Klipp fra media

Filter: Januar 2017 medieklipp

Statsminister Erna Solberg: Vi har hatt få kontakter i Trumps innerste krets (bistand/abort)

Aftenposten | 31.01.2017

På ett område åpner Solberg likevel for å gjøre endringer. Trump skrev før helgen under et presidentdekret der han kuttet all bistand til organisasjoner som jobber med reproduktiv helse, noe som har vært en viktig del av norsk bistand.

Norsk Industri: – Brexit og Trump gir større usikkerhet enn på flere tiår

NRK nyheter | 31.01.2017

Handelsavtaler i spill og tiltakende proteksjonisme gjør at usikkerheten for norske eksportbedrifter er større enn på mange år.

Irland dropper investeringer i fossil energi (oljefondet)

Dagens Næringsliv (NTB) | 31.01.2017

Irlands nasjonalforsamling har stemt for at landets statlige investeringsfond skal droppe alle investeringer i fossil energi.

Ny rapport peker ut oljefondet som «verstingen»: - Investerer milliarder av euro i selskaper med ulovlige bosetninger

Dagbladet | 31.01.2017

Europas fem største pensjonsfond har til sammen 7.5 milliarder euro i investeringer i selskaper med virksomhet i og rundt ulovlige bosetninger i okkuperte palestinske territorier. Dette er ifølge en ny undersøkelse fra Danwatch.

Derfor nekter CICERO å møte Hagen til klima-debatt

Dagbladet+ | 31.01.2017

Den tidligere Frp-lederen lover å ta klimaforskerne «med buksene nede».

EUs utenrikssjef kritisk til president Trumps innreiseforbud

NRK nyheter | 31.01.2017

EUs utenrikssjef, Federica Mogherini, er sterkt kritisk til president Donald Trump sitt innreiseforbud. – Det er ikke den europeiske måten. Det vil aldri bli det, sier Mogherini til NRK.

Trues med søksmål over innvandringsforbud

NRK nyheter | 31.01.2017

Washingtons statsadvokat truer med å saksøke Donald Trump over presidentens innvandringsforbud. I tillegg kritiseres presidentordren av flere republikanere og USAs utenriksdepartement

– Dette er Trumps første krise

Dagens Næringsliv+ | 31.01.2017

Iveren etter å endre USA på én uke har slått tilbake på president Donald J. Trump, mener en amerikansk politikkprofessor.

Slik reagerer verden på Trumps innreiseforbud

VG | 31.01.2017

Reaksjonene fortsetter å strømme på etter at Donald Trump stengte døren for statsborgere fra en rekke muslimske land.

Ber Listhaug vurdere å ta imot flere flyktninger (Trump)

Dagsavisen | 31.01.2017

Oppfordringen fra KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande kommer etter at Høyres utenrikspolitiske talsperson, Øyvind Halleraker, åpnet for at Norge bør ta imot flere flyktninger som følge av Trumps innreiseforbud for personer fra sju muslimske land.

– Kan føre til mer fundamentalisme

Dagsavisen | 31.01.2017

Delte meninger: Mens Frps parlamentariske nestleder applauderer Trumps innreiseforbud, mener Christian Tybring-Gjedde dette vil føre til mer radikalisering.

Kan de stanse Trump?

Dagsavisen | 31.01.2017

Trump møter sterk motstand fra tungvektere i eget parti for innreiseforbudet. – Lojaliteten overfor Trump vil settes kraftig på prøve, sier USA-forsker.

Sjokkert over Trump (flyktninger)

Dagsavisen | 31.01.2017

Dette er ikke tidspunktet for å kompromisse på våre verdier, mener tidligere norske utenriksministre. Norge må vurdere å ta imot flere kvoteflyktninger som følge av USAs nye politikk, er beskjeden til regjeringen.

Flere muslimske land helt tause om Trumps innreiseforbud

Aftenposten | 31.01.2017

Taushet er den mest påfallende reaksjonen fra toneangivende muslimske land på Donald Trumps innreiseforbud.

