Vacancy open for our Colombia office: Program Officer (Land and environmental rights)Siste nyheter fra partnere i Global

Khalili_Twenty-Two-Hours_4_1.jpg

Bouchra Khalili: The Nordic Chapter

TrAP | 09.08.2020

Fotogalleriet, Oslo kunstforening og TrAP er stolte av å endelig kunne vise den internasjonalt anerkjente kunstneren Bouchra Khalili og utstillingen The Nordic Chapter. Utstillingen vises 13. august - 27. september.

uigur-wire-1000x750.jpg

Krever slutt på tvangsarbeidet uigurene utsettes for i Kina

Stefanusalliansen | 06.08.2020

Over 200 organisasjoner krever et internasjonal klesindustri kutter alle bånd til slaveriet Kina utsetter ugiurene for. Stefanusallianen er en av underskriverne.

ilo-e6234-highres.jpg

ILO-konvensjon om vold og trakassering trer i kraft neste sommer

FN-sambandet | 06.08.2020

Som det andre landet i verden, har også Fiji nå ratifisert konvensjonen om vold og trakassering i arbeidslivet. Dette er viktig fordi det betyr at konvensjonen nå kan tre i kraft fra neste sommer.

WhatsApp-Image-2020-07-14-at-18.19.30.jpeg

“Hun var som en mor for oss”

Regnskogfondet | 06.08.2020

“Samfunnet vårt står igjen uten en mor” sier barnebarnet til en Macuxi-matriark som døde av Covid-19. Det plutselige tomrommet etter de eldre er vanskelig å fylle.

049_mazars_venez_migrants_col.jpg

Koronakrisens glemte ofre

Flyktninghjelpen | 06.08.2020

- Fortell verden at livet vårt er trist, og at situasjonen er brutal og nedverdigende. Dette er budskapet fra Kendry Castro (23). Hun er én av de mer enn fem millioner flyktninger og migranter som har forlatt Venezuela til andre land i Latin-Amerika og Karibia de siste årene.

byer-3.jpg

Bistand i koronapandemiens kjølvann

NORAD | 28.07.2020

Koronapandemien reiser fundamentale spørsmål om hvordan internasjonale partnere, inkludert Norge, best kan bistå utviklingsland i å komme seg gjennom og ut av krisen.

HLPF2020-Gambia.jpg

Bærekraftsdiskusjoner i lys av korona

ForUM | 28.07.2020

Mens store deler av Norge har hatt ferie har bærekraftsmålene vært oppe til diskusjon i FN. ForUM har vært med i den norske delegasjonen til HLPF, og deltatt i diskusjonene fra et hotell i Oslo.

land-wrangle-derailing-development-in-dowa-malawi-24.jpg

Millionsatsing på innovasjon i jordbruket i Malawi

Noragric | 27.07.2020

Utenriksdepartementet har nylig underskrevet en avtale med Kirkens Nødhjelp for å styrke jordbrukssektoren i Malawi. Sammen med Utviklingsfondet, NMBU og en rekke malawiske partnere skal de bidra til innovasjon og nytekning innen jordbruksektoren.

madeinchina_istock_nett_550_366.jpg

Norge bør innføre forbruksbasert klimaregnskap

FIVH | 28.07.2020

Med dagens klimaregnskap blir det ikke synlig hvilke konsekvenser mitt og ditt forbruk har for klima. Da får vi heller ikke en faktabasert debatt om de mest effektive klimatiltakene.

2J3A3446.jpg

Mobilen stoppet marerittene

Flyktninghjelpen | 28.07.2020

Da koronakrisen rammet og skolen stengte, ble familiens eneste mobiltelefon redningen for Malak (14) og hennes syv søsken.

Jobb som frivillig?

Faggruppeleder Vann og Sanitær

Søknadsfrist: 23.08.2020

Ønsker du å bidra i vårt arbeid for en bærekraftig og rettferdig verden? Ingeniører Uten Grenser Norge (IUG) ser nå etter deg som vil bygge opp faggruppen vann og sanitær i et toårig frivillig verv.

