Klipp fra media

Filter: 2004 medieklipp

Lidingas og håpets 2004

Vårt Land | 31.12.2004
Utanriksåret 2004 starta med terror i Madrid og enda med dødsbølgja i Asia. Omfanget av smerte er ufatteleg. Men året byr også på jublande glede og yrande håp. Om demokrati og ei betre framtid.

Oljefondets etiske vokter

Vårt Land | 31.12.2004
Fra nyttår skal Gro Nystuen sørge for at oljefondet blir etisk. Men hun garanterer ikke at hun klarer det.

Fredsavtale på plass i Sudan

Aftenposten (NTB-AFP-Reuters) | 31.12.2004
Sudanske myndigheter og den sørsudanske SPLM/A-geriljaen vil fredag undertegne en endelig avtale om fred etter 21 års borgerkrig.

Frykter nye naturkatastrofer

Klassekampen | 31.12.2004
Ødelagte korallrev gjør verdens kystsamfunn mer utsatt for kommende stormer og tsunamier, advarer miljøvernere og forskere.

Vår sorg og de andres

Dagbladet | 31.12.2004
Lederkommentar: Dette er en situasjon alle verdens hjelpeorganisasjoner er vel kjent med. Men omfanget er så enormt at det vil være behov for raus pengestøtte fra hele verden i lang tid. Derfor er det også viktig at vi ikke blir provinsielle i vår egen sorg.

Sorg og avmakt ved årsskiftet

Aftenposten | 31.12.2004
Lederkommentar: Over hele verden markeres overgangen til det nye år i skyggen av den ufattelige katastrofen som ble utløst av jordskjelvet utenfor Sumatra annen juledag, skriver Aftenposten på lederplass.

Den globaliserte tragedie

Aftenposten | 31.12.2004
Kommentar av Nils Morten Udgaard: Monsterbølgen i Det indiske hav gir oss et budskap om Jorden som en liten og uferdig klode, med kontinenter som beveger seg - en ensom og ung klode i et enormt verdensrom.

Tror 100.000 er drept i Indonesia

Dagbladet | 31.12.2004
Så langt er det bekreftet 80.000 døde i Indonesia etter flodbølgen som rammet Sørøst-Asia. Men nå sier myndighetene at tallet kommer til å bli vesentlig høyere.

Nødhjelpen kommer ikke fram

Dagbladet | 31.12.2004
Bildene viser flodbølgens totale herjinger i byen Banda Aceh. Nå er overlevende desperate etter hjelp, men FNs forsyninger når ikke ut til de svakeste.

En kamp for å overleve

Dagsavisen | 31.12.2004
Millioner av overlevende kjemper en desperat kamp for livet i katastrofeområdene. Fly og skip med hundrevis av tonn mat, vann og medisiner, som er underveis i historiens største nødhjelpsoperasjon, kjemper en innbitt kamp mot klokka.

80.000 er omkommet på Sumatra

Aftenposten | 31.12.2004
Befolkningen i Aceh-provinsen i Indonesia opplevde selve helvete på jord om morgenen annen juledag: Først ble bygninger rasert i det sterkeste jordskjelv verden har sett på 40 år. Få minutter etter kom flodbølgen.

Sverige gir dobbelt så mye som USA

Dagsavisen (ANB) | 31.12.2004
Den svenske regjeringen vil gi en halv milliard kroner til flomrammede land i Sørøst-Asia. Det er dobbelt så mye som USA er villig til å gi.

Milliarder i nødhjelp

Dagsavisen | 31.12.2004
Til nå har det internasjonale samfunn forpliktet seg til å gi 220 millioner dollar. USA, India, Australia og Japan har dannet en internasjonal koalisjon for å koordinere nødhjelpen og gjenoppbyggingen.

Egeland får støttte i USA-kritikk

Aftenposten | 31.12.2004
I USA har det oppstått en hissig politisk debatt om den amerikanske uhjelpen etter Jan Egelands kritikk i FN av "gjerrige" rike land.

