Vill du arbeta med ekonomi och redovisning på Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn?Siste nyheter fra partnere i Global

Myanmar_illustrasjon_125.jpg

Covid-19: Setter søkelys på behov for god avfallshåndtering

Norad | 30.06.2020

Covid-19 har satt sitt tydelige spor på verden i 2020. Påvirkningene på samfunnet er massive, sammensatte og fremdeles relativt uoversiktlige.

UN_coronavirus_sign.jpg

Slik påvirker korona internasjonale prosesser

ForUM | 29.06.2020

Oppdatert oversikt over hvordan korona-pandemien påvirker internasjonale prosesser som skal sikre fremgang mot FNs klimamål og bærekraftsmålene.

ilo-e20185-highres.jpg

55 millioner hushjelper kan miste jobben

FN-sambandet | 29.06.2020

ILO anslår at tre av fire hushjelper, gartnere og andre ansatte i private hjem verden over, står i fare for å miste inntektene sine som følge av koronapandemien. Det store flertallet av disse er kvinner uten arbeidskontrakt.

klesbutikk_mostphotos_nett_550_366.jpg

"Grønnvasking" fra kleskjedene

FIVH | 29.06.2020

Kleskjeders markedsføring av såkalt bærekraftige klær er på grensen av lovverket. Nå klager Forbrukerrådet inn kleskjedenes markedsføring av «grønne» klær i sine nettbutikker.

sor_sudan_wau_by_14.jpg

Tre lærdommer som ruster bistandsforvaltningen for kriser

Norad | 29.06.2020

Grundige analyser, god koordinering av norsk innsats og aktiv samhandling med internasjonale partnere er de tre viktigste lærdommene når evalueringsavdelingen i Norad oppsummerer fjoråret.

Nupifrihet2002.jpg

- Vi må tenke over hva vi mener med frihet

NUPI | 29.06.2020

Hva betyr frihet? Avhengig av hvem du spør, vil du sannsynligvis få ulike svar. NUPI-forsker Rita Augestad Knudsen har sett nærmere på hva frihetsbegrepet betyr i internasjonal politikk – og hvilke syn på frihet som tradisjonelt har vunnet frem - i sin nye bok.

espenrost_0262.small..jpg

Hvert minutt mister verden ti fotballbaner med tropisk regnskog

Norad | 29.06.2020

Verden mistet i fjor 3,8 millioner hektar tropisk primærskog, viser ny rapport. Det tilsvarer en fotballbane hvert sjette sekund – til sammen et areal på størrelse med Sveits.

ine-marie-eriksen-soereide-fakkeltog-2018-jm.jpg

– Du må kjempe for trosfriheten i Sikkerhetsrådet, Søreide

Stefanusalliansen | 29.06.2020

Mellom Kina, Russland og USA må Norge kjempe for trosfriheten i FNs sikkerhetsråd, sier generalsekretær Ed Brown.

atom.jpg

Den gryende atompopulismen i Asia

NUPI | 29.06.2020

Offentlig debatt om kjernevåpenarsenal i Kina, og økt støtte blant sørkoreanerne for å utvikle egne kjernevåpen. En ny episode av NUPIpodden tar for seg atompopulismen i Asia.

fiskebater_bangladesh.jpg

Norsk bistand bidrar til bedre værvarsling i Bangladesh

Norad | 19.06.2020

Syklonen Amphan rammet nylig Bangladesh og India. Takket være god værvarsling var det svært få omkomne i forbindelse med uværet.

Jobb som frivillig?

Faggruppeleder Maskin og Prosessteknikk

Søknadsfrist: 06.08.2020

Ønsker du å bidra i vårt arbeid for en bærekraftig og rettferdig verden? IUG ser nå etter deg som vil bygge opp faggruppen Maskin og Prosessteknikk i et toårig frivillig verv.

Faggruppeleder Vann og Sanitær

Søknadsfrist: 06.08.2020

Ønsker du å bidra i vårt arbeid for en bærekraftig og rettferdig verden? IUG ser nå etter deg som vil bygge opp faggruppen vann og sanitær i et toårig frivillig verv.

Frivillig hos Amnesty International (Trondheim)

Søknadsfrist: 30.08.2020

Student eller nyutdannet? Lyst på verdifull arbeidserfaring fra verdens største menneskerettighetsorganisasjon? Amnesty International søker frivillig til vårt regionkontor i Trondheim.

Har du lyst på verdifull erfaring innen redaksjonell ledelse?

