SikkerhetssjefSiste nyheter fra partnere i Global

image.jpg

Dette truer freden i Colombia

Flyktninghjelpen | 19.03.2018

Over ett år har gått siden den colombianske regjeringen og den væpnede gruppen FARC ble enige om en fredsavtale, men fredsprosessen er fortsatt skjør. En ting er å få en avtale i havn, en annen er å gjennomføre den.

8437-filckrshopping-565x300-c.png

Vær bevisst når du netthandler med Kina

IEH | 16.03.2018

Mange nordmenn kjøper billige varer fra Kina, men er det egentlig så lurt? Det spørsmålet har Magasinet KK stilt IEH-leder Heidi Furustøl, les utdrag av intervjuet her.

Iver-og-Nina-paa-symposium-croppet-til-web_system_toppbilde.jpg

- En akademisk rebell

NUPI | 16.03.2018

Lovordene, mimringen, rebell-karakteristikkene og latteren satt løst da vi hedret avtroppende NUPI-forsker Iver B. Neumann - professoren som har introdusert fagfeltet internasjonale relasjoner til både Harry Potter og Star Trek.

kumudzukuwale2018.jpg

Norsk-malawisk solenergi-samarbeid mottar pris

Fredskorpset | 15.03.2018

14. mars 2018 fikk solenergibedriften Kumudzu Kuwale pris for innovativ teknologi, som gir elektrisitet til folk på landsbygda i Malawi. Bare 10% av befolkningen i landet er tilknyttet strømnettet.

Gratulasjon_ny-versjon-1-768x459.jpg

Synshemmedes respons rørte mest

Digni | 14.03.2018

Det var en magisk opplevelse, forteller Einar Kippenes om seremonien da han fikk utdelt Kongens fortjenestemedalje i gull i Bhutan, som han fikk for sin betydelige innsats for blinde i landet.

8427-bloggunders-kelse-144x144-c.jpeg

Undersøkelse om innkjøpspraksis

IEH | 14.03.2018

IEH inviterer alle innkjøpere til å delta i en internasjonal undersøkelse der målet er å kartlegge i hvilken grad egen innkjøpspraksis påvirker arbeidsforhold i leverandørkjeden.

figur1v3.png

Finland kåret til verdens lykkeligste land

FN-sambandet | 14.03.2018

I år overtar Finland topplasseringen som verdens lykkeligste land, og skyver Norge ned på andreplass. Dette forteller World Happiness Report 2018.

Stefanus-768x512.jpg

FN: – Kvantesprang for undervisning i trosfrihet

Digni | 09.03.2018

– Dette er et kvantesprang for undervisning i trosfrihet, sier FNs spesialrapportør for trosfrihet, Ahmed Shaheeb, om en nettbasert læringsplattform utviklet av et nordisk nettverk.

fna_091216_0544.jpg

Evaluering undervurderer læring i bistanden

Norad | 13.03.2018

Evalueringsavdelingen har sluppet en viktig rapport om bruk av resultatinformasjon, men Norad er uenig i flere av konklusjonene.

Untitled.png

Norge høres i FNs menneskerettighetskomité

FN-sambandet | 13.03.2018

14. og 15. mars skal Norge møte FNs menneskerettighetskomité i Genève. Komiteen har bedt Norge svare på 27 spørsmål om hvordan sivile og politiske menneskerettigheter blir overholdt i landet.

Jobb som frivillig?

Ledige praktikantstillinger i bistandsorganisasjonen Sabona

Søknadsfrist: 15.05.2018

Sabona er en liten organisasjon som jobber med grasrotprosjekter i Zimbabwe innenfor temaene helse, utdanning og bærekraftig sysselsetting. Vi vokser og søker nå etter 3 engasjerte praktikanter til vårt kontor i Oslo.

