Rådgiver vold mot kvinnerSiste nyheter fra partnere i Global

livre_acc_signe_v_23oct-with_creative_commons-1.jpg

Tilpasning av jordbruk og husdyr til klimaendringene

Noragric | 23.11.2020

Utviklingen av dromedaroppdrett (arabisk kamel) er bare en av anbefalingene i en ny bok om måter å tilpasse matproduksjon i Mali til klimaendringene, som er en av de viktigste driverne for sult i landet.

avskoging_brasil_istock_nett_550_366.jpg

Rapport: Bidrar norske penger til avskoging i Brasil?

FIVH | 17.11.2020

En ny rapport fra Framtiden i våre hender viser at norske penger går til selskaper med høy avskogingsrisiko i Brasil.

Kathrine-SH-SDG.jpg

Kastet bort fem år i arbeidet med å nå FNs bærekraftsmål

ForUM | 17.11.2020

Riksrevisjonens sterke kritikk av Norges arbeid med bærekraftsmålene bekrefter svakheter som ForUM har påpekt i lang tid på vegne av norsk sivilsamfunn.

Skarsgaard mot barnearbeid ILO.jpg

Ambassadører for anstendig arbeid

FN-sambandet | 17.11.2020

Rundt 100 kjente mennesker er med i en kampanje som støtter grunnleggende arbeidstakerrettigheter denne høsten.

zhang-zhan-twitter.jpeg

Krever internasjonalt press

Stefanusalliansen | 17.11.2020

I seks måneder har den kinesiske menneskerettighetsforkjemperen Zhang Zhan sittet fengslet etter sin rapportering fra Wuhan, episenteret for korona-pandemien.

ilo-e10086-highres.jpg

Latin-Amerika og Karibia: Verste økonomiske nedgang på 100 år

FN-sambandet | 17.11.2020

I Latin Amerika og Karibia har 47 millioner jobber forsvunnet som følge av koronapandemien. Ifølge en ny ILO-rapport, er dette den verste nedgangen på 100 år i denne delen av verden.

shutterstock_1629261955_cooking_on_lpg_stove.jpg

Gassdrevet matlaging kan redde liv

Noragric | 08.11.2020

En ny studie viser at det å bytte fra ved og kulldrevet matlaging til gass kan redde liv, redusere klimagassutslipp og øke velferden i utviklingsland.

ilo-e17055-highres.jpg

Vet du hvorfor Likelønnsdagen markeres?

FN-sambandet | 10.11.2020

Verden over arrangeres likelønnsdagen for å markere at kvinner får mindre betalt for arbeidet sitt enn menn.

arzoo-demonstrasjon-sajid-hfo.jpeg

Må vente på friheten

Stefanusalliansen | 10.11.2020

Den 13 år gamle kristne jenta Arzoo i Pakistan må fortsatt kjempe for sin frihet fra tvangsekteskap og tvangskonvertering, på tross av at leger fastslår at hun er et barn.

tanzania_mbegani_22.jpg

Bedre kvalitet kan gi bedre bistand

Norad | 04.11.2020

Kvaliteten på desentraliserte evalueringer må heves slik at de kan brukes for å forbedre bistand, anbefaler evalueringsavdelingen i Norad på bakgrunn av ny studie av gjennomganger.

Jobb som frivillig?

Verdens Beste Nyheter søker frivillige

Søknadsfrist: 15.12.2020

Har du lyst til å være med på å utforme en landsdekkende informasjonskampanje som når ut til tusenvis av mennesker? Bli med i en av våre tre arbeidsgrupper!

Fellesrådet utlyser praktikantstilling for våren 2021

Søknadsfrist: 17.12.2020

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for våren 2021. Masterstudenter med mulighet til å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke.

Vi søker styremedlemmer til Goals of Height and Heart (GHH)

Søknadsfrist: 20.12.2020

Goals of Height and Heart (GHH) er en ideell organisasjon med fokus på barn, ungdom og idrett. GHH sitt formål er å legge til rette for at barn og unge skal ha lik mulighet til å delta i organisert idrett.

Les mer om oss på vår nettside: www.goalsofheightandheart.no

Vi er for tiden ute etter flere styremedlemmer som ønsker å ta et ansvar i forhold til vår målgruppe. GHH sitt styre er organisasjonens øverste beslutningsorgan. Styret skal ivareta organisasjonens visjon, og stå for utvelgelse av hvilket barn eller hvilken ungdom som skal bli innvilget stipend. Vi ønsker at flere idretter og regioner skal være representert blant styremedlemmene.

Styrevervet er et frivillig verv, og estimert til å bestå av et par timer i måneden, også avhengig av antall potensielle søknader som kommer inn. Arbeidet vil være lagt opp slik at alt foregår elektronisk - enten per e-post eller via delte dokumenter, slik at man skal kunne være i stand til å gjøre oppgaver når det skulle passe, så lenge man forholder seg til gitte frister. Eksempler på oppgaver kan være å gi tilbakemelding på ulike områder, legge ut innlegg på og følge opp sosiale medier, bidra med nyttige innspill i forhold til f. eks. mulige sponsorer og hvordan nå aktuelle søkere i målgruppen. Ved enkelte tilfeller, kan det være behov for møte, og da vil det foregå digitalt og man får innkalling i forkant.

Hvis dette høres interessant ut, send en henvendelse til styret@goalsofheightandheart.no, med noen linjer om deg selv, og om hvordan styret kan gagne av din erfaring. Det er selvsagt også bare å ta kontakt hvis det skulle være spørsmål. Vi ser frem til å høre fra deg!

DRAMMEN RØDE KORS SØKER FRIVILLIGE LEKSEHJELPERE

Søknadsfrist: Snarest

Liker du å jobbe med barn? Vi søker frivillige og en aktivitetsleder til leksehjelp på Brandengen barneskole!

 

 

Dette ønsker vi fra deg som frivillig: 

- har et engasjement for barn 
- kan kommunisere på norsk 
- ønsker å gjøre en forskjell som trygg voksen 
- har mulighet til å delta på tirsdager kl. 14-16
 - flerspråklighet er en fordel
 
Ingen formelle kvalifikasjoner er nødvendig. Du må være over 18 år. Du vil få opplæring i henhold til Røde Kors’ prinsipper. Dersom du i tillegg er litt interessert i norsk eller matte, er det en fordel, men ingen nødvendighet. 
 
Leksehjelptilbudet skal inneholde litt lek, enkel matservering, leksehjelp og ev. lesestund. Målgruppen er i alder 9-10 år. 
 
Du bør ha mulighet til å stille opp regelmessig i perioden januar-juni 2021 for å skape mest mulig kontinuitet og gode rammer for barna.
 
Om Brandengen skole: Brandengen ligger sentralt i Drammen og har cirka 525 elever på 1.-7. trinn. Skolen har et engasjert fagmiljø med «Mangfold, mestring og muligheter» som visjon. Alle elever er ulike og skal anerkjennes, få utvikle sitt fulle faglige potensial og bli trygge, aktive og selvstendige.
 
SPØRSMÅL? Kontaktperson: Anikken Hjelde, frivillighetskoordinator Telefon: +47 98007474 E-post: anikken.hjelde@redcross.no