Tips en venn

Fyll ut feltene under og trykk [send]
Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!
Nyheter
FIVH
|
28.05.2015
image

Det er nå klart at et enstemmig Storting vedtar å trekke Oljefondet ut av kullgruver og kullkraft. Vedtaket betyr at alle selskaper med mer enn 30 prosent kull eller kullkraft i porteføljen skal ut av Oljefondet – slik Framtiden i våre hender har foreslått. Dermed tar Stortinget utfordringen fra en lang rekke klimaeksperter, økonomer og finansinstitusjoner, toppolitikere og miljøvernere over hele verden.

Verdens matvareprogram (WFP)
|
27.05.2015
image

Verdens matvareprogram (WFP) har lenge advart om at Sør-Sudan står ovenfor den verste matmangelen i det unge landets historie som følge av en kombinasjon av konflikt, høye matvarepriser og den forverrede økonomiske krisen. En ny analyse bekrefter frykten.

Digni
|
27.05.2015
image

- Et tidsspørsmål før Sierra Leone er ebolafritt, sier kirketopp i landet. Nå begynner det vanskelige oppbygningsarbeidet. Vi mistet våre dyktigste leger og sykepleiere under ebola-krisen. Mangelen på helsepersonell er prekær. Ebolautbruddet førte til at skoler ble stengt. Vi mistet en hel jordbrukssesong og må nå importere mat for dyre penger. Alt dette strever vi med nå.

Flyktninghjelpen
|
27.05.2015
image

Denne uken samles stater fra hele verden i Oslo til en historisk konferanse i kampen mot angrep på utdanning. I den forbindelse inviterer Flyktninghjelpen, Redd Barna, Røde Kors og SAIH til et åpent møte. - Skoler må være beskyttede soner, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland, som er blant innleggsholderne på møtet.

NORCAP
|
27.05.2015
image

Det føles merkelig å være blant de som er berørt av en krise. Vanligvis jobber jeg med å hjelpe andre i krise, men nå er det vi som er berørt sier NORCAP-ansatte Suvash Acharya fra Nepal.

SOS-barnebyer
|
26.05.2015
image

Etter 14 år tok jeg endelig turen til Pakistan igjen med store forventninger om store endringer, men alt var som før; et land i forfall, lite håp.

- Midt i all galskapen, i utkanten av Islamabad, avsidesliggende strøk og veisperringer, ligger en oase av human velstand; SOS-barnebyer Islamabad.

 

Flyktninghjelpen
|
26.05.2015
image
Mer enn 40,000 sivile har blitt tvunget på flukt fra Ramadi i den vestlige Anbar-provinsen i Irak den siste uka. Fordrevne familier lever under prekære forhold og har desperat behov for rent vann, mat og medisinsk hjelp.

 

FIVH
|
26.05.2015
image

I løpet av de neste to ukene skal stortinget stemme over et mulig salg av kulleiendelene til Oljefondet. Torsdag 21.mai lanserte derfor Framtiden i våre hender, Greenpeace og den tyske organisasjonen Urgewald en grundig analyse av kullporteføljen, under tittelen "Still Dirty, Still Dangerous".

Norad
|
21.05.2015
image

Norge bidrar til å sette kvinners rettigheter og likestilling på den internasjonale agendaen, men overvurderer både eget bidrag og kapasitet, viser ny evaluering.

Evalueringen har vurdert bruken av norske bistandsmidler til kvinners rettigheter og likestilling de siste ti årene.

Verdens matvareprogram (WFP)
|
19.05.2015
image

SANA’A – Verdens matvareprogram (WFP) advarer om at den nylige fem dager lange "humanitære pausen» i Jemen ikke var lang nok til å nå alle de som trenger mat og andre nødhjelpsforsyninger, og appellerer nå om forutsigbare pauser i konflikten for å kunne levere livsviktig nødhjelp.

Changemaker
|
19.05.2015
image

Innsiktstipendet deles ut av Changemaker én gang i året, til unge mennesker mellom 18-30 som søker økt innsikt i nord-sør-spørsmål.

Søknadsfristen for årets stipend er 26. mai.

Norad
|
18.05.2015
image

11 utviklingsland fikk i 2014 bistand fra Norge til å forbedre forvaltningen av egne olje- og gassressurser. Nye regelverk, lokale korrupsjonsjegere og bedre systemer for å ivareta arbeidsmiljø. Dette er noen av resultatene som kommer fram i årsrapporten til Olje for utvikling (Ofu) i 2014.

NLM
|
18.05.2015
image

Fotballklubben skulle gi barna i lokalmiljøet et trygt og godt fritidstilbud. Nå gir det unge etiopiere muligheten til å skape en bedre fremtid.