 1. Fadderansvarlig – du vil ha ansvar for å registrere våre faddere og opprette nye avtaler i faddersystemet. Du vil også ha kontakt med kontoret i Zimbabwe og ha ansvar for oppfølging av både fadderbarn og faddere. Arbeidsoppgavene innebærer også organisasjonsarbeid, informasjonsarbeid (sosiale medier) og ressursmobilisering.
   
 2. Relasjonsbygger – Sabonas prosjektet for barn og unge finansieres av bedrifter og vi søker etter en relasjonsbygger som skal skaffe Sabona nye samarbeidspartnere i bedriftsmarkedet. Samfunnsansvar er en viktig del av bedrifters interne og eksterne markedsføring. Sabona gir sine støttespillere mye tilbake og skaper engasjement. Arbeidsoppgavene vil bestå i, men ikke avgrenset til, møtebooking, salg og kundekontakt. Du vil få full opplæring og være en del av en liten stab med entusiasme og profesjonalitet. Er du uredd for å snakke i telefon, god til å kommunisere og er opptatt av å få til varige forbedringer, ta kontakt med oss.
   
 3. Personlig assistent – du vil jobbe tett med Ynghild Solholm og ha ansvar for møte og foredragsbooking, oppfølging i CRM-systemet (Salesforce) og også andre spennende oppgaver tilknyttet arrangementer som StandupAid, SabonaLive og Giraffe ballet. Rollen vil også innebære organisasjonsarbeid og ressursmobilisering.

 

Hos oss vil du få god kjennskap og nærhet til hele organisasjonen, inkludert vårt kontor i Zimbabwe. I tillegg vil du få være med på planleggingen og gjennomføringen av noen av våre faste arrangementer i Oslo. Det vil også bli mulighet til å lede ulike arbeidsgrupper og få ansvar for egne prosjekter avhengig av dine kvalifikasjoner og dine interesser innen Sabona sitt satsningsområde.

Ønsket arbeidstid er to faste dager i uken. Noe ettermiddag og helgejobbing kan bli aktuelt. For mer informasjon om Sabona kan du besøke www.sabona.no eller https://www.facebook.com/sabonanorge/

Søknad sendes til lars@sabona.no snarest eller innen 15.05.2018.

Prosjektleder Giraffeball 2019

Søknadsfrist: 01.06.2018

Norges morsomste og dårligst betalte prosjektstilling?! Sabona er på jakt etter en frivillig prosjektleder for å hjelpe oss frem til vårt årlige event, Giraffeballet våren 2019 – et unikt arrangement og stjernespekket veldedighetsball hvor alle inntekter går uavkortet til Sabonas arbeide med blant annet skolegang til barn og unge i Zimbabwe. Har du lyst og mulighet til å bruke tiden din på å hjelpe andre?

Prosjektleder skal være ansvarlig for å lede og gjennomføre Giraffeball 2019, og har ansvar for å koordinere arbeidsgrupper og frivillige. Vi har arrangert Giraffeball nesten årlig siden 2012, med pause i 2017 og 2018. Nå vil vi gjenoppta «tradisjonen»! Med begrensede ressurser har vi behov for en prosjektleder med dedikert ansvar over en totalperiode på ideelt sett tre måneder. Jobbetid vil være fleksibelt etter avtale, det viktigste er at man har pågangsmotet til å sette i gang planlegging av eventet, koordinere andre frivillige og samle løse tråder.

Varighet: Vi ønsker allerede oppstart noen timer i uken fra juni 2018 for å bli kjent med prosjektet og ressursgruppen du vil jobbe med. Fra august vil det være en fordel å kunne bidra 1-2 dager i uken med hovedvekt mot innspurt januar-april 2019. Det finnes mange løsninger til denne stillingen.

Bakgrunn: Du har gjerne erfaring fra prosjektledelse, PR, events eller arbeide med frivillige – men det er ikke et krav. Det viktigste er at du syntes dette høres morsomt ut, er ryddig og selvstendig og har masse ståpåvilje!

