Project Manager - Programme and Beneficiary Database (PDB) Project - ICT DevelopmentSiste nyheter fra partnere i Global

bigstock-Gold-Euro-Coins-31582385.jpg

Kvifor skal vi bry oss med internasjonale handelsreglar?

Attac | 14.12.2017

Når medlemslanda i WTO i desse dagar møtest til ministermøte i Buenos Aires er også Norges Bondelag på plass. Kvifor det?

The-Wire-Cropped_system_feature.jpg

Hva kan The Wire og McDonalds lære oss om FN?

NUPI | 11.12.2017

NUPI-forsker Niels Nagelhus Schia hentet inspirasjon til forskning på fredsbygging fra verdens beste TV-serie.

image.php.jpg

Forbrukerne etterlyser mer uavhengig informasjon

IEH | 12.12.2017

Funnene i en ny rapport fra Innsikteriet og Initiativ for etisk handel (IEH) peker på et økt behov for forbrukerveiledning med fokus på etikk og bærekraft i norsk handel.

4-3-mbongeni-m-arkiv_malawi-hisp_1_foto-marte-lid.jpg

Offentlig sektor i kampen mot fattigdom

Norad | 11.12.2017

God forvaltning, skattesystemer og riktig bruk av kunnskap. Det er blant Norges sterkeste virkemidler for bistå utviklingsland.

Fred-og-Forsoning-768x511.jpg

Fredskomiteer stanser plyndring i Sørøst-Nepal

Digni | 11.12.2017

På få år er antall plyndringer i Sørøst-Nepal redusert med 60 prosent. I år ser tallet ut til å halveres ytterligere i forhold til fjorårets nivå. Dette har skjedd ved hjelp av ikkevoldelige midler.

DSC08867_nettside_635_270_s_c1_center_center_0_0_1.jpg

Mat, krig og fred

Utviklingsfondet | 06.12.2017

Sårbare stater og matproduksjon: Er det mulig å bygge stat uten mat? I en ny rapport skriver Morten Bøås at den norske satsingen på sårbare stater må handle om noe mer enn bekjempelse av terror.

WTO-MC10-Day-5-Ciyrtesy-of-Admedia-375x250.jpg

En ny digital handelsagenda: er vi i ferd med å gi bort internett?

Attac | 14.12.2017

Vil dette fostre digitale rettigheter eller gi oss enda lavere standarder, i tillegg til et konsentrert, tilsynelatende monopolisert marked som tjener på offentlig infrastruktur?

Kongo0309-189.jpg

#Metoo and #notme

Norad | 04.12.2017

Nylig var jeg i Mexico city. En by som for ikke lenge siden opplevde et voldsomt jordskjelv. Sprekker i hotellet ble ordnet av menn sittende i seler utenfor hotellvinduet mitt. «Earthquake madam, earthquake».

Panel-1-cropped_system_feature.jpg

Russland og Vesten - konkurrerande realitetar

NUPI | 04.12.2017

Heile 13 ekspertar på russiske medium og politikk bidrog til ein vellukka Russlandskonferanse på Litteraturhuset 1. desember.

bigstock-Kid-Holding-Little-World-Globe-54683462.jpg

55 prosent av verdens befolkning dekkes ikke av noen former for sosial sikkerhet

FN-sambandet | 01.12.2017

Trygd og andre former for sosial sikkerhet er en menneskerettighet. Men sosiale sikkerhetsordninger er likevel ikke en realitet for flertallet av verdens befolkning.

Jobb som frivillig?

RE:ACT søker sentralstyremedlemmer!

Søknadsfrist: Snarest

RE:ACT er en ungdomsorganisasjon som jobber for en mer rettferdig og bærekraftig verden. Å ha et verv i sentralstyret gir deg nyttig organisasjonserfaring, større nettverk, nye venner, fin CV-mat og attest, og er en gylden mulighet til å jobbe for en mer rettferdig og bærekraftig verden.

Les mer om sentralstyret og de ulike vervene her: http://re-act.no/bli-med-i-sentralstyret-til-react/

For å melde din interesse for et verv i RE:ACT kan du registrere deg i dette skjemaet: https://goo.gl/forms/GlYwZBOm9S4iwxou1.

Dråpen i Havet søker frivillige ververe

Søknadsfrist: Snarest

Vi ønsker å komme i kontakt med personer som kan bidra et par dager i uken med verving på telefon. Om du har erfaring fra tilsvarende arbeid, er det flott, men ingen betingelse. Grundig opplæring vil bli gitt.

Vi har kontor på Skøyen i Oslo, men det er ingen nødvendighet at du er bosatt i nærheten.

For spørsmål og mer