Tips en venn

Fyll ut feltene under og trykk [send]
Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!
Nyheter
Bistandsaktuelt
|
28.03.2015
image

Afrikas rikeste mann, Aliko Dangote, eier alene like mye som den fattigste tredjedelen av kontinentets befolkning.

Utviklingfondet
|
28.03.2015
image

Utviklingsfondet satset på en liten frivillig klubb for å hjelpe lokalbefolkningen i Afar-regionen i Etiopia i 2008. Nå har klubben vokst til å bli en stor og suksessrik organisasjon.

Digni
|
28.03.2015
image

Dignis generalsekretær, Jørn Lemvik, har nettopp deltatt på FNs kvinnekommisjon i New York, som del av den offisielle norske delegasjonen.

– 20 år etter den banebrytende kvinnekonferansen i Beijing, hvor kvinners rettigheter ble gjort til et universelt anliggende, ser det ut til at optimismen forsvunnet som dugg for solen. I de møter jeg deltok på handlet det ikke lenger om hvordan man skal komme seg videre, men like mye om å forsvare de rettighetene det har vært enighet om, forteller Lemvik.

Flyktninghjelpen
|
23.03.2015
image

Afghanske kvinner som søker trygghet og bedre levekår i byen, får det verre viser en ny rapport. 7 av 10 sier at de aldri har gått på skole. - Vi må gjøre mer for å beskytte kvinner som er internt fordrevne i det urbane Afghanistan, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.

Norges Sosiale Forum m.fl.
|
23.03.2015
image

30.000-40.000 aktivister fra sosiale bevegelser i hele verden forventes Verdens Sosiale Forum i Tunis, 24.-28. mars. 2015, få dager etter terrorhandlingen. 18 aktivister fra Norge forventes å delta i Tunis som representanter for en rekke organisasjoner og nettverk

Karibu Foundation
|
23.03.2015
image

Chimurenga (Sør-afrika) har utviklet 8 alternative kart som synliggjør politiske, økonomiske og kulturelle realiteter på bakken for afrikanere. Ingen av kartene fokuserer på ett land, men i stedet fokuserer på «post-kolonial» Afrika der politikk, folk, ideer og penger flyttes over grenser på kontinentet.

FN-sambandet
|
20.03.2015
image

De siste to tiårene har inntektsforskjellene i arbeidslivet økt i de fleste industrialiserte land, det meste av Europa, Canada, USA, Australia og New Zealand. Lønnsulikheten øker også i Asia, blant annet i India og Kina, samt i deler av Afrika.

Caritas Norge
|
20.03.2015
image

Hverdagen som enslig småbonde i Uganda er tøff og ikke spesielt inntektsbringende. Ocwi Ernesta har seks barn og er avhengig av inntekt fra jordbruket for å forsørge familien.

Regnskogfondet
|
18.03.2015
image

44 år med oljeutvinning i Loreto i Peru har forgiftet fire elvebasseng med tungmetaller. Nå stadfester myndighetene at oljevirksomheten har ført til omfattende miljøødeleggelse – og forplikter seg for første gang til å rydde opp.

Regnskogfondet
|
18.03.2015
image

Brasil har pågrepet en av landets verste avskogere. Lederen av banden som nå er arrestert, står bak 20 prosent av all ulovlig hogst i Amazonas de siste årene. – En stor seier for regnskogen, sier Regnskogfondet.

Afghanistankomiteen
|
18.03.2015
image

Kvinners stilling, utdanning, fredsprosessen, regionale forhold, klimaendringer, miljøutfordringer, sikkerhet og Norges engasjement - alt dette og mye mer får du ved å delta på Afghanistan-uka. Meld deg på. Velkommen!

Norges Røde Kors
|
16.03.2015
image

Etter fire år med borgerkrig rammes folk stadig hardere. Selv om mer nødhjelp slipper inn, blir gapet mellom behovene og nødhjelpen stadig større.

Regnskogfondet
|
16.03.2015
image

Én person ble i februar drept, og titalls såret, under en demonstrasjon mot oljeselskapet Pluspetrol i den peruanske byen Pinchanaki. Pluspetrol er ansvarlig for alvorlige miljøødeleggelser i Peru, og motstanden mot selskapet spres.

