Senior Gender Adviser, NORCAPSiste nyheter fra partnere i Global

Pressebilde-Martha-Rubiano-Skretteberg.png

Coronaviruset krever en global dugnad

Caritas Norge | 26.03.2020

I disse dager, med sterke oppfordringer til vår dugnadsånd for å bekjempe coronaviruset i Norge, er jeg redd for at vi glemmer at dette er en global utfordring, som krever en global dugnad sier Martha Rubiano Skretteberg.

palestina_cbrp_004.jpg

Covid-19: Økt fleksibilitet for sivilt samfunn

NORAD | 24.03.2020

Utenriksdepartementet og Norad gjør flere justeringer for sivilt samfunn, for å sette dem bedre i stand til å bidra i utviklingsland som vil rammes hardt av covid-19-pandemien.

0141-cross-dismantled-in-anhui-s-bengbu-city.png

Diktaturet går ikkje i karantene

Stefanusalliansen | 24.03.2020

Medan verda heiar på Kina i kampen mot korona, held Kina fram undertrykking av religion.

190320 God bless Ecuador står det på masken til den markedshandleren- Ecuador har stengt grensene og erklært krise Foto Juan Diego Montenegro Dpa.jpg

Ulike scenarioer for den globale økonomien

FN-sambandet | 24.03.2020

«Dette er ikke bare en global helsekrise, det er også en stor krise for arbeidsmarkedet og økonomien med enorm innvirkning på folks liv», uttalte ILOs direktør Guy Ryder onsdag. Han advarte om et scenario hvor vi risikerer å miste 25 millioner arbeidsplasser i verden som følge av pandemien.

annie-spratt-_vgsXME077Q-unsplash.jpg

Menneskerettighetslov for næringslivet – hvorfor det?

ForUM | 24.03.2020

En ny menneskerettighetslov for næringslivet kan være på trappene. Men hva betyr det, og hvorfor er det viktig? Vi gir deg noen av svarene.

anja_climatestikeonline_550_366.jpg

Sammen kommer vi oss gjennom krisene

FIVH | 24.03.2020

Koronakrisen viser at vi kan stå sammen i krise. I alt det vanskelige, kan vi ta med oss det gode fra denne krisen, til den største utfordringen av dem alle – klimakrisen.

Jacob-Schram-Foto-Kim-Ramberhaug_cropped_system_feature.jpg

Jakob Schram (23) er vinneren av Ordingprisen 2019

NUPI | 24.03.2020

Prisen tildeles beste fagartikkel skrevet av en student fra Norden. Årets vinner får prisen for et tema han etter eget sigende er fullstendig oppslukt i, nemlig grensetvister.

V5A0664Produktbilder-Dyrevernmerket-kopi-1-1024x683.jpg

Dyrevernmerket – samfunnsansvar på tallerkenen

Etisk Handel Norge | 24.03.2020

Stadig flere forbrukere er opptatt av at dyrene som havner på vår tallerken, skal ha levd et bra liv. I takt med denne utviklingen øker etterspørselen etter kunnskap og informasjon om hvordan dyrene har hatt det.

IMG_3261.jpg

Ber Norge trappe opp den globale dugnaden

Flyktninghjelpen | 17.03.2020

I lys av den dramatiske situasjonen verden nå står ovenfor, oppfordrer de fem største humanitære organisasjonene i Norge regjeringen om å øke internasjonal bistand.

bard-vegar-solhjell_7_foto_tanya-wallin.jpg

Covid-19: Slik jobber Norad

Norad | 17.03.2020

Covid-19 har store globale konsekvenser. Utviklingssamarbeidet påvirkes i stor grad av det som skjer og Norad følger situasjonen tett.

Jobb som frivillig?

Solidaritetsbrigade til Colombia eller Brasil

Søknadsfrist: 01.04.2020

Er du samfunnsengasjert og har et ønske om å lære om sosiale bevegelser i Latin-Amerika og deres kamp for en bedre framtid? Som solidaritetsbrigadist hos Latin-Amerikagruppene lærer du spansk/ portugisisk, deltar på politisk program med lokale organisasjoner og du bor på landsbygda og deltar i dagliglivet til familiene der. Disse erfaringene og denne nye kunnskapen tas med hjem inn i livet i Norge hvor vi jobber for å formidle det videre. Neste søknadsfrist er 1. april og du kan da søke på høstbrigaden til Colombia 2020 eller vårbrigaden til Brasil 2021.

