De nordiske utenriksministrene vedtok onsdag morgen å finansiere tiltak for energieffektivisering og humanitære formål i Øst- og Sør-Ukraina.

ABC Nyheter (NTB)
30.10.2014

FNs generalsekretær Ban Ki-moon advarte onsdag om at det er fare for hungersnød i Somalia dersom det ikke kommer snarlig nødhjelp til det borgerkrigsherjede landet.

Dagens Næringsliv (NTB)
30.10.2014

Zambias visepresident Guy Scott overtar inntil videre som landets statsleder etter at president Michael Sata er død. Scott er Afrikas første hvite president på over 20 år.

Dagens Næringsliv
30.10.2014

- Et stort og viktig skritt på veien mot å bekjempe skatteunndragelser, sier finansministeren.

Dagens Næringsliv (meninger)
30.10.2014

Kommentar av Stig Schjølset: Vil Norge følge EU og kutte ut bruk av FNs klimakvoter etter 2020?

Vårt Land
30.10.2014

I 2009 var det 793 av dem. I 2014 er de 1.645. Verdens dollarmilliardærer har blitt dobbelt så mange under den verste finanskrisen i manns minne. Tallene er sammenstilt som et ledd i hjelpeorganisasjonen Oxfams kampanje, Even it Up (jevn det opp).

Dagbladet
30.10.2014

Regjeringen vil trappe opp Norges militære bidrag til krigen mot terrorgruppa Den islamske state (IS) i Irak, og etter det NTB erfarer vil et forslag om å sende militærrådgivere til Irak bli lagt fram for Stortingets utvidede forsvars- og utenrikskomité torsdag.

Dagbladet
30.10.2014

For sjette gang skal Khaled Naji Masha'la forsøke å forsvare jorda mot okkupasjonsmakta.

Dagbladet
30.10.2014

Peshmerga-krigerne er i Tyrkia og klare til å slåss mot IS. USA håper det vil være et gjennombrudd i krigen.

 

Dagbladet (NTB)
30.10.2014

- Ingen uakseptabel risiko, sier Tine Sundtoft.

 

Dagbladet (meninger)
30.10.2014

Kronikk av Thomas Hylland Eriksen: Samtidig som Stoltenberg lanserte The New Climate Economy i Oslo, leverte forskeren Graham Turner i Melbourne noe langt mer oppsiktsvekkende enn denne katalogen av velmenende selvfølgeligheter. Han hadde tatt for seg spådommene i rapporten Limits to Growth fra 1972, og konkluderte med at forfatterne (herunder den unge Jørgen Randers) i all hovedsak hadde truffet blink.