Seksjonsleder politikk og samfunnSiste nyheter fra partnere i Global

SD11.jpg

Habitatdagen 2020 om pandemier og framtidens byer

Habitat Norge | 16.09.2020

90 prosent av alle pandemitilfeller har utviklet seg urbant. Hvordan verdens byer og tettsteder skal møte utfordringen og andre globale kriser under utvikling blir hovedtemaet for årets Habitat dag 5. oktober.

klimastreik_jorgen-naess-karlsen-nu_nett_550_366.jpg

Derfor klarer vi å løse klimautfordringen

FIVH | 15.09.2020

Å løse klimautfordringen i tide vil bli vanskelig. Men det er absolutt mulig. Jo før vi snur utviklingen, desto mindre skade. Jo før vi handler, desto billigere blir det.

Forside-IMG_7119-Valdres-Myr-Skog-Vassdrag-Foto-Adrian-Lombardo-1.jpg

Norge har sviktet naturen

ForUM | 15.09.2020

Regjeringas innsats for naturen står til stryk. En ny rapport viser at Norge ikke når ett eneste av de 20 naturmålene som verdens land har satt for 2020.

NUPI_J_Wilhelmsen_04_system_liste_artikkel.jpg

Skjervheimprisen til Julie Wilhelmsen

NUPI | 15.09.2020

Wilhelmsen mottar prisen for sitt viktige bidrag til den offentlige debatten, spesielt gjelder dette Norges forhold til Russland.

UNGA 2019 .jpg

Historisk virtuell toppmøteuke i FN

FN-sambandet | 07.09.2020

Verdens statsledere og ministre er blitt bedt om å spille inn taler på video istedenfor å reise til New York for å holde innlegg i FNs generaldebatt.

Landbruk-Ivan-bandura.jpg

Hvordan går vi fra krise til strukturendringer i mat- og landbrukspolitikken?

ForUM | 08.09.2020

I helgen deltok ForUM på Globaliseringskonferansen hvor vår rådgiver Lillian Bredal Eriksen holdt innlegg om bærekraftige matsystemer på et arrangementet om agroøkologi.

sajid-og-minister-mat.jpg

Slik diskrimineres trosminoriteter under korona-pandemien

Stefanusalliansen | 07.09.2020

Korona-viruset diskriminerer ikke. Men tros- og livssynsminoriteter diskrimineres på en rekke måter i måten viruset møtes på.

2020-Bonga-group-Uganda-Moyo-SST-30356- Photo_Kristin_Marie_Skaar.jpg

Operasjon Dagsverk støtter ungdom på flukt fra en glemt krise

Operasjon Dagsverk | 02.09.2020

Årets Operasjon Dagsverk (OD) støtter flyktningungdom fra Sør-Sudan sin kamp for en bedre fremtid gjennom utdanning og livsmestring.

Morten-Boaas_ny_system_liste_artikkel.jpg

10 ting å tenke på før, under og etter feltarbeid på voldelige steder

NUPI | 03.09.2020

Fra hemmelige motorsykkelturer i Kongo til ubehagelige møter i mørke bakgårder i Mali. 22 forskere forteller åpent og ærlig om feil og lærdommer fra feltarbeid i konfliktsoner i Morten Bøås’ og Berit Bliesemann de Guevaras nye bok.

TVA-2019-Achuar-Peru-IMG_6326.JPG

Seier for urfolk og regnskogen i Peru

Regnskogfondet | 03.09.2020

Det chilenske oljeselskapet GeoPark har skrinlagt planene om oljeutvinning i oljeblokk 64 i peruansk Amazonas etter langvarig press fra Wampis- og Achuarfolket med støtte fra Regnskogfondet.

Jobb som frivillig?

Still til valg ved Generalforsamlingen 2020!

Søknadsfrist: 25.09.2020

RE:ACTs generalforsamling 2020 nærmer seg, og vi lyser ut verv for neste styreperiode. Under ser dere hvilke verv man kan stille til valg som, med en liten beskrivelse av hvert verv. Som styremedlem i RE:ACT får man organisasjonserfaring og mange muligheter til å utvikle ferdigheter, i tillegg til å være med i et koselig og dyktig styre! Vi håper mange har lyst til å være med å lede RE:ACTs videre arbeid.

RE:ACTs arbeid foregår gjennom digitale møter, så bosted i landet har derfor lite å si, alle kan være med.

Antirasistisk.no søker skribenter!

Søknadsfrist: Snarest

Er du glad i å skrive? Interesserer du deg for temaer som rasisme, antirasisme, LHBTQI+ rettigheter, ekstremisme, eller asyl- og innvandringspolitikk?

Antirasistisk.no drives av Antirasistisk Senter, og har som mål å være en plattform for meningsytringer om innvandring, inkludering og rasisme fra et humant, liberalt og antirasistisk ståsted. 

 
Vi ønsker å tilknytte oss skribenter som kan og vil bidra på jevnlig basis med tekst om forskjellige temaer, i forskjellige typer sjangere.  
 
Send noen ord om deg selv og hva du kunne tenke deg å bidra med til carima@antirasistisk-senter.no