FIVH
|
18.05.2015
image

Hvert år tjener den norske staten rundt 50 millioner kroner på vannkraft i Nepal. Norge vekker sinne og beskyldes for grådighet for sin høye strømpris til det fattige landet. Det norskeide vannkraftverket Khimti sto ferdig i 2000 og har de siste femten årene levert strøm til Nepals innbyggere. Like lenge har prisen Nepal betaler for strømmen vært gjenstand for omfattende lokal kritikk.

Den norske Bumakomité
|
15.05.2015
image

6000 rohingya-flyktninger antas å drive rundt på havet, på flukt fra forfølgelse og uverdige forhold i Burma (Myanmar). FN estimerer at 25 000 har flyktet over havet på tre måneder, en dobling siden i fjor. Opp mot 100 000 kan ha flyktet det siste året, det høyeste tallet båtflyktninger i Asia siden Vietnamkrigen på 1970-tallet.

FORUT
|
15.05.2015
image

Hjelpearbeidere var i ferd med å dele ut nødhjelpspakker til den jordskjelvrammede befolkningen i landsbyen Singati da det andre store skjelvet rammet 12. mai. Episenteret var rett i nærheten og hjelpearbeiderne unnslapp med knapp margin.

SOS-barnebyer
|
15.05.2015
image

Norge har en stolt historie når det gjelder barns rettigheter, fra de Castbergske barnelover, til verdens første barneombud og barneminister.  Men vi kan gjøre mer. Vi markerer den internasjonale familiedagen 15. mai, med å kjempe for barns rettigheter både her hjemme og i resten av verden.

Verdens matvareprogram (WFP)
|
13.05.2015
image

Bare timer etter at det nye jordskjelvet rammet Nepal gjennomførte Verdens matvareprogram (WFP) en vurdering av situasjonen fra luften. Det som i utgangspunktet var en ekstremt utfordrende hjelpeoperasjon har nå blitt enda vanskeligere blant den hardt prøvede befolkningen i Nepal.

Fellesrådet for Afrika
|
13.05.2015
image

Kenya er under stadig sterkere nasjonalt og internasjonalt press for å vise resultater i sitt anti-terrorarbeid. Nå er en syndebukk for radikalisering og sikkerhetstrussel funnet: Dadaab, verdens største flyktningeleir.

Norges Røde Kors
|
12.05.2015
image

Vi har fått melding om at det har vært et nytt kraftig jordskjelv i Nepal. Vårt feltsykehus behandler allerede skadde fra dagens jordskjelv. Delegatene ved feltsykehuset har reist til de nærliggende landsbyene for å hjelpe skadde etter dagens jordskjelv. De jobber nå med å få full oversikt over situasjonen.

FOKUS
|
12.05.2015
image

Jimmy Carter, tidligere president i USA, avvikler et toppmøte denne uken om å avskaffe menneskehandel. Blant de inviterte er Kvinnefronten og FOKUS sin egen Agnete Strøm.

SOS-barnebyer
|
12.05.2015
image

Nepal har blitt rammet av et nytt stort jordskjelv, denne gangen ved byen Namche Bazar, nær Mount Everest. Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USG målte skjelvet 7,4, og det meldes om store rystelser i hovedstaden Katmandu hvor folk stormet ut av bygninger. Ingen i SOS-barnebyene i Nepal er skadet.

RORG-samarbeidet
|
11.05.2015
image

Arbeidet med utforming av FNs nye bærekraftsmål nærmer seg slutten, men fortsatt stilles det spørsmål: Er de for mange? Hvordan skal de måles? Hvordan skal de finansieres? Og sist, men ikke minst: Er de bærekraftige?

Norges Forskningsråd
|
11.05.2015
image

I følge TNS Gallups klimabarometer mener folk at klimaendringene er den nest største utfordringen Norge står overfor. − Oppmerksomheten skyldes nok mye ekstremvær. Men jeg vil også driste meg til å gi forskerne noe av æren, sier Fridtjof Unander, divisjonsdirektør i Norges forskningsråd.

Nettverk for Global mental helse
|
11.05.2015
image

Jordskjelvet som inntraff i Nepal lørdag 25. april, rammet ca. 8 millioner mennesker. Mange har blitt berørt av synlige skader, både på kroppen sin og på bygninger. Mindre synlige er de psykologiske reaksjonene på en slik krise. Vi mennesker er på tvers av kulturer like i måten vi reagerer på sterke opplevelser på, med uttalte eller uutalte følelser.

