Klipp fra media

Filter: Mai 2017 medieklipp

Erna Solberg tok en Trump – gjør de narr? spør Reuters

Aftenposten | 31.05.2017

Statssekretær Sigbjørn Aanes ved Statsministerens kontor sier til TV 2 at bildet av de fem nordiske statsministrene med hånden på en ball med bærekraftsmålene ikke var ment som en sammenligning, men at de ser likheten. Aanes sier bildet som ble tatt av de fem da de møttes i Bergen, var planlagt lenge før bildet av Trump.

Siv Jensen skryter av høyt tempo i kampen mot skattejuks

Aftenposten | 31.05.2017

– Ja, det har skjedd mye bra. Særlig i oppfølgingen av kapitalfluktutvalgets rapport fra 2009 er det kommet tiltak. Det er satt inn mer ressurser mot skatteunndragelse og vi har fått såkalt land-for-land rapportering der norske selskaper må redegjøre for sine skattebetalinger til hvert enkelt land der de har virksomhet, sier han.

UD om egen bruk av bistandspenger: «Gjennomgående svakheter»

VG | 31.05.2017

Utenriksdepartementet har gjennomført en stikkprøvekontroll av 13 bistandsavtaler. Hovedfunnene beskrives blant annet som «dårlig» og med «gjennomgående svakheter».

Hareide om bistandsrapport: – Skremmende

VG | 31.05.2017

UD fant gjennomgående svakheter da de tok en stikkprøvekontroll av 13 bistandsavtaler. KrF-leder Knut Arild Hareide (KrF) mener det må tas grep.

UD: – Forvaltning av bistandspenger har «gjennomgående svakheter"

Dagens Næringsliv (NTB) | 31.05.2017

Gjennomgangen UD har gjort av egen forvaltning av bistandspenger viser at lover, regelverk og interne retningslinjer knyttet til tilskuddsforvaltning og anskaffelser ikke har vært overholdt fullt ut i utenrikstjenestens samarbeid med International Law and Policy Institute AS (ILPI).

Riksrevisjonen mener Regjeringen holdt dokumentene om forholdet til Kina skjult fra arkiver og offentligheten

Aftenposten | 31.05.2017

UDs skjulte arkiver er i strid med loven, slår riksrevisor Per-Kristian Foss fast, og sier konflikten med Kina kan fremstå som en historisk ikke-hendelse.

Bygger makt med atomkraft (Russland)

Dagsavisen | 31.05.2017

Som eneste stormakt signerer Russland atomverksbyggingsavtaler med andre land i stor stil. – De sikrer seg en geografisk kontroll som kan bli maktmiddel i en krise, sier atomekspert.

Russisk minister: – Miljøvennlig

Dagsavisen | 31.05.2017

Russlands miljøminister begrunner valget om å bygge atomkraft i andre land med at det er et «grønt felt» som er «viktig for verden».

Guterres advarer USA mot å trekke seg fra Parisavtalen

Dagens Næringsliv (NTB) | 31.05.2017

FNs generalsekretær António Guterres sier at det er helt avgjørende at Parisavtalen om å begrense skadelige klimautslipp blir etterlevd.

EU-parlamentarikere strammer opp klimaplan

ABC Nyheter (NTB) | 31.05.2017

EU-parlamentets miljøkomité ber om en rekke skjerpinger i klimaplanen for årene etter 2020.

IEA anbefaler Norge å øke olje- og gassproduksjonen - og å skaffe seg en klimastrategi

Aftenposten | 31.05.2017

Det internasjonale energibyrået IEA anbefaler Norge å øke olje- og gassproduksjonen i framtiden. Men Norge må også skaffe seg en strategi for å nå de amibisøse klimamålene, mener organisasjonen.

Verdi­fellesskap i folkevandringenes tid

Vårt Land | 31.05.2017

I Tyskland går debatten om behovet for en felles «ledekultur» i møte med innvandringen. En riktig og viktig diskusjon, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Soldater tiltalt for å ha voldtatt hjelpearbeidere i Sør-Sudan

ABC Nyheter (NTB) | 31.05.2017

13 regjeringssoldater står nå for retten i Sør-Sudan, tiltalt for å ha drept en journalist og voldtatt fem utenlandske hjelpearbeidere.

FN: Forferdelige overgrep i Den sentralafrikanske republikk

ABC Nyheter (NTB) | 31.05.2017

Regjeringshæren, væpnede grupper og internasjonale styrker har begått forferdelige overgrep i Den sentralafrikanske republikk, slår FN fast i en ny rapport.

