Klipp fra media

Filter: debatt

Kunnskapsløst av Listhaug

VG (meninger) | 28.07.2017

Debatt av Hilde Frafjord Johnson (KrF): I et innlegg i VG 20. juli hevder FrPs Sylvi Listhaug at det har vært utallige avsløringer om at norsk bistand er «uten effekt», og gjentar påstanden fra 14. juli om at KrF er mer opptatt av hvor mye penger som gis til bistand enn resultatene. Det er lett å motbevise disse påstandene hvis man holder seg til fakta. Feilaktige påstander blir ikke sannere av at de gjentas igjen og igjen.

Hvor ble det av bistanden?

Aftenposten (meninger) | 28.07.2017

Debatt av Per Ø. Grimstad (tidligere NORAD-direktør) og Tom Vraalsen (tidligere bistandsminister - Sp): «Det er viktig å ikke falle for fristelsen til å kritisere norsk bistand med basis i anekdotisk informasjon.», skrev utenriksminister Børge Brende i en kronikk i VG 17. juli. Det er vanskelig å ta alvorlig, med den bakgrunn vi har. Utenriksministerens våpendragere, to statssekretærer har også kommet med kommentarer, uten å ta opp saken som vi egentlig tar opp.

Varsko fra isen!

Aftenposten (meninger) | 28.07.2017

Kommentar av Odd Idar Pihlstrøm: Siden årtusenskiftet har Grønland og Antarktis mistet nok is til å fylle Skagerrak med smeltevann.

Norge er ikke lenger et menneskerettslig fyrtårn!

Aftenposten (meninger) | 28.07.2017

Kommentar av Geir Kjell Andersland (jurist og Venstre-politiker): Menneskerettighetene er under stort press fra mange kanter i dagens verden, ikke bare i Kina. Desto viktigere er det at Norges statsminister taler menneskerettighetenes sak. Men det hjelper lite om det ikke blir mer samsvar mellom ord og gjerning.

Må stanse sultkrisen

Aftenposten (meninger) | 27.07.2017

Debatt av utenriksminister Børge Brende (H): Så langt i år har Regjeringen bidratt med nær en milliard kroner for å avverge hungersnød i de fire landene. Det samlede humanitære budsjettet er i år for første gang på over fem milliarder kroner, og i løpet av stortingsperioden har Regjeringen økt den humanitære støtten med mer enn femti prosent.

Det er nok nå! (klima/energi)

Dagsavisen (nye meninger) | 27.07.2017

Kronikk av Beate Sjåfjell (UiO): Mens den norske stat er saksøkt av Greenpeace og Natur og Ungdom for 23. konsesjonsrunde, er nå det statskontrollerte Statoil blant 37 saksøkte i en sak reist av californiske saksøkere på grunn av klimaendringene petroleumsselskapene bidrar til. Dette er en del av en internasjonal trend. Det er hundrevis av søksmål verden over mot stater og mot selskaper.

Europeiske muslimer samles på sommerleir mot ekstremisme

VG (meninger) | 27.07.2017

Kommentar av Muhammed Yasin Adil (nestleder i Minhaj Ungdom): I august samler vi flere hundre europeiske muslimer på en intensiv helgeleir mot ekstremisme og radikalisering i Sarpsborg. I regi av den verdensomspennende muslimske bevegelsen Minhaj-ul-Quran settes nå et internasjonalt initiativ mot ekstremisme i gang for å ta knekken på grobunnen for ekstreme holdninger og vold utført i islams navn.

Myten om islamofobi

VG (meninger) | 27.07.2017

Debatt av Vebjørn Selbekk (redaktør i Dagen): La oss fortsette å kjempe mot vold, overgrep og diskriminering av muslimer. Og så har Butt og hans likesinnede et like selvfølgelig ansvar for å adressere antisemittisme, ekstremisme, homohat og kvinneundertrykkende holdninger i egne nærstående miljøer. Men det vi definitivt ikke trenger er representanter for muslimske trossamfunn som sykeliggjør sine kritikere. Bruken av begrepet islamofobi bør ta slutt, Butt.

Det er vanskelig å se hvordan ytringsfriheten kan reddes

Aftenposten (meninger) | 27.07.2017

Kronikk av Jørgen Lorentzen (Norsk PEN): Hvordan skal man beskrive den galskapen jeg er vitne til når journalistikken nå er satt under tiltale i Tyrkia?