Røde Kors trenger flere frivillige på Trandum!

Søknadsfrist: 28.08.2020

Lyst å være frivillig på Trandum Utlendingsinternat?

Har du mulighet til å avse en kveld i måneden, for å gjøre dagen til de internerte på Trandum Utlendingsinternat litt lysere? Utlendingsinternatet på Trandum er siste stopp for utlendinger som har fått endelig avslag på søknad om opphold i Norge.

Siden 2010 har Røde Kors hatt besøksordning på Trandum for å avhjelpe isolasjon og ensomhet blant de internerte. Som besøksvenn får man lov til å være et medmenneske og bidra til å gi mennesker i en vanskelig situasjon en følelse av normalitet og verdighet.

Røde Kors trenger nå flere frivillige. Har du bein i nesen og er motivert til å gjøre dagen litt lysere for dem som sitter på Trandum? Da er dette noe for deg!

For å kunne være frivillig på Trandum må du:

 • Ha plettfri vandel
 • Være over 25 år
 • Fordel å snakke flere språk
 • Relevant arbeids- og/eller livserfaring
 • Kunne gjennomføre 10 besøk i året, ca. 2,5 timer hver gang, på ettermiddag/kveld
 • Må kunne delta på opplæring på kveldstid onsdag 16. september hos Norges Røde Kors.
 • Må kunne delta på opplæring på kveldstid tirsdag 22. september hos PU.
 • Må kunne delta på opplæring i Oppsporingstjenesten på kveldstid mandag 12. oktober hos Norges Røde Kors.

Alle frivillige får grundig opplæring i tjenesten, bred kunnskap om migrasjonsfeltet, svært dyktige kollegaer og trygge rammer.

Søknadsfrist for opptak er 28. august.

Spørsmål kan rettes til rådgiver Sofie Vilhelmsen på sofie.vilhelmsen@redcross.no eller 41 26 83 58.

Kortfattet søknad og CV sendes til Sofie Vilhelmsen på samme epost.

Frivillig hos Amnesty International (Trondheim)

Søknadsfrist: 30.08.2020

Student eller nyutdannet? Lyst på verdifull arbeidserfaring fra verdens største menneskerettighetsorganisasjon? Amnesty International søker frivillig til vårt regionkontor i Trondheim.

Kunne du tenke deg å bistå flyktninger og innvandrere inn i norsk arbeidsliv?

Søknadsfrist: Snarest

COVID 19-krisen har ført til stor arbeidsledighet, og mentorprogrammet er kanskje viktigere enn noen gang. I disse tider er det mange som trenger en sparringspartner for å kunne holde motivasjonen oppe og stake ut kursen videre.

Vi ser etter deg som har erfaring fra norsk arbeidsliv, og som kan bidra med gode råd når det kommer til norsk arbeidsmarked og jobbsøkingsprosess. Som mentor blir du koblet sammen med en jobbsøker med liknende utdanning og/eller erfaring som deg selv, og vi ser etter frivillige fra et bredt spekter av yrker og bransjer. Vanligvis foregår møtene mellom mentor og adept fysisk, men vi har stor tro på at digitale møter kan fungere like fint! Sjekk ut vår nettside for mer informasjon og påmelding. https://www.sammenomenjobb.no/bli-mentor
 

Som mentor vil du:

 • Bli kjent med et annet menneske og en annen kultur
 • Ta del i et profesjonelt flerkulturelt nettverk
 • Få tilgang til spennende og kompetansehevende kurs og seminarer
 • Få innsikt i utfordringer knyttet til integrering og arbeidsliv

 

Kriterier for mentorer:

 • Lang erfaring fra arbeidslivet
 • Tid til ukentlig oppfølging (fleksibelt)

For mer informasjon og påmelding se: www.sammenomenjobb.no