Frivillige til Make-A-Wish Norge rekrutteringsteam

Søknadsfrist: 31.03.2020

Make-A-Wish Norge oppfyller ønsker for barn og unge mellom 3-18 år, med livstruende sykdom. Ønskebarnet føler seg sterkere, samtidig som det gir nytt mot og energi til å fortsette å kjempe kampen mot den livstruende sykdommen. I en ønskereise får barnet fokus på noe annet enn sykdommen. Et lite team med frivillige kartlegger hvilket ønsker barnet virkelig har. Ikke forventningene til foreldrene eller søsken- men barnet selv.

Det finnes over 3000 barn med livstruende diagnoser i Norge hvert år. Nesten «alle» kjenner noen som har et barn som er rammet, enten det er i familien, blant kollegaer, i barnehagen, skolen eller vennekretsen.

Make-A-Wish Norge sitt nyttårsønske er at vi i 2020 skal doble antall barn som får sitt ønske oppfylt. For å nå dette målet trenger vi flere frivillige, som kan hjelpe oss med å rekruttere faste givere, enkeltpersoner og firmaer. Som frivillig i å rekruttere faste givere, bidrar du til å spre informasjon om arbeidet vårt og til at Make-A-Wish får en bærekraftig inntekt. Dette fører til at flere ønskebarn kan få sitt ønske oppfylt, før det er for sent.

Som frivillig i rekrutteringsteamet til Make-A-Wish kan vi tilby deg:

 • opplæring og kursbevis fra profesjonelle selgere
 • erfaring innen frivillig arbeid
 • innsikt i en internasjonal organisasjon
 • kompetanse innen rekruttering og salg
 • konkurranser i løpet av aksjonsmånedene (maijuli)
 • muligheter for videre samarbeid

Opplæringen vil finne sted i Oslo sentrum i løpet av april måned. Selve rekrutteringsmånedene vil være mai-juli.
Er du interessert i å bli frivillig med oss i andre områder, se under for flere muligheter.

Hvem er du?

Vi ser for oss at du er en imøtekommende og uredd person, som liker å snakke med personer du ikke kjenner. Du inngår i dialog med dem du møter, og du kan på en god måte informere om kjernen til Make-A-Wish Norge. Slik at selv om de ikke blir givere, så har de et godt inntrykk av arbeidet vårt.

Du må ha fylt 18 år og kunne vise til plettfri vandel.

Det er også en fordel om du har erfaring fra rekruttering og frivillighetssektoren, men dette er så klart ikke et krav. Vi gir opplæring.

 

Frivillig generelt:

Vi er alltid på utkikk etter frivillige som vil være med å gjøre en forskjell for barn og familier som har det vanskelig.  Som frivillig i Make-A-Wish Norge kan du bidra på det området du ønsker og med de egenskapene du har. Sammen finner vi noe som passer for deg! Oppgavene vi har til våre frivillige er for eksempel:

 • Å være ønskefanger hvor man oppdager barnets største ønske og følger reisen fra AÅ.
 • Tekstforfatter og intervjuer
 • Jobbe med sosiale medier
 • Planlegge arrangementer
 • Fotografering og film
 • Grafisk Design og markedsføring
 • Medical Outreach: har du kunnskap om helse? Vi trenger deg!


Vi håper du vil være med på laget – det er givende, morsomt, utfordrende og sosialt.  

Ta kontakt ved spørsmål.

frivillig@makeawishnorge.no
+47 41405394

https://makeawishnorge.no
@makeawishno

Vil du bidra til å redde havskilpadder til sommeren?

Søknadsfrist: Snarest

Bevaringsprosjekt for havskilpadder langs det tyrkiske Middelhavet (mellom Antalya og Alanya) søker frivillige sommeren 2020, 1. juni - 1. aug.

Arbeid: Gå ut tidlig om morgenen  og omringe reir med informasjon, kontrollerer reirene i løpet av dagen (at de ikke er ødelagt),  Plukke søppel langs stranden (1.2 ganger pr uke). Dra inn til Side (1-2 ganger pr uke) og informere turister om hva vi gjør. 
 
Vi søker også noe datahjelp og kreativ hjelp til informasjonsmaterialet.
 
Pris kr 500,- pr døgn . Inkluderer 3 måltid, wi-fi, aircondition, henting på buss -el flyplass + prosjekt-trøye. Reise og forsikring må du betale selv. 
 
Mer informasjon om havskilpaddene, lokalitet og oss får du på eget infoskriv.
 
Kontakt: Save My babies v Inger på e-mail ingereli13@gmail.com