Glimt av håp for Libya

Dagbladet (meninger) | 27.07.2017

Kommentar av Einar Hagvaag: President Emmanuel Macron i Frankrike forsøker vågalt å mekle fred i Libya, hvor EU sårt trenger noen fornuftige ledere å snakke med.

Statoil (skatteparadis)

Klassekampen (kommentar) | 26.07.2017

Lederkommentar av Mari Skurdal: I 2014 kom det fram at DNB, hvor staten eier om lag en tredel av aksjene, hadde sikret seg en skatteavtale med Luxembourg om en saftig skatte­rabatt. To år seinere avslørte de såkalte Panama-papirene at banken hadde hjulpet kunder å unndra skatt i skatteparadiser. Nå er det Statoils tur til å etablere en ny selskapsstruktur med det mål for øye å unngå beskatning.

Knefall for Kina koster

NRK ytring | 26.07.2017

Kronikk av Rasmus Hansson og Une Aina Bastholm (MDG): Fra fredsprisen i 2010 til normaliseringen i 2016 økte norsk eksport til Kina med 46 prosent. Miljøpartiet De Grønne mener det blir svært dyrt for Norge å vise verden at vi lar Kina presse oss til ikke å kunne snakke om menneskerettigheter og folkerett. De Grønne går til valg på å gjenopprette en utenrikspolitikk som ikke selger unna menneskerettigheter. Vil Arbeiderpartileder Støre samarbeide med oss om det?

Hvem er denne mannen? Kinesisk suksess med knebling.

Aftenposten (meninger) | 26.07.2017

Kommentar av Jørgen Lohne: Liu Xiaobos skjebne vitner om hvordan Kina nådeløst knebler all opposisjon – og med suksess krever at omverdenen tier.

Kjernevåpenforbud ikke forenlig med Nato-medlemskap

Dagbladet (meninger) | 26.07.2017

Debatt av utenriksminister Børge Brende (H): Nok en gang får vi servert påstanden om at et forbud mot kjernevåpen er fullt forenlig med Nato-medlemskapet. Denne gang kommer det fra tidligere SV-politiker og Nato-motstander Henriette Westhrin i Folkehjelpa. Hun unnlater å nevne at ingen Nato-lands regjeringer deler denne vurderingen, uansett partifarge. Westhrin kommer også med en rekke påstander om dobbeltspill og uansvarlighet som jeg lar ligge. Når en går tom for saklige argumenter, tyr man ofte til denne type nedsettende karakteristikker.

Katastrofale klimaendringer

Dagsavisen (nye meninger) | 26.07.2017

Lederkommentar: Våre politikere svikter hvis de ikke gjør klima til en hovedsak.

Unyansert om menneskerettigheter

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 26.07.2017

Debatt av Ole Gjems-Onstad (professor ved Institutt for rettsvitenskap, Handelshøyskolen BI og arbeider med boken «Menneskerettigheter – en verden uten helvete»): Menneskerettsmiljøer viderefører delvis norsk misjon: Budskapet skal utbres, ikke problematiseres.

Italias krise - og Norge

VG (meninger) | 26.07.2017

Lederkommentar: Svært få av de nærmere 100.000 menneskene som har kommet over Middelhavet til Italia siden årsskiftet, har beskyttelsesbehov som gir grunnlag for opphold. Debatten om hvordan Norge kan hjelpe det kriserammede Italia, handler derfor ikke først og fremst om flyktningpolitikk, slik enkelte av småpartiene her hjemme legger opp til.

Islam fostrer ekstreme holdninger

Bergens Tidende (meninger) | 26.07.2017

Debatt av frafallen (19): Er det fredens religion som gjør at jeg som tidligere muslim må skrive denne kronikken anonymt?

Qatar-krisa kler Al Jazeera naken

Dagbladet (meninger) | 26.07.2017

Kommentar av Jan-Erik Smilden: Ledende mediefolk er i Qatar for å forsvare Al Jazeera, men tv-stasjonen er ikke en nøytral aktør på hjemmebane.

Populismen lever

VG (meninger) | 25.07.2017

Kommentar av Kari Aarstad Aase: Ryktene om populismens død er sterkt overdrevet. Faktum er at populistiske partier i gjennomsnitt gjør det bedre ved valg nå enn noensinne i etterkrigstiden. I Finland, Hellas, Ungarn, Slovakia, Polen, og ikke minst Norge, er populistpartier for lengst i regjering. I USA har president Donald Trump erkepopulister som Steve Bannon inn i sin nærmeste krets.

