Klipp fra media

Filter: April 2017 medieklipp

Tusener demonstrerte mot Trumps klimapolitikk

VG | 30.04.2017

Leonardo DiCaprio og Al Gore var blant de tusenvis som i dag har demonstrert verden over mot Trump og klimaendringer.

KrFU tapte asylkamp

NRK nyheter | 30.04.2017

KrFU ville at moderpartiet skulle tallfeste at de vil ta imot 10.000 flyktninger, men partiet endte med å si at de vil ta imot «langt flere».

KrF vil at Norge skal ta imot langt flere «EU-flyktninger»

VG | 30.04.2017

KrF vil at Norge skal ta imot et langt større antall relokaliserte asylsøkere fra Hellas og Italia fremover. KrFU mener 10.000 bør få komme de neste to årene.

Venezuela herjes av matmangel, kaos og drap på demonstranter. Nå isolerer landet seg helt fra naboene.

Aftenposten | 30.04.2017

Nå melder Venezuela seg ut av Organisasjonen av amerikanske stater (OAS), fordi denne er kritisk til utviklingen i landet.

Forbyr navnet «Muhammad» for å «bremse» ekstremisme: - Kinas praksis blir stadig mer fiendtlig

Dagbladet (NTB) | 30.04.2017

«Muhammad», «Arafat» og «Jihad» er bare noen av navnene muslimske foreldre i Xinjiang-provinsen nå ikke får lov til å gi barna sine. Kinesiske myndighetene har nemlig laget en liste med over to dusin muslimske navn som nå er forbudt i provinsen som ligger vest i Kina.

Paven ber om Nord-Korea-forhandlinger og nevner Norge som mulig megler

Aftenposten (NTB) | 30.04.2017

Pave Frans tar til orde for forhandlinger for å løse den spente situasjonen mellom USA og Nord-Korea. Et land som Norge kunne være megler, mener han.

Åtte «hvite hjelmer» drept i Syria

Aftenposten (NTB) | 30.04.2017

Åtte redningsarbeidere fra gruppen De hvite hjelmene er drept i et luftangrep mot en av gruppens sentraler, opplyser aktivister lørdag.

FN-rapportør vil ha oljefondet ut av omstridt oljerørprosjekt i USA

NRK nyheter | 29.04.2017

Den norske statens oljefond er fortsatt deleier i Dakota Access oljerørledningen med sin investering verdt 11,6 milliarder kroner.

Oljefondet har på to år brukt milliarder i Saudi-Arabia (menneskerettigheter)

Aftenposten | 29.04.2017

I skyggen av kritikken av menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia styrkes de økonomiske båndene til Norge.

Ber Jimmy Carter å holde seg unna Nord-Korea

VG | 29.04.2017

Staben rundt president Trump er livredde for at tidligere president Jimmy Carter blander seg inn i konflikten med Nord-Korea.

Regjeringen åpner for å kunne internere asylbarn på ubestemt tid

ABC Nyheter (NTB) | 29.04.2017

Regjeringen strammer inn på adgangen til å internere asylbarn og -familier over lang tid, men åpner for at det i enkelte saker skal kunne skje på ubestemt tid.

FN har godkjent resolusjon om Vest-Sahara

ABC Nyheter (NTB) | 29.04.2017

I en pressemelding fredag kveld sier Guterres talsmann, Stéphane Dujarric, at Polisarios uttrekking er et steg mot en «felles og akseptabel politisk løsning som vil sørge for selvbestemmelsesrett for innbyggerne i Vest-Sahara.»

Kinas arbeidere reiser seg (anstendig arbeid)

Dagsavisen | 29.04.2017

Lange arbeidsdager og luselønninger blant kinesiske arbeidere er godt kjent. Men Kinas arbeidere mangler også andre rettigheter vi i Norge ofte tar for gitt – som å streike og å opprette uavhengige fagforeninger. Nå er imidlertid ting i ferd med å skje i verdens nest største økonomi.

USAs utenriksminister i FNs sikkerhetsråd: Vi er villige til å bruke militær makt mot Nord-Korea

Aftenposten | 29.04.2017

USAs utenriksminister Rex Tillerson sier at det kan være katastrofalt om ikke verdenssamfunnet øker presset mot Nord-Korea.

Nord-Korea har avfyrt sitt niende missil siden Trump ble president

Aftenposten (NTB) | 29.04.2017

Sør-Koreas nyhetsbyrå Yonhap melder at Nord-Korea har avfyrt nok et ballistisk testmissil, det niende siden Donald Trump ble innsatt som USAs president.