Verdens matvareprogram (WFP)
|
11.05.2015
image

To uker inn i hjelpeoperasjonen etter jordskjelvet advarer Verdens matvareprogram (WFP) om det stadig økende behovet for mat, mens de overkommer store logistikkutfordringer for å nå hundretusener av overlevende i noen av de hardest rammede og mest avsidesliggende områdene i Nepal.

Den norske Bumakomité
|
07.05.2015
image

Rohingya-folket i Burma er en av verdens mest forfulgte folkegrupper. 26.-28. mai holdes den mest omfattende internasjonale konferansen hittil om rohingya-spørsmålet, som av Desmond Tutu og flere kalles for et sakte folkemord. UD deltar ved statssekretær Morten Høglund.

Stortinget.no
|
07.05.2015
image

Stortingets presidentskap inviterer publikum til å foreslå kandidater til styret i den nye nasjonale institusjonen for menneskerettigheter. Fristen er 29. mai.

WWF
|
07.05.2015
image

Earth Hour har gjort nordmenn mer klimabevisste, viser en ny undersøkelse. 1,6 millioner nordmenn deltok på verdens største klimamarkering og slukket lyset 28. mars i år. En drøy måned etter årets Earth Hour, foreligger nå resultatene fra en ny Norstat-undersøkelse om den årlige klimamarkeringen.

Karibu Foundation
|
06.05.2015
image

FNs medlemsland skal på et toppmøte i New York i september 2015 vedta nye globale mål for bærekraftig utvikling frem mot 2030 - Sustainable Development Goals (SDG). Tetet Lauron fra Filippinene retter et kritisk blikk på de indikatorer og statistikker som det internasjonale samfunn bruker for å måle fattigdomsreduksjon, og argumenterer for alternative indikatorer som bedre kunne dokumentere virkelig utvikling.

Medieklipp
E24
28.05.2015

Verdens land må bli enige om tydelige, langsiktige mål for å bekjempe klimaendringene, oppfordrer en internasjonal bransjeorganisasjon for energiselskaper.

Vårt Land
28.05.2015

Minst 23 palestinere ble 
henrettet uten lov og dom av Hamas under den israelske militæroffensiven sist sommer. Tortur og bortføringer var omfattende.

Vårt Land (meninger)
28.05.2015

Kommentar av Erling Rimehaug: Hamas' overgrep mot palestinere kan ikke unnskyldes med at Fatah eller Israel begår overgrep.

E24
28.05.2015

Samtlige partier på Stortinget er enige om at Statens pensjonsfond utland, populært kalt oljefondet, ikke skal være investert i kullselskaper.

VG
28.05.2015

Seniorforsker Jakub M. Godzimirski ved NUPI mener NATO-sjef Jens Stoltenberg kaller en spade for en spade når han nå omtaler Russland.

Dagsavisen
28.05.2015

Selv om flere partier i prinsippet er for en egen palestinsk stat, vender de tommelen ned i Stortinget.

Dagsavisen
28.05.2015

Regjeringsstyrker både i Syria og Irak trapper opp angrepene mot ekstremistgruppa IS.

Dagsavisen
28.05.2015

Israel har funnet enorme ­gassforekomster i Middelhavet og forbereder seg på å bli en energimakt – med påfølgende politisk innflytelse.

Nationen (meninger)
28.05.2015

Kommentar av Michael Brøndbo: Norge kan komme til å signere en avtale som gjør at bare en liten taktisk glipp fra én regjering, i teorien kan bety kroken på døren for folkeskolen eller statlig helsetjeneste for godt. Avtalen er TISA, «Trade in services agreement». .

 
Dagbladet
28.05.2015

Det romerske teateret i Palmyra har for første gang opplevd IS-henrettelser av 20 syriske soldater. 600 andre er fanget og frykter det verste.

Dagbladet (NTB)
28.05.2015

De antikke ruinene er ikke statuer og vil derfor ikke bli ødelagt.

Aftenposten
28.05.2015

Statsråd Solveig Horne sier nå rett ut at det ikke er mulig å ta imot 10.000 syriske flyktninger. Kommunene sier de bare har plass til 1669.

Aftenposten
28.05.2015

Martin Skancke ledet ekspertutvalget som anbefalte å beholde kull i oljefondet. - Norsk politikk er dominert av sinnelagsetikk, sier han etter beslutningen.

Aftenposten (NTB)
28.05.2015

Hamas bortførte, torturerte og henrettet uten dom en rekke palestinere under den israelske militæroffensiven mot Gazastripen i fjor, ifølge Amnesty International.

Aftenposten (NTB)
28.05.2015

Folk fra rohingya-minoriteten kan bli fengslet for å ha mobiltelefon i Myanmar, sier menneskerettsaktivisten Matthew Smith. Han ber Telenor ta opp saken med myndighetene.