Annan fornøyd med hjelpen

Aftenposten (NTB-AFP) | 31.12.2004
I løpet av noen få døgn har verden gitt over 2,7 milliarder kroner til hjelpearbeidet etter monsterbølgens herjinger i Sørøst-Asia. FNs generalsekretær Kofi Annan er fornøyd.

Feil å kritisere

VG | 31.12.2004
Kommentar av Olav Versto: Det ligger i en stor katastrofes natur, særlig i begynnelsen, at all hjelp må bli utilstrekkelig.

Rike amerikanere åpner lommeboken

Dagens Næringsliv (NTB) | 31.12.2004
Amerikanske rikfolk og storkonsern åpner nå lommeboken og gir hundrevis av millioner kroner til ofrene for bølgekatastrofen i Asia.

Internasjonalt toppmøte etter katastrofen

Dagens Næringsliv (NTB) | 31.12.2004
Representanter fra 23 land er invitert til et møte i Indonesia 6. januar for å diskutere ettervirkningene av flodbølgekatastrofen i Asia.

Verdensbanken gir 1,5 milliarder til flomofrene

Dagsavisen (ANB-AP) | 31.12.2004
New York (ANB-AP): Verdensbanken lover 1, 5 milliarder kroner til de sørøstasiatiske landene som er rammet av flomkatastrofen.

Millionene strømmer inn

Dagsavisen | 31.12.2004
På få dager har nordmenn samlet inn over 100 millioner kroner til flomofrene. Norsk Folkehjelp melder at mange også ønsker å reise til katastrofeområdene for å hjelpe.

Ingen storm på børsen

Klassekampen | 31.12.2004
Tsunamikatastrofen ga raske utslag på børsene i Sørøst-Asia, men ringvirkningene har vært moderate. Konsekvensene blir trolig størst på Sri Lanka.

FN stanser matvarehjelp til Darfur

Aftenposten (NTB-AFP) | 30.12.2004
FNs matvareprogram (WFP) har stanset all hjelp til den krigsherjede Darfur-provinsen i Sudan, etter at opprørere angrep en markedsby i naboprovinsen.

Mexico vil slanke de stadig fetere innbyggerne

Aftenposten | 30.12.2004
Mexico konkurrerer nå med USA om den usunne tittelen verdens feteste nasjon. I tillegg har landet verdensrekord i antall diabetikere. Nå må fettet trimmes, sier helsemyndighetene.

USA-base ble varslet

Klassekampen | 30.12.2004
Den amerikanske militærbasen på øya Diego Garcia i Det indiske hav ble varslet om jordskjelvet i god tid. Advarselen nådde likevel ikke de rammede landene i nærområdet.

Frykter Asia vendes ryggen

Dagsavisen | 30.12.2004
Når den siste vestlige turisten er hentet hjem, frykter bistandsmiljøer at Vesten ikke lenger vil være like opptatt av de flodbølgerammede landene som nå.

Da væla var et hus med fire vegger

Nationen | 30.12.2004
Kommentar av Alf Skjeseth: Vi blir ikke spart for noen detaljer, men klarer ikke ta skikkelig inn over oss det som skjer."

Naturens vold

Dagens Næringsliv | 30.12.2004
Kommentar av Kjetil B. Alstadheim: Ikke engang menneskers vold og terror er verre enn naturskapte katastrofer. Men kanskje er de lettere å verge seg mot.

FN ber om 790 katastrofe-millioner

Dagbladet | 30.12.2004
- Disse pengene trengs straks på Sri Lanka, Indonesia og Maldivene.

Desperat kamp mot epidemier

Dagbladet | 30.12.2004
Meslinger, diaré og andre sykdommer er rapportert på Sri Lanka. Hjelpearbeidere jobber nå på spreng for å forhindre utbrudd av epidemier.

Demp festen

Dagbladet | 30.12.2004
Lederkommentar: Flere har ytret at vi i respekt for de enorme ødeleggelsene etter jordskjelvet og flodbølgen i Sørøst-Asia, bør redusere vårt forbruk av festfyrverkeri ved inngangen til det nye året. Det skulle bare mangle, synes vi.
1 - 30 av 3797
1 2 3 4 5 6 .... 123 124 125 126 127

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.