Klipp fra media

Filter: 2006 medieklipp

Farvel til 2006

Dagsavisen | 31.12.2006
Det har vært et godt år for mange nordmenn. Konfliktene og klimaendringene i verden har imidlertid gjort sterke inntrykk.

- Dette er ingen invasjon

Dagbladet | 31.12.2006
Krigen er over, mener somalisk leder. Somaliere i Norge uenige om konflikten i hjemlandet.

Indias år

Aftenposten | 31.12.2006
Kommentar av Nils Morten Udgaard: India er landet verden for alvor oppdaget i 2006, og som vil bli fulgt med falkeblikk inn i 2007. Klarer hele India med sine 1,1 milliarder innbyggere å ta skrittet inn i en globalisert økonomi, og løfte seg selv opp og frem?

Kan atomånden fås tilbake i flasken?

Dagbladet | 31.12.2006
Kommentar av Hans Blix: I 2006 har vi opplevd de alvorligste utfordringene mot kjernefysisk ikke-spredning på flere årtier. Men det gjenstår fortsatt viktige muligheter for de som ønsker å stoppe spredningen av atomvåpen.

Henrettelsen et nytt feilgrep

Dagsavisen | 31.12.2006
Lederkommentar: Det er bra for Irak at Saddam forsvinner, men det er et stort tilbakeslag for demokratibyggingen i landet at han ble henrettet på denne måten. Dødsstraff er etter vår mening prinsipielt forkastelig i et moderne demokrati og rettssamfunn.

Tragedien i Irak ruller videre

Aftenposten | 31.12.2006
Kommentar av John Hultgren: I flere tiår led irakere under Saddam Husseins ambisjoner om å bli den store arabiske leder.

Saddams død avler mer vold

Dagsavisen | 31.12.2006
- Saddam Husseins død vil bidra til mer vold i Irak, tror oberstløytnant Terje Torsteinson. Han er enig med norske myndigheter, som frykter at Saddam nå kan få martyrstatus blant irakiske sunnimuslimer.

- Saddams død ingen løsning

Aftenposten | 31.12.2006
De har opplevd fedre og brødre bli drept av Saddams menn, men mener at det var feil å henrette ham nå. Forfatteren Walid Al-Kubaisi synes derimot at dødsstraffen var fullt fortjent.

- Henrettelsen hjelper ikke det irakiske folk

Dagbladet.no | 31.12.2006
Saddams regime drepte broren. Likevel er Majed Dakhil imot henrettelsen.

«Slå nådeløst tilbake»

Dagbladet.no | 31.12.2006
Saddam Husseins parti, Baath, oppfordrer irakere til å «slå nådeløst tilbake» mot USA og Iran for å hevne henrettelsen av den tidligere presidenten.

Butikk, ikke politikk

Dagsavisen | 30.12.2006
Kommentar av Kaia Storvik: Nye stor-Statoil skal føre det norske oljeeventyret videre, til glede for oss og de landene der de har etablert seg. Sier de. Men hva skal de med oljepenger i Nigeria og Aserbajdsjan, der over halvparten av befolkningen lever under fattigdomsgrensen? Heldigvis skjønner ikke Statoil det heller, og sender heller pengene til Norge.

Enn om vi reddet kloden

Nationen | 30.12.2006
Kommentar av Drude Beer: Nyttår er tiden for de gode forsetter, som å stumpe røyken og summere kalorier. Bra, det. Men det har skjedd noe i 2006, som gjør at vi må legge til et par nye løfter for 2007: Vi må love hverandre å redde kloden.

Klimaet avgjør

Klassekampen | 30.12.2006
- Jeg mener den eneste brukbare løsningen finnes i massiv investering, utvikling og implementering av klimavennlig teknologi. Det viktigste vi kan gjøre her i Norge, er å finne en nisje hvor vi kan bidra, og jeg tror denne nisjen kan ligge i rensing og lagring av CO2. Derfor hilser jeg velkommen regjeringens satsing på dette.

Den utfordrende miljøkrisen

Aftenposten | 30.12.2006
Kommentar av Nils Morten Udgaard: Det skjer noe med troen på fremtiden når frykten vokser for at Jordens klima forverres her og nå. Men kommer vi videre med effektive tiltak i det nye året?

Frykter 6.000 døde

Dagsavisen | 30.12.2006
Antall afrikanere som dør i jakten på et bedre liv i Europa øker stadig. På ett år har over 6.000 personer omkommet på vei til Kanariøyene, frykter spanske myndigheter.