Vi ønsker oss en prosjektleder som er selvgående og ansvarsbevisst, har oversikt, og er strukturert, målrettet og løsningsorientert. Og det er selvfølgelig aldri feil å være engasjert, kreativ, positiv og utadvendt!

Se poster fra Giraffe 2016 her for å få et inntrykk av arrangementet: http://giraffeball.no/

Har du spørsmål eller er interessert? Kontakt Ynghild i Sabona før 1. juni for en uforpliktende prat: mobil 977 93 903 eller mail ynghild@sabona.no. Se også www.sabona.no

Vi håper å høre fra deg!

 

Sabona er en liten organisasjon som jobber på grasrotnivå i Zimbabwe etter prinsippet om hjelp til selvhjelp. Vi har enkle strukturer og få mellomledd, og direkte kanalisering av midler gjør prosjektene effektive og sterke. Lokalbefolkningen eier selv sine egne prosjekter og er med i hele prosessen fra ide, utførelse og drift. Dette skaper solide, effektive og bærekraftige prosjekter. Inntekter fra våre givere og arrangementer gir oss mulighet til å fortsette vårt arbeid med å gi barn i Zimbabwe en fremtid – pengene vi samler inn er med på å gi de est utsatte barna trygghet og tilgang til skolegang, skolemateriell, mat, rent vann, helsehjelp og fritidsaktiviteter.

Visual designer til Dråpen i Havet

Søknadsfrist: Snarest

Dråpen i Havet ønsker å knytte til seg en frivillig som har erfaring fra web-design.

Vår nettside skal forbedres med foto, design og visuelt uttrykk. Derfor trenger vi hjelp og håper på å komme i kontakt med en som har god erfaring fra Word Press, Photo Shop og bilde/video redigering. Vedkommende bør ha mulighet til å bidra frivillig 1-2 dager i uken. Dette arbeidet kan fint gjøres på kveldstid, og vil passe utmerket for studenter som føler engasjement for vårt arbeid.

Ta kontakt med vibeke@drapenihavet.no for mer informasjon.

 

Dråpen i Havet er en humanitær non-profit organisasjon hvor formålet er å bistå mennesker på flukt; hovedsakelig barn og deres mødre. Vi er i dag tilstede med frivillige koordinatorer og hjelpearbeidere flere steder i Hellas. Siden starten i september 2015, har over 4500 frivillige fra hele verden bistått i vårt arbeid. For mer informasjon om oss, se www.drapenihavet.no

Vil du sitte i SLUGs styre?

Søknadsfrist: 23.03.2018
Vi trenger flere frivillige i styret vårt og ser etter engasjerte personer som ønsker å jobbe for en mer rettferdig internasjonal gjeldspolitikk!

SLUGs styre består av opptil 10 personer og er en blanding av representanter for våre medlemsorganisasjon og engasjerte enkeltpersoner. Styret møtes ca. seks ganger i året og er involvert i alle sider ved organisasjonen. Styremedlemmene er med på å ta strategiske valg, utformer politikk, planlegger arrangementer og holder overoppsyn med økonomien. SLUG har to ansatte som jobber på oppdrag fra SLUGs medlemsorganisasjoner og styret. SLUG har også et frivillig informasjonsutvalg som samarbeider med styret og kontoret. SLUGs frivillige er en sosial gjeng og vi håper du vil bli en del av teamet!

 
Les mer om SLUG her: www.slug.no
 
Ta kontakt med Ane Kollen Evenmo i valgkomiteen dersom du vil vite mer:aneevenmo@gmail.com

Bli med i Afghanistankomiteen sin info-gruppe!

Søknadsfrist: Snarest

Vi trenger flere frivillige til å være med å organisere arrangementer og debatter, skrive saker for nett og sosiale medier, jobbe med video og foto og mye mer. Vi er basert i Oslo, men vi ønsker oss gjerne frivillige som kan bidra fra og i andre deler av landet.

Afghanistankomiteen er en medlemsbasert solidaritetsorganisasjon, som jobber med informasjon- og med politisk påvirkningsarbeid i Norge, og med bistandsprosjekter i Afghanistan. Les mer om oss HER.

Vi søker en praktikant: Kommunikatør

Søknadsfrist: 22.03.2018

Er du rå på nett og sosiale medier? Har du sansen for utforming og god design? Har du lyst å bidra til formidlingen av Røde Kors sin ungdomssatsning FELLESVERKET i Sandvika?

FELLESVERKET er et aktivitetshus for ungdom mellom 15 og 25 år med åpen kafe, arbeidstrening, leksehjelp, Gatemegling, Flyktningkompis, jentekveld og andre sosiale aktiviteter drevet av Rød Kors Ungdom.

Vi søker en som kan hjelpe oss opp på en mer felles og koordinert kommunikasjonsplattform, en som kan utforme både nettsider og trykt materiell – og en som kan nå ut til vår unge målgruppe i sosiale medier på en effektiv og engasjerende måte.

Vi søker etter deg som har studert noen år innen markedsføring/kommunikasjon/design og kanskje har noe praktisk erfaring. Har du i tillegg et helhetlig blikk for god kommunikasjon, har gode IT-kunnskaper, er initiativrik og selvstendig – ja, så håper vi du tar kontakt!

Vi kan tilby en unik praksisplass ca. 1 dag i uken i et dynamisk prosjekt hvor du vil få mange spennende utfordringer. Vi holder til i hyggelige lokaler i Sandvika i Bærum hvor du vil få fast kontorplass med nødvendig utstyr.

For mer informasjon, kontakt prosjektleder i Røde Kors, Cathrine Elger, tlf: 412 88 848. Se mer informasjon om oss på rodekors.no/barum

En kortfattet søknad sendes til Bærum Røde Kors v/ Cathrine Elger, Elias Smiths vei 1, 1302 Sandvika eller til cathrine.kvamme.elger@redcross.no innen 22. mars.

Du kan ikke gjøre alt, men du kan gjøre noe!

Søknadsfrist: Snarest

Bli frivillig på Agenda X Åpent Hus og utgjør en forskjell! Vi trenger deg meg hjerte og innsatsvilje for ungdom!

Are you interested in joining the Business for Peace Team for our summit 15-16 May 2018?

Søknadsfrist: 20.03.2018

We are now looking to create a team of enthusiastic individuals to be part of the planning and execution of the Business for Peace Summit in Oslo 15-16 May 2018.

Background:

We offer exciting volunteer positions with the opportunity to engage with some of the world’s leading thinkers and practitioners on business and sustainability, as well as to contribute to a more sustainable business world. The time requirement will be the equivalent of 2-3 working days ahead of Summit, and then 48 hours of maximum efforts.

Your tasks might include:

 • Guide and support our VIP guests (award winners, Nobel Laureates and others) throughout the Summit
 • Support speakers with practical information and assistance
 • Guide VIP guests and others to their seats in the City Hall
 • Social Media
 • Guest registration
 • Distribution of programmes
 • Many other things, as required

For more information, please click here.

Please send us an email to learn how to apply or if you have any questions.

Contact person:
Agnete Anisdahl
agnete@businessforpeace.org

Deadline for applying: Tuesday, 20 March 2018

We look forward to hearing from you!

Unik mulighet for ledererfaring for deg som er 21 år+

Søknadsfrist: Snarest

CISV Buskerud er en internasjonal fredsorganisasjon for barn og unge, som trenger ledere til sine aktiviteter sommeren 2018. Vi arrangerer egen internasjonal barneleir, og vi sender barn og unge på internasjonale leirer i Norge og utlandet. Vil du bidra til vårt fredsarbeid og samtidig få verdifull erfaring og fantastiske opplevelser?