Klipp fra media

Filter: Mars 2017 medieklipp

Klar for atomkrig

Morgenbladet+ (utenriksanalyse) | 31.03.2017

Utenriksanalyse av Målfrid Braut Hegghammer: Nord-Korea førebur atomkrig. USA vel ei konfronterande linje. Samstundes er diplomatiet fråverande.

Trump skal bestemme seg for Paris-avtalens USA-skjebne i løpet av to måneder

VG | 31.03.2017

Paris-avtalen står overfor en usikker fremtid. President Donald Trump skal nemlig bestemme om USAs underskrift blir stående på klimaavtalen eller ikke i løpet av mai måned.

Putin: Klimaendringene kan være naturlige

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2017

Russlands president Vladimir Putin antyder at klimaendringene ikke er menneskeskapt og sier det er umulig å stanse dem.

– Klima, eksport og teknologi er viktigst

NRK nyheter | 31.03.2017

Det sa næringsminister Monica Mæland (H) da regjeringen la frem deler av ny industrimelding i Porsgrunn torsdag.

Solberg vil gjøre industrien grønn og smart

Aftenposten | 31.03.2017

«Grønnere, smartere og mer nyskapende.» Slik oppsummerte statsminister Erna Solberg Regjeringens industripolitikk og det er også navnet på Regjeringens industrimelding.

Får refs for ny klimalov

Dagens Næringsliv+ | 31.03.2017

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen legger frem Norges første klimalov. Loven støttes av Venstre og KrF, men slaktes av miljøbevegelsen og opposisjonen.

Advarer Venstre mot å bli et «reinspikka miljøparti»

NRK nyheter | 31.03.2017

I helgen kan Venstre vedta at mesteparten av oljen må bli liggende og at 24. konsesjonsrunde avlyses. Motstanderne frykter at velgerne ikke vil kjenne igjen partiet.

Duket for oljeslag i Venstre

ABC Nyheter (NTB) | 31.03.2017

Unge Venstre vil kjøre knallhardt på at mesteparten av oljen må bli liggende under bakken. Venstre må gå inn for å stanse utlysningen av flere letelisenser og ikke gjennomføre 24. konsesjonsrunde, krever Unge Venstre-leder Tord Hustveit.

Ber de store partiene verne oljebransjen

E24 | 31.03.2017

Arbeiderpartiet og Høyre må beskytte olje- og gassnæringen og ikke lytte til små partier som ønsker å begrense den, mener direktøren i Norsk olje og gass.

Etter å ha stilt spørsmål til seg selv slår Frp fast: Å erstatte oljen med fornybar energi er et drømmescenario

Dagbladet | 31.03.2017

Men kritikerne på Stortinget mener partiet driver gjøn med debatten.

Ny bensin kan skape trøbbel for båteierne

Aftenposten | 31.03.2017

Bensinen som blir bransjestandard neste år, kan skade mange motorer. Ingen kan garantere at alternativ bensin vil selges i hele landet.

Verdens grunnvann tappes ned

NRK nyheter | 31.03.2017

Rundt om i verden blir grunnvannet brukt opp fortere enn det blir fylt opp. Bønder pumper opp og tømmer reservene, advarer forskere.

Sultkrisene kan sende strømmen av mennesker mot Europa til værs igjen

Aftenposten | 31.03.2017

Fire sultkriser truer millioner. Samtidig skremmer Donald Trumps kuttplaner bistandsfolk. I tillegg kan strømmen av mennesker som forsøker å komme seg til Europa, øke igjen.

Siv Jensen gir innvandringen skylda for at forskjellene i Norge øker

Dagbladet | 31.03.2017

Finansministeren mener fredagens perspektivmelding kommer til å vise at Frp alltid har hatt rett.

UDI varsler endringer: Flere provinser i Afghanistan skal defineres som utrygge

VG | 31.03.2017

Situasjonen på bakken i Afghanistan bli stadig verre. Nå gjør UDI endringer i sikkerhetsvurderingen for flere provinser.