Aktivister hevder 3.000 er arrestert i Venezuela

ABC Nyheter (NTB) | 31.05.2017

Politiet i Venezuela har pågrepet nesten 3.000 personer i løpet av to måneder med demonstrasjoner og uro i landet, ifølge en gruppe aktivister.

FARC-soldater går lei fredsforsøket i Colombia

NRK nyheter | 31.05.2017

Tålmodigheten er i ferd med å renne ut for geriljasoldatene, som venter i overgangsleire i Colombia. Frykten er at de tar med seg våpnene sine og lar seg verve til kriminelle bander.

Skulle undersøke arbeidsforholdene ved fabrikk som produserer Ivanka Trump-sko. Nå er én arrestert og to forsvunnet

Dagbladet | 31.05.2017

- Dette har blitt politisk, sier organisasjon som jobber for å bedre forholdene til arbeidere i Kina.

USA gjennomførte vellykket test av rakettforsvar mot interkontinentalt missil. Kan bli avgjørende i et eventuelt angrep fra Nord-Korea.

Aftenposten | 31.05.2017

Det amerikanske forsvaret skjøt ned en interkontinental rakett med et langtrekkende avskjæringsmissil. Det vellykkede forsøket blir sett på som viktig for å stoppe et mulig nordkoreansk rakettangrep.

Prest gir terrorismen islam-stempel

Vårt Land | 31.05.2017

– Jeg er lei av alle som sier at terror ikke har med religion å gjøre, sier prest i Den norske kirke. Han er ikke alene om det, men møter også motstand.

Denne antiterrorfilmen går sin seiersgang i Midtøsten, men får også refs

Aftenposten | 31.05.2017

Et kuwaitisk teleselskap har publisert en film mot terrorisme. Millioner har sett den, men ikke alle er fornøyde.

USA har begynt å sende våpen til kurdisk milits i Syria

ABC Nyheter (NTB) | 31.05.2017

USA er i gang med å sende våpen til de kurdiske militskrigerne som kjemper mot IS i Nord-Syria.

Syrias regjering: Den syriske økonomien kneler

ABC Nyheter (NTB) | 31.05.2017

Syrias økonomi kneler på grunn av rekordlav oljeproduksjon, stans i fosfateksporten og liten kraftproduksjon, slår regjeringen i det krigsherjede landet fast.

Slik begrunner Tyrkia massearrestasjoner og oppsigelser

Aftenposten | 31.05.2017

«Terrornettverket» som sto bak kuppforsøket, har forgreninger til 170 land, hevder tyrkisk etterretning. – Bare tull at dette er en terrororganisasjon, sier forsker.

FN advarer på nytt om sultkatastrofen i Jemen

ABC Nyheter (NTB) | 31.05.2017

Borgerkrigen i Jemen kan resultere i verdens største sultkatastrofe, advarer FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien.

På hver sin side av frontlinjen

Dagsavisen | 31.05.2017

Mustafa Barghouti og Dina Riklis har levd alle sine år på hver sin side av frontlinjen. Seksdagerskrigen i 1967 kom til å påvirke dem begge – på hver sin måte.

Tysk utenriksminister: Vesten er svekket

VG | 30.05.2017

Han antyder ifølge Die Welt at verdens maktstruktuerer er i endring - og at Vestens makt er svekket. - Det er dessverre et signal om endrete maktforhold i verden. Vesten blir litt mindre, sier Gabriel.

De nordiske statsministrene møtes i Bergen

ABC Nyheter (NTB) | 30.05.2017

Under møtet skal de diskutere blant annet videreutviklingen av Norden som verdens mest integrerte region, kampen mot ekstremisme, Norden og FN. Omstilling, digitalisering og klima vil også stå på dagsorden.

De aller rikeste unndro mest skatt

Aftenposten | 30.05.2017

Ny studie anslår at de aller rikeste familiene i Skandinavia unndro en tredel av den skatten de skulle ha betalt i 2006. 95 prosent av dem som hadde konto i storbanken HSBC i Sveits, oppga ikke dette på selvangivelsen.

Trump trosser egen befolkning hvis han forlater Parisavtalen

Dagens Næringsliv (NTB) | 30.05.2017

Hvis Donald Trump trekker USA fra Parisavtalen, trosser han resten av verden, flere nære medarbeidere og et stort flertall i USAs befolkning.

Spiller om opptil 0,3 grader

Dagsavisen | 30.05.2017

Verden kan bli opp mot 0,3 grader varmere om USA går ut av Parisavtalen. – Og i tillegg kommer de politiske konsekvensene, advarer klimaforsker.

1 - 30 av 382
1 2 3 4 5 6 .... 9 10 11 12 13

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.