Erklærer unntakstilstand i Somalia

Dagsavisen | 30.12.2006
Etter at regjeringsstyrkene tok kontroll over hovedstaden Mogadishu, erklærer de nå unntakstilstand Somalia. - Vi er her for å bringe fred, sier statsminister Ali Mohamed Gedi.

Gedi: - Islamistene er nedkjempet

Aftenposten (NTB-AFP) | 30.12.2006
De somaliske soldatene har med hjelp fra Etiopia hindret at terrorismen sprer seg i Afrika ved å nedkjempe de islamistiske krigerne, sier statsminister Ali Mohamed Gedi.

Kynisk spill om Somalia

Dagbladet | 30.12.2006
Lederkommentar: Både norske og andre lands myndigheter må også være klar over at ny uro i Somalia vil føre til nye flyktningstrømmer. Hjemsendelse av flyktninger fra Norge til Somalia ble midlertidig stanset i høst - fordi det var usikkert å reise hjem. Om kynismen fortsatt får rå i Somalia, vil det bli vanskelig både å avvise og å sende tilbake flyktninger fra dette landet i tida som kommer.

Venter blodbad

Klassekampen | 30.12.2006
Både irakere og USA-soldater er nervøse for hva som vil skje om Saddam Hussein henrettes i nærmeste framtid.

- Nektet å bruke hette

Aftenposten (NTB) | 30.12.2006
Her plasserer bødlene repet rundt halsen til Saddam Hussein.

En stor takk til Arbeiderpartiet

Aftenposten | 30.12.2006
Debatt av Morten Høglund: Det var en stor lettelse for meg å kunne konstatere at det største regjeringspartiets fremste talspersoner i utenrikspolitikken 23. desember i denne avis klargjorde partiets syn om den trussel Iran utgjør. Spesielt den makt de utøver og hvordan de truer henholdsvis sine egne innbyggere og de nærmere 40 % av verdens jøder som bor i Israel.

Gjør pressen jobben sin?

Dagsavisen | 29.12.2006
Debatt av Thorbjørn Jagland: Verden er preget av en dramatikk som burde være langt mer pirrende for de politiske partiene og mediene enn Eli Hagens bok, Ari Behns venner og Per Sandbergs akevitter.

Den norske Narsissus

Dagbladet | 29.12.2006
Debatt av Atle Kvalvik: Nei, nei, nei, Norge skal ikke være en del av en slik verden hvor næringslivet dikteres av profitt og ikke FNs charter. Da får vi heller sitte stille og stirre ned i vårt eget speilbilde, slik Fredslagets kronikk-kommando vil.

Statseid selskap kjøpte klasevåpenfabrikk

Ny Tid | 29.12.2006
Den norske stat har blitt fornøyd deleier av våpenfabrikken Talley Defense Systems.

Nyttår ved klodens sykeleie

Vårt Land | 29.12.2006
Biskop Laila Riksaasen Dahl mener det ikke lenger er noe valg: En naturfiendtlig utvikling må stoppes.

Miljøvalg

Aftenposten | 29.12.2006
Debatt av Sondre Båtstrand: Undersøkelsen Aftenposten presenterer 27. desember, er oppløftende lesning: Folk flest ønsker å bidra til å redusere klimautslippene gjennom mindre bilkjøring, lavere strømforbruk og færre flyreiser.

Paradigmeskifte i norsk klimaforsking

Morgenbladet | 29.12.2006
Tilpassing til klimaendring handlar om å minimalisere skadeeffektar, og optimalisere nytteeffektar. Er det politisk ukorrekt?

Det neste norske klimaårhundret

Morgenbladet | 29.12.2006
Klimaflyktningar frå søreuropeiske ørknar? Ekstremver langs kysten? Klimaendringane er over oss. Konsekvensane i Norge vil bli dramatiske. Det er på tide å forberede seg.

Islamistene flykter

Klassekampen | 29.12.2006
Etiopiske stridsvogner rullet i går inn i Mogadishu. Rådet for Somalias islamske domstoler (SICC) har rømt til havnebyen Kismayo for å unngå at hovedstaden blir bombet.

Et eksplosivt Afrika

Aftenposten | 29.12.2006
Lederkommentar: En farlig situasjon har oppstått når en av Afrikas største stater, Etiopia, går til regulær invasjon av nabolandet Somalia. Risikoen øker ytterligere fordi dette skjer i et Somalia som hadde endret seg, fra havarert stat til å bli tatt over av islamister
1 - 30 av 5446
1 2 3 4 5 6 .... 178 179 180 181 182

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.