Taliban varsler blodig våroffensiv

ABC Nyheter (NTB) | 29.04.2017

Taliban varsler nye angrep mot utenlandske mål i Afghanistan så snart snøen forsvinner. Eksperter tror det blir et tøft år for regjeringsstyrkene.

Maktstrid i Le Pens rekker

Dagsavisen | 28.04.2017

I «kommunikasjonskrigen» med Macron dobler Le Pen besøkene i små franske landsbyer, med opptil flere om dagen. Det er disse byene Le Pen kaller «Det glemte Frankrike». I hennes retorikk er de taperne i den globaliseringen som Macron støtter.

Le Pen klatrer på gallupen i Frankrike

Dagens Næringsliv (NTB) | 28.04.2017

Marine Le Pen har begynt å ta innpå Emmanuel Macron i meningsmålingene foran runde to i presidentvalget i Frankrike.

Trump: – Ville vært et stort sjokk å oppheve NAFTA (frihandel)

Dagens Næringsliv (NTB) | 28.04.2017

Å oppheve frihandelsavtalen NAFTA ville vært et «stort sjokk for systemet», erkjenner USAs president Donald Trump.

Mexico fikk vite om Trumps NAFTA-planer gjennom mediene (handel)

Dagens Næringsliv (NTB) | 28.04.2017

I likhet med resten av verden fikk Mexico vite gjennom mediene at USA planla å trekke seg fra handelsavtalen NAFTA med dem. Da ringte president Nieto til Trump.

Derfor vil KrF ha ny regjering

Dagens Næringsliv | 28.04.2017

– Vi ser det i distriktspolitikken. Vi ser det på landbruk, bistand, klima, bioteknologi, flyktninger og integrering. Norge trenger en ny kurs. Norge trenger en ny regjering! sier Hareide.

Regjeringen varsler klimamelding før sommeren

Ukeavisen Ledelse+ (NTB) | 28.04.2017

Krever bredt oljeforlik (energi/klima)

Dagsavisen | 28.04.2017

Nestleder i Industri Energi, Frode Alfheim, ber Høyre og Ap samle seg og overkjøre småpartiene for å sikre oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Vil tegne et annet bilde av CO2-utslipp

NRK nyheter | 28.04.2017

De enorme mengdene med CO2-utslipp over hele verden anses som et stort problem. Nå ønsker man å utnytte utslippet som en ressurs.

Belgia: Var feil å hjelpe Saudi-Arabia inn i kvinnekommisjon

ABC Nyheter (NTB) | 28.04.2017

– Jeg beklager at vi stemte som vi gjorde, sa statsminister Charles Michel i nasjonalforsamlingen i Brussel torsdag. Han forklarte at avstemningen forrige uke skjedde uventet med kort forvarsel. En belgisk FN-diplomat måtte dermed ta en rask avgjørelse uten at saken ble skikkelig drøftet.

Saudi-Arabias ambassadør til Aftenposten: - Islam overstyrer menneskerettigheter

Aftenposten | 28.04.2017

Vestlig kritikk av kvinners stilling i Saudi-Arabia, gjør ikke inntrykk på myndighetene i landet, sier ambassadør Esam Abid Al-Thagafi til Aftenposten.

KrF-topper til angrep på regjeringens asylpolitikk: – Vi må ta et større ansvar

ABC Nyheter | 28.04.2017

Norge må ta imot flere asylsøkere fra EU-land, mener KrF. – Vi skal ikke delta i en konkurranse om å gjøre minst for de som trenger det mest, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Redd Barna med varsku om vold mot barn i Somalia

ABC Nyheter (NTB) | 28.04.2017

Den ødeleggende tørken i Somalia fører til at over en million barn i landet står i fare for å bli utsatt for vold eller utnyttet i barnearbeid, sier Redd Barna.

FNs sikkerhetsråd utsatte Vest-Sahara-resolusjon

ABC Nyheter (NTB) | 28.04.2017

FNs sikkerhetsråd utsatte torsdag å stemme over et forslag til resolusjon om konflikten rundt Vest-Sahara, men forventes å stemme i løpet av fredag.

Trump: - Det er en sjanse for at vi ender opp med en stor, stor konflikt med Nord-Korea

Dagbladet | 28.04.2017

Men den amerikanske presidenten håper å kunne finne diplomatiske løsninger.

1 - 30 av 443
1 2 3 4 5 6 .... 11 12 13 14 15

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.