Staten på skatteflukt

Dagbladet (meninger) | 25.07.2017

Kommentar av Andreas Økland: Statoils Nederland-kontor bør skape debatt om hvordan skatteplanlegging ute gir mer penger i statskassa her hjemme.

Kutt bistanden

Dagsavisen (nye meninger) | 25.07.2017

Kommentar av Johan N. Hertzberg (FpU): Vi må gå vekk fra tanken om å gi en prosent av statsbudsjettet til bistand, samt stille krav til hva bistandsmidlene går til.

Grense for solidaritet (flyktninger)

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 25.07.2017

Kommentar av Kjetil Wiedswang: Belgias migrasjonsminister Theo Francken vil trekke ut landets skip fra EUs redningsoperasjon i Middelhavet fordi det frister både migranter og menneskesmuglere. – Det er det rene vanvidd, sier han til Reuters. Europas innvandringsfiendtlige høyrepopulister har tapt viktige valg det siste året. De kan likevel vinne sin viktigste sak.

Gummibåtforbud som strategi (migrasjon)

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 25.07.2017

Kommentar av Janne Haaland Matlary (UiO): Migrasjonen til Nord-Europa er delvis stoppet opp fordi land lenger sør stenger sine grenser. Men det er ingen politikk i sikte som vil stoppe migrasjonen på sikt, selv om EU med Tyskland i spissen er helt klar over at det viktigste er nettopp dette. På nasjonalt nivå er det svarteperspill som gjelder.

Kortsiktig og egoistisk

Dagbladet (meninger) | 25.07.2017

Lederkommentar: Listhaug og Støres utsagn viser med all tydelighet hvilken kortsiktig og egoistisk strategi som kjennetegner de europeiske landenes politikk på feltet. Bare Tyskland og Sverige tar imot flere enn sin andel flyktninger, mens alle andre land er mer opptatt av stenge sine grenser enn å løse en krise i ankomstland sør i Europa.

En skjebneuke for Venezuela

Dagsavisen (nye meninger) | 25.07.2017

Kronikk av Benedicte Bull (UiO/SUM): Venezuelas president Nicolás Maduro har sammenkalt til folkeavstemning på søndag om nedsetting av en grunnlovgivende forsamling, som han mener skal føre Venezuela ut av den dype økonomiske og politiske krisa landet befinner seg i.

Bred strategi nødvendig i Afghanistan

Aftenposten (meninger) | 25.07.2017

Lederkommentar: For å bygge en varig fred i Afghanistan, trengs også en form for samarbeid mellom USA, Iran, Pakistan, India, Kina og Russland, i alle fall flere av disse. Det er fjernt nok i seg selv og ekstra vanskelig fordi USA nå mangler både vilje og evne til å ta lederskap.

Krigsforbrytelser må granskes

Nationen (meninger) | 25.07.2017

Lederkommentar: Iraks nest største by Mosul i Irak er befridd etter mer enn et halvt år med intense kamper mot terrororganisasjonen IS. Det rapporteres om omfattende krigsforbrytelser.

Erdogan vil knekke Tyrkias beste penner

Dagbladet (meninger) | 25.07.2017

Kommentar av Einar Hagvaag: President Recep Tayyip Erdogan fortsetter å ensrette samfunnet i Tyrkia etter sin egen, autoritære smak. Turen hadde i går kommet for å ta et oppgjør i domstolene med landets eldste avis, Cumhuriyet. 17 journalister, redaktører og andre ledere i avisa, noen av landets beste penner, står tiltalt i Istanbul for å ha hjulpet terroristiske organisasjoner.

EU mot storkapitalen

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 24.07.2017

Kommentar av Kjetil Wiedswang: 23 milliarder kroner – boten som Google er ilagt av Europakommisjonen – er seriøse penger, selv for verdens nest største selskap. Den amerikanske søkemotorgiganten har fått sitt gebyr for å ha misbrukt markedsmakt til å lede kundene til sin prissammenligningstjeneste. For selskapet står det også om globale prestisje. Det samme gjelder EU og konkurransekommissær Margrethe Vestager, en av unionens få superstjerner.

1 - 30 av 5892
1 2 3 4 5 6 .... 193 194 195 196 197