Amerikansk meningsmåling: Trumps innreiseforbud har stor støtte i befolkningen

Aftenposten | 31.01.2017

57 prosent sier at de støtter at president Donald Trumps stenger grensene for syv nasjoner, 33 prosent er imot, mens ti prosent svarer «vet ikke».

AP: Trump vurderer ny ordre mot innvandrere

Aftenposten (NTB) | 31.01.2017

USAs president Donald Trump vurderer en ny presidentordre som vil åpne for å deportere enkelte innvandrere hvis de blir avhengige av statlig hjelp, ifølge nyhetsbyrået AP.

Frykter velferden er truet

Klassekampen | 31.01.2017

En ny forskningsartikkel viser at høyrepopulismens frammarsj i Europa kanskje ikke er så mystisk likevel. Ole-Petter Moe-Hansen og Stefan Legge fra Norges Handelshøyskole viser at innvandringsskepsisen delvis kan forklares med økonomiske motiver.

– Har redusert CO₂-utslippene med 70 millioner tonn

NRK nyheter | 30.01.2017

Hjørnestensbedriften på Åheim i Vanylven leter hele tiden etter nye markeder for industrimineralet olivin. – Mineralet har stor miljøeffekt, sier ordføreren.

Melby: – Trump angriper selve grunnideen om USA

Aftenposten | 30.01.2017

Seniorforsker Svein Melby ved Institutt for forsvarsstudier mener Trumps flyktningforbud bryter med USAs lange tradisjoner som et flyktningeland.

Solberg ut mot Trumps politikk: – Flyktninger og andre mennesker må behandles likt

VG | 30.01.2017

Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende reagerer på Trumps innvandringspolitikk.

Amerikanske medier: Trekker tilbake deler av innreiseforbudet

VG | 30.01.2017

Innreiseforbudet gjelder ikke lenger for mennesker som allerede har fått grønt kort, melder Det hvite hus søndag kveld, ifølge amerikanske medier.

Dette vet vi, og dette vet vi ikke om Trumps innreiseforbud

VG | 30.01.2017

Fredag signerte Donald Trump en presidentordre som snudde opp ned på amerikansk innvandringspolitikk. Her er det vi vet, og det vi ikke vet om innreiseforbudet.

Mobilisering mot Trump

Klassekampen | 30.01.2017

Motstandere av Donald Trumps dramatiske innskjerping av USAs innreisepolitikk mobiliserer for fullt både innad i landet og i andre land.

– Kan påvirke kampen mot IS

NRK nyheter | 30.01.2017

Irak kommer til å «krangle med USA» om de nye innreiserestriksjonene til USA, fordi forbudet kommer til å påvirke samarbeidet i kampen mot terrorgruppen IS.

Netanyahu hyller Trump for grensemur

Dagens Næringsliv (NTB) | 30.01.2017

Verdens toppledere reagerer ulikt på den nye presidentens planer.

Erna hardt ut mot Trumps innreiseforbud: - Vi har en plikt til å beskytte mennesker på flukt

Dagbladet | 30.01.2017

- Jeg er bekymret, sier statsminister Erna Solberg (H).

Terrorforsker mener Trumps forbud hjelper IS og Al-Qaida

Dagbladet | 30.01.2017

- Ekstremt kontraproduktivt, sier Magnus Ranstorp om USAs innreisenekt.

Topp-republikanere går i strupen på Trump: - Kan gjøre mer for å rekruttere terrorister, enn for å forbedre vår sikkerhet

Dagbladet | 30.01.2017

- De prøver alltid å starte tredje verdenskrig, svarer Trump.

Trump: - Dette er ikke et forbud mot muslimer

Dagbladet | 30.01.2017

Donald Trump sier innreiseforbudet handler om sikkerhet.

Syv spørsmål og svar om Trumps innreiseforbud for flyktninger

Aftenposten | 30.01.2017

President Donald Trump nekter personer fra syv muslimske land innreise til USA. Forbudet kan også ramme nordmenn med dobbelt statsborgerskap.

1 - 30 av 507
1 2 3 4 5 6 .... 13 14 15 16 17

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.