Regnskogfondet
|
16.03.2015
image

Norge investerer mer i regnskogødeleggende bransjer enn det vi gjorde i fjor, går det fram av Oljefondets årsrapport. Samtidig lanserer fondet tydelige forventninger til selskapene de eier om at de ikke må bidra til avskoging.

SOS-barnebyer
|
16.03.2015
image

Dagen etter en voldsom eksplosjon er universitetssykehuset i Aleppo fullt av barn. Noen døde og noen døende. I femte etasje ligger de som overlevde. Det er som å komme inn i en barnehage, bortsett fra at latter og lek er erstattet av gråt fra barn med store smerter. En av dem er ni år gamle Hala. 

Caritas Norge
|
11.03.2015
image

Natt til i dag norsk tid annonserte President Santos at alle flyangrep mot FARC sine posisjoner vil opphøre. Håpet om fred i Colombia blir stadig sterkere.

SAIH
|
10.03.2015
image

"Okkupasjonen har vart i 40 år. Må saharawiene igjen ta til våpen før verden våkner?". SAIHs lederteam rapporterer fra Vest-Sahara, hvor de har fått hører grufulle historier fra virkeligheten.

Flyktninghjelpen
|
10.03.2015
image

For fire år siden på denne tiden var hverdagen fortsatt normal og gjenkjennelig for de fleste i Syria. I dag er om lag 13 millioner mennesker, halve landets befolkning, drevet på flukt.

Den norske Burmakomité
|
10.03.2015
image

Daglig leder Audun Aagre har fått egen blogg hvor han vil skrive om den politiske utviklingen i ‪‎Burma‬. Hans første innlegg handler om tilbakekomsten av den forhatte borgervernbevegelsen Swan Ah Shin og hva det egentlig kan si om maktbalansen i Burma.

RORG-samarbeidet
|
09.03.2015
image

Menneskerettigheter, frihandel og internasjonalt samarbeid drives tilbake, sa utenriksminister Børge Brende (H) i sin utviklingspolitiske redegjørelse til Stortinget sist uke. Kritikere mener imidlertid at nye frihandelsavtaler, som TTIP, TPP og TISA, tvert imot vil svekke demokrati og utvikling for mennesker og miljø til fordel for storselskapene. De mobiliserer også.

Caritas Norge
|
09.03.2015
image

80 000 kristne er drevet på flukt ut fra Mosul i Nord-Irak som følge av IS’ herjinger. Bare fem familier er igjen i byen. – Vi er vitne til en religiøs rensing, mener generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg.

Den norske Bumakomité
|
06.03.2015
image

Militæret har trappet opp krigen i nord. Burmesiske myndigheter møter demonstranter med batonger og fengsel. I går ble studenter arrestert etter fredelige demonstrasjoner og støttemarkeringer mot utdanningsloven. I morgen protesterer burmesere foran Stortinget kl 13.

SOS-barnebyer
|
05.03.2015
image

I dag møtte Elizabeth fra Malawi og Trial fra Zimbabwe statsminister Erna Solberg og likestillingsminister Solveig Horne under en konferanse om likestilling.

Amnesty
|
05.03.2015
image

Jamila og Mahmoud. En historie om krig og kjærlighet. Og en historie om folk i nord.

FN-sambandet
|
04.03.2015
image

Verden har fått sitt første klimapanel for barn. Barnas Klimapanel består av 6 barn, og de er alle fra Norge.

Care
|
04.03.2015
image

I Niger kan korn i banken redde liv når tørke og oversvømmelse ødelegger avlinger. Når tørke og oversvømmelse ødelegger avlinger, er det gull verdt å ha en plan B som sikrer at fattige familier likevel får mat på bordet.

Bistandsaktuelt
|
03.03.2015
image

I fjor høst inviterte regjeringen til "innovasjonsdugnad" for å bedre arbeidet med global helse og utdanning. 116 forslag kom inn fra aktører over hele Norge. Her er ti av dem.