Søknadsfrist: Snarest

Nå har du sjansen! Afrika.no søker ny redaksjonsleder

Virksomhet: Fellesrådet for Afrika
Avdeling: Redaksjonsgruppen, Nettmagasinet Afrika.no
Stillingstype: Frivillig
 
Redaksjonsleder vil være med og videreutvikle en nettavis med høye redaksjonelle ambisjoner og mål om å sette dagsorden og skape debatt om spørsmål om- og i Afrika,
i Norge. I tillegg til å alltid ha som mål å formidle relevant kvalitetsjournalistikk er noen målsetningene våre i 2020:
- Å videreutvikle podkastkonseptet AfriPod som ble lansert som et pilotprosjekt i 2019
- Å utvikle konseptet for en artikkelserie om ytrings- og pressefrihet i et utvalg afrikanske land
- Jobbe målrettet for å få flere lesere og mer oppmerksomhet gjennom SoMe
- Øke redaksjonens egenproduksjon av redaksjonelt innhold
Redaksjonsleder rapporterer direkte til ansvarlig redaktør og er en del av Afrika.no sin ledergruppe.
 
Redaksjonsleder vil ha ansvaret for planlegging og organisering av den frivillige gruppen i Afrika.no- redaksjonen, samt andre lederoppgaver som avtales
 
Noe for deg? Send søknad og CV til redaktør for Afrika.no Carima Tirillsdottir Heinesen på carima@afrika.no
Spørsmål om stillingen sendes til samme epostadresse. 

ICAN Norge utlyser en praktikantstilling for høsten 2020

Søknadsfrist: Snarest

Studenter ved relevante masterprogrammer inviteres til å søke.

Om ICAN Norge

Den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (ICAN) er en koalisjon av organisasjoner over hele verden som fremmer FNs atomvåpenforbud. ICAN Norge er den norske grenen av kampanjen. Vi jobber for at Norge skal slutte seg til forbudet.

ICAN Norge består av 51 partnerorganisasjoner. Kampanjen er koordinert av Norske leger mot atomvåpen. Som en praktikant hos ICAN vil du jobbe sammen med Leger mot atomvåpens sekretariat. For tiden består vi av fire personer: daglig leder, ICAN-koordinator, en rådgiver og en praktikant (kanskje det blir deg i høst?). Vi har arbeidssted på Sentralen i Oslo sentrum.

Arbeidsoppgaver

Som praktikant vil du få muligheten til å prøve deg på forskjellige arbeidsoppgaver. Oppgavene vil tilpasses dine interesser og kvalifikasjoner, og kan inkludere innholdsproduksjon til sosiale medier (film, tekst og delebilder), generelt informasjonsarbeid (produksjon av leserinnlegg og innsalg av saker til media) og politisk påvirkning. Du kan også få ansvar for å forberede og gjennomføre ulike arrangementer

Lengde

Vi søker en praktikant som vil jobbe hos oss seks uker fulltid. Ønsker du å samarbeide med oss gjennom hele semesteret er det kjempefint, men vi har dessverre ikke anledning til å tilby kontorplass utover seks uker.

Hvem søker vi etter?

Vi søker etter en engasjert og kunnskapsrik student med evne til å jobbe selvstendig. Erfaring med arbeid innenfor politisk påvirkning og kommunikasjon er en fordel. Og så må du selvsagt være interessert i å arbeide for en tryggere verden uten atomvåpen!

Hvem kan søke?

Alle masterstudenter med mulighet for å bygge et praktikantopphold inn i mastergraden er velkomne til å søke.

Om du ønsker å søke eller har spørsmål om stillingen kan du kontakte daglig leder i Norske leger mot atomvåpen, Anja Lillegraven (anja@legermotatomvapen.no eller +47 950 79 791). Søkere bes om å inkludere søknad og CV i mail. Spørsmål om hvordan det er å arbeide som praktikant hos ICAN kan også rettes til vår forrige praktikant Jonas Vidhammer Berge (jonasvb@uio.no). Søknader behandles fortløpende.

Kunne du tenke deg å bistå flyktninger og innvandrere inn i norsk arbeidsliv?

Søknadsfrist: Snarest

COVID 19-krisen har ført til stor arbeidsledighet, og mentorprogrammet er kanskje viktigere enn noen gang. I disse tider er det mange som trenger en sparringspartner for å kunne holde motivasjonen oppe og stake ut kursen videre.

Vi ser etter deg som har erfaring fra norsk arbeidsliv, og som kan bidra med gode råd når det kommer til norsk arbeidsmarked og jobbsøkingsprosess. Som mentor blir du koblet sammen med en jobbsøker med liknende utdanning og/eller erfaring som deg selv, og vi ser etter frivillige fra et bredt spekter av yrker og bransjer. Vanligvis foregår møtene mellom mentor og adept fysisk, men vi har stor tro på at digitale møter kan fungere like fint! Sjekk ut vår nettside for mer informasjon og påmelding. https://www.sammenomenjobb.no/bli-mentor
 

Som mentor vil du:

  • Bli kjent med et annet menneske og en annen kultur
  • Ta del i et profesjonelt flerkulturelt nettverk
  • Få tilgang til spennende og kompetansehevende kurs og seminarer
  • Få innsikt i utfordringer knyttet til integrering og arbeidsliv

 

Kriterier for mentorer:

  • Lang erfaring fra arbeidslivet
  • Tid til ukentlig oppfølging (fleksibelt)

For mer informasjon og påmelding se: www.sammenomenjobb.no