Dybdeartikler

Filter: Februar

Verdensbankens årlige konferanse om utviklingsøkonomi til Oslo

RORG-samarbeidet / Global | 19.02.2002
Verdensbankens årlige ABCDE-konferanse, en forsker-konferanse om utviklingsøkonomi, er flyttet fra Stockholm til Oslo 24 - 26 juni i år. Neste uke holder Jeffrey D. Sachs, tidligere deltaker på ABCDE-konferansen og verdenskjent Harvard-økonom, foredrag i Oslo.

Ny Verdensbank-strategi for utvikling av privat sektor rammer de fattige?

RORG-samarbeidet / Global | 10.02.2002
En ny strategi for utvikling av privat sektor (PSD) skal behandles av styret i Verdensbanken 26. februar. Strategien kan framskynde en privatisering av tjenester innen bl.a. helse, utdanning og vann, på en måte som kan undergrave de fattige landenes "eierskap" til egen utvikling og ramme de fattigste hardt. Det mener organisasjonene Globalization Challenge Initiative (GCI) og katolske Center of Concern (CoC) i USA.

- Stolt, selvbevisst, kreativ og pågående

RORG-samarbeidet / Global | 06.02.2002
- Stolt, selvbevisst, kreativ og pågående, skriver Aksel Nærstad (Utviklingsfondet/ForUM) om de sosiale bevegelsene og frivillige organisasjonene som har vært  samlet i Porto Alegre. Verdens sosiale forum i Porto Alegre i Brasil ble avsluttet med en oppfordring fra FNs generalsekretær om samarbeid og partnerskap.

WTO på dagsorden i Porto Alegre og New York

RORG-samarbeidet / Global | 04.02.2002
- WTO står for proteksjonisme for de rike landene og storselskapene, og frihandel i de fattige landene til fordel for de multinasjonale selskapene, sa Martin Kohr (Third World Network) til 1500 tilhørere i Porto Alegre på fredag. Søndag fortalte professor Jagdish Bhagwati deltakere på Verdens økonomiske forum i New York at Doha-runden i WTO var "feil type utviklingsrunde".

50 000 åpnet World Social Forum

RORG-samarbeidet / Global | 01.02.2002

Representanter for sosiale bevegelser og et vidt spekter av frivillige organisasjoner fra hele verden er samlet i Porto Alegre sør i Brasil til den andre World Social Forum. Det hele ble åpnet torsdag med ca 50 000 personer i en fargefull og livlig mars med påfølgende kulturarrangement og formell åpning av forumet av delstatsguvernøren.

1 - 30 av 5
1

Dybdeartikler

Dybdeartikler

Her går vi dypere inn i og gir en samlet oversikt over utvalgte debatter og analyser knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker, utstyrt med lenkearkiv for videre lesning.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.

Sommeren 2017 inngikk Global.no et samarbeid med RORG-samarbeidet om publisering og integrering av disse dybdeartiklene på Global.no.