RORG-samarbeidet
|
03.03.2015
image

Soyaindustrien i Brasil er en viktig årsak til avskoging i Amazonas og økt press på levekårene for Brasils urbefolkning og småbønder, hevder kritikere. Samtidig har import av soya fra Brasil, som kraftfôr til landbruket og oppdrettsnæringen i Norge, økt dramatisk det siste tiåret.

Digni
|
02.03.2015
image

Mental helse er glemt i utviklingsarbeid, slår Himalpartner fast. Med støtte fra Digni har Himalpartner lansert en nettside med fokus på mental helse i utviklingsarbeid.

FORUM
|
02.03.2015
image

Norske sivilsamfunnsorganisasjoner er skuffet over at Utenriksdepartementet og Nærings og Fiskeridepartementet har bestemt seg for ikke å fornye Professor Hans Petter Gravers mandat som leder av det norske kontaktpunktet for OECDs retningslinjer.

Medieklipp
Nationen (NTB)
30.03.2015

Stortinget kan snart bestemme at oljefondet skal ut av kull. Det skjer i så fall stikk i strid med Norges Banks advarsel mot å gjøre fondet til et klimapolitisk verktøy.

Nationen
30.03.2015

EUs kommissær for handel tror ikke forhandlingene om en frihandelsavtale mellom EU og USA kan bli ferdige i år.

Dagbladet (NTB)
30.03.2015

Giverkonferansen for Syria har som mål å få inn drøyt 67 milliarder kroner.

Stavanger Aftenblad (meninger)
30.03.2015

Kommentar av Anna Serafima S. Kvam: Nullutslippsbyene er en forutsetning for å gjøre Norge til et nullutslippsland, og null­utslipps­landene er en forutsetning for å reversere global oppvarming.

Bergens Tidende (meninger)
30.03.2015

Lederkommentar: Nettopp fordi regnskogsatsingen fungerer godt, er det viktig å opprettholde dens troverdighet og legitimitet. Skogmilliardene må være til nytte for mottakerne også, ikke bare for giveren.

Vårt Land
30.03.2015

Stortinget vil ha klimalov. Bare Frp stemte nei.

Dagens Næringsliv (NTB)
30.03.2015

Iran og forhandlingspartene har kommet til enighet om sentrale deler av avtalen om Irans atomprogram, hevder vestlige diplomater involvert i samtalene.

Aftenposten (NTB)
30.03.2015

Syrias president Bashar al-Assad sier i et intervju med en amerikansk TV-kanal at Den islamske staten (IS) har fått mange nye rekrutter siden USAs flyangrep startet.

Aftenposten (NTB)
30.03.2015

Islamistlederen bak angrepet på Bardo-museet i Tunis er drept, ifølge tunisiske myndigheter. Samtidig marsjerte tusener av mennesker i protest mot ekstremisme.

Aftenposten (NTB)
30.03.2015

Den saudi-ledede koalisjonen fortsatte luftangrepene mot Houthi-militsen i Jemen søndag. Norsk terrorekspert sier verden må forberede seg på en humanitær katastrofe og flyktningestrømmer på «syrisk nivå».

Aftenposten (NTB)
30.03.2015

Medlemslandene i Den arabiske liga er enige om å danne en felles militærstyrke som skal bekjempe trusler mot sikkerheten i regionen. Samtidig fortsetter flyangrepene mot mål i Jemen.

Klassekampen
30.03.2015

Bombingen og kamphandlingene fortsetter i Jemen. Konsekvensene kan bli katastrofale for Midtøstens fattigste land.

Vårt Land
29.03.2015

Over 3.100 løp palestinsk maraton i Betlehem. Israel tillot Gaza-løpere å delta, og har også gjenopptatt import av grønnsaker fra Gaza.

VG (NTB)
29.03.2015

Regjeringen i Sverige vil ikke si om den måtte be om unnskyldning for å avslutte den diplomatiske konflikten med Saudi-Arabia.

Dagbladet
29.03.2015

Nådeløs jakt på ressurser truer en av menneskets aller nærmeste slektninger.