Sør-Afrikas finansminister får sparken

Dagens Næringsliv (NTB) | 31.03.2017

Zuma sier endringene i regjeringskollegiet skal føre til «radikal sosioøkonomisk forandring og skal sikre at løftene om et bedre liv for fattige og arbeiderklassen blir realisert». Kritikere mener prosessen er en del av et forsøk fra presidentens side på å kontrollere utvelgelsen av hans etterfølger. Presidentperioden hans utløper i 2019.

Venezuelas regjering anklages for å oppheve demokratiet

VG (NTB) | 31.03.2017

Venezuelas høyesterett har gitt seg selv lovgivende makt. Et statskupp, mener presidenten i nasjonalforsamlingen.

USA snur – ber det syriske folket bestemme Assads fremtid

VG (NTB) | 31.03.2017

USAs utenriksminister Rex Tillerson sier at det syriske folket selv må bestemme hvorvidt president Bashar al-Assad blir sittende eller ei.

FN: Syrias sivile står overfor «grusomme trusler»

ABC Nyheter (NTB) | 31.03.2017

FNs nødhjelpssjef Stephen O’Brien sier hundretusener av syrere som er fanget i beleirede områder står overfor «alvorlige og grusomme trusler».

Militærekspert: – Uklokt av Norge å støtte syriske opprørere

ABC Nyheter (NTB) | 31.03.2017

Norges militære støtte til syriske opprørere er lite gjennomtenkt og uklok, mener oberstløytnant Tormod Heier ved Forsvarets høgskole.

Israel godkjenner ny bosetning for første gang på flere tiår

ABC Nyheter (NTB) | 31.03.2017

Regjeringen i Israel har for første gang på over 20 år godkjent en helt ny bosetning på den okkuperte Vestbredden.

Emmanuel Macron er mannen Europas liberale håper på

VG | 30.03.2017

Nå er neste mål å sørge for at franske velgere stemmer ut Nasjonale Fronts Marine Le Pen. Og gir tillit til Emmanuel Macron. Da er det foreløpig satt en stopper for de ekstremt antimuslimske og anti-EU kreftenes fremmarsj i Europa.

Trump-administrasjonen med helomvending om Mexico-handel

Dagens Næringsliv | 30.03.2017

Lovet å snu handelsunderskuddet med Mexico ved å reforhandle handelsavtalen Nafta. Nå ønsker Trump-administrajsonen kun «beskjedne endring» i avtalen.

Vil ha olje ut av fondet (SPU)

Dagens Næringsliv+ | 30.03.2017

SV vil ha Arbeiderpartiet med på å trekke Oljefondet ut av oljeaksjer, på samme måte som man gjorde med kullaksjer i 2015.

Hva mener du om innvandring, klima og Oslo-makt? Her kan du sammenligne deg med Norges befolkning

Aftenposten | 30.03.2017

Nedenfor kan du svare hva du mener og sammenligne dine meninger med hele eller deler av befolkningen. Resultatet er basert på svar 1000 personer har gitt i en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Aftenposten og Adresseavisen.

USA varsler gjennomgang av FN-oppdrag

Aftenposten (NTB) | 30.03.2017

USAs FN-ambassadør varsler at landet vil bruke sitt formannskap i FNs sikkerhetsråd til en grundig gjennomgang av organisasjonens fredsbevarende oppdrag.

Trump usikker på om han skal droppe Parisavtalen

ABC Nyheter (NTB) | 30.03.2017

Regjeringen til Donald Trump har ennå ikke avgjort om USA skal trekke seg fra klimaavtalen som ble vedtatt i Paris.

New York varsler kamp mot Trumps vraking av utslippskutt

Aftenposten | 30.03.2017

Mens klimaaktivister fortviler, svarer delstaten New York med krav som vil skape hodebry for Trump når han nå forsøker å skrote Obamas klimavatale.

Miljøbevegelsen mener regjeringen trikser med klimatall

NRK nyheter | 30.03.2017

Regjeringen hevder klimagassutslippene vil være nede i 1990-nivå innen 2020. Det hjelper lite når de avlyser klimaforliket, kontrer miljøbevegelsen.

– I dag annonserte regjeringen at vi ikke når klimaforliket

Ukeavisen Ledelse+ | 30.03.2017
1 - 30 av 509
1 2 3 4 5 6 .... 13 14 15 16 17

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.