Project Manager, Capacity Building Project, Greece II - Head OfficeSiste nyheter fra partnere i Global

Erna-Solberg-DOnald-Trump-the-white-house-Public-domain-cropped_system_feature.jpg

Eit evig statusjag

NUPI | 20.02.2018

Å henge med riktig gjeng er like viktig for staten Noreg som det var for deg på ungdomskulen. NUPI-forskarar undersøkjer korleis og kvifor mindre statar jaktar på status i ny artikkel.

norad19feb.jpg

Sør-Korea – et eksempel på vellykket skogsatsing

Norad | 19.02.2018

Sør-Korea økte sitt skogareal fra 35 prosent i 1955 og opp til nesten 65 prosent i dag. Samtidig har volumet av trevirke per arealenhet mer enn tidoblet seg.

Satellite.gif

Har bygget Latin-Amerika-kunnskap i Norge

Norges Forskningsråd | 20.02.2018

Forskningsrådets Latin-Amerika program er i sluttfasen og har nylig blitt evaluert. Evalueringen konkluderer med at programmet har oppnådd målet om å øke kunnskap om Latin-Amerika i Norge ved å støtte forskning av høy kvalitet.

39463824394_fa9ba10876_k.jpg

Ny rapport fra UN Women

FN-sambandet | 15.02.2018

Rapporten viser hvordan likestilling mellom kjønnene er grunnleggende for å nå FNs bærekraftsmål.

unnamed.jpg

Suksess for kvinnelige entreprenører i Bangladesh

IMPACT Norway | 15.02.2018

Siste rapport fra IMPACT Bangladesh viser at satsningen på kjøkkenhager og fjærkre-produksjon er svært vellykket så langt.

Design uten navn.jpg

Enige om at ILO må styrkes

FN-sambandet | 14.02.2018

- Grunnleggende arbeidstakerrettigheter må ligge i bunn når vi snakker om fremtidens arbeidsliv. Globaliseringen skaper et stort press på arbeidsrettighetene i en rekke industrier.

Illustrasjon-mat-jordbruk-Flickr.jpg

Styrker matsikkerheten

ForUM | 14.02.2018

Antall mennesker som sulter økte i fjor. Nå styrker regjeringen satsingen på matsikkerhet og ernæring. -Det er vi veldig glade for, sa ForUM til utviklingsminister Nikolai Astrup.

Flyktningeleir-768x504.jpg

Alle vet, men ingen handler på det

Digni | 13.02.2018

De fleste norske partiene har slått fast at det er mest rettferdig å ta imot flyktninger gjennom FN-systemet. – Likevel tar vi imot stadig færre kvoteflyktninger

4274634444_87db4f9ab4_o-002.jpg

Haiti – fra nødhjelp til utvikling?

Norad | 13.02.2018

Norads evalueringsavdeling offentliggjør i dag en ny, evalueringsbasert syntesestudie om den internasjonale bistandsinnsatsen på Haiti.

Ebolautbrudd-Sierra-Leone-Foto-European-Commission-DG-Creative-Commons-CC-BY-NC-ND-20_system_feature.jpg

Vinneren av Ordingprisen er klar

NUPI | 12.02.2018

Ordingprisen 2017 tildeles Antoine de Bengy Puyvallée for artikkel om Norges rolle under Ebolakrisen i Vest-Afrika.

Jobb som frivillig?

Vi søker en praktikant: Kommunikatør

Søknadsfrist: 22.03.2018

Er du rå på nett og sosiale medier? Har du sansen for utforming og god design? Har du lyst å bidra til formidlingen av Røde Kors sin ungdomssatsning FELLESVERKET i Sandvika?

FELLESVERKET er et aktivitetshus for ungdom mellom 15 og 25 år med åpen kafe, arbeidstrening, leksehjelp, Gatemegling, Flyktningkompis, jentekveld og andre sosiale aktiviteter drevet av Rød Kors Ungdom.

Vi søker en som kan hjelpe oss opp på en mer felles og koordinert kommunikasjonsplattform, en som kan utforme både nettsider og trykt materiell – og en som kan nå ut til vår unge målgruppe i sosiale medier på en effektiv og engasjerende måte.

Vi søker etter deg som har studert noen år innen markedsføring/kommunikasjon/design og kanskje har noe praktisk erfaring. Har du i tillegg et helhetlig blikk for god kommunikasjon, har gode IT-kunnskaper, er initiativrik og selvstendig – ja, så håper vi du tar kontakt!

Vi kan tilby en unik praksisplass ca. 1 dag i uken i et dynamisk prosjekt hvor du vil få mange spennende utfordringer. Vi holder til i hyggelige lokaler i Sandvika i Bærum hvor du vil få fast kontorplass med nødvendig utstyr.

For mer informasjon, kontakt prosjektleder i Røde Kors, Cathrine Elger, tlf: 412 88 848. Se mer informasjon om oss på rodekors.no/barum

En kortfattet søknad sendes til Bærum Røde Kors v/ Cathrine Elger, Elias Smiths vei 1, 1302 Sandvika eller til cathrine.kvamme.elger@redcross.no innen 22. mars.

Du kan ikke gjøre alt, men du kan gjøre noe!

Søknadsfrist: Snarest

Bli frivillig på Agenda X Åpent Hus og utgjør en forskjell! Vi trenger deg meg hjerte og innsatsvilje for ungdom!

Are you interested in joining the Business for Peace Team for our summit 15-16 May 2018?

Søknadsfrist: 20.03.2018

We are now looking to create a team of enthusiastic individuals to be part of the planning and execution of the Business for Peace Summit in Oslo 15-16 May 2018.

Background:

We offer exciting volunteer positions with the opportunity to engage with some of the world’s leading thinkers and practitioners on business and sustainability, as well as to contribute to a more sustainable business world. The time requirement will be the equivalent of 2-3 working days ahead of Summit, and then 48 hours of maximum efforts.

Your tasks might include:

  • Guide and support our VIP guests (award winners, Nobel Laureates and others) throughout the Summit
  • Support speakers with practical information and assistance
  • Guide VIP guests and others to their seats in the City Hall
  • Social Media
  • Guest registration
  • Distribution of programmes
  • Many other things, as required

For more information, please click here.

Please send us an email to learn how to apply or if you have any questions.

Contact person:
Agnete Anisdahl
agnete@businessforpeace.org

Deadline for applying: Tuesday, 20 March 2018

We look forward to hearing from you!

Bli med i kvinne- og likestillingsutvalget i Fellesrådet

Søknadsfrist: Snarest

Fellesrådet har lenge hatt et kvinne- og likestillingsutvalg som har arbeidet med å ta opp temaer knyttet til kjønn og likestilling i Fellesrådets informasjons- og påvirkningsarbeid. Imidlertid har vi hatt svært få frivillige på plass i utvalget det siste året, og rekrutterer nå for å virkelig få igang arbeidet her igjen. Tanken er å løfte arbeidet med likestilling i hele organisasjonen, samt arbeide konkret med arrangementer tilknyttet dette.

Så dersom du ønsker å jobbe for kvinne- og likestillingsspørsmål på det afrikanske kontinentet, samt innad i Fellesrådet, så er du den vi ser etter. Kom på rekrutteringsmøte 27. februar for å høre mer om hvilke planer vi har for 2018.

PRAKTIKANT I KENYA

Søknadsfrist: Snarest

Norsk misjonærlegefamilie med to barn (2 og 4 år) i Kisumu, Kenya tar gjerne imot en norsk praktikant for kortere eller lengre tid. Her er det gode muligheter for å hjelpe til i skoler, sykehus, barnehjem og helsesentre. Ikke husarbeid, men litt tid med barna m.t.p. norskopplæring. Fri kost og losji. 

Mer informasjon finner du her.

 

Kontakt Alice Dillerud på erik@dillerud.no 

Arbeidslivsfadder for innvandrere og flyktninger

Søknadsfrist: 28.02.2018

Har du lyst til å bruke din arbeidserfaring til å hjelpe innvandrere og flyktninger til å komme ut i arbeidslivet? Har du litt tid til overs som du vil bruke til å bidra til at et annet menneske lærer om norsk arbeidskultur og de små, viktige tipsene om hvordan lykkes i arbeidsmarkedet i Norge?

Unik mulighet for ledererfaring for deg som er 21 år+

Søknadsfrist: Snarest

CISV Buskerud er en internasjonal fredsorganisasjon for barn og unge, som trenger ledere til sine aktiviteter sommeren 2018. Vi arrangerer egen internasjonal barneleir, og vi sender barn og unge på internasjonale leirer i Norge og utlandet. Vil du bidra til vårt fredsarbeid og samtidig få verdifull erfaring og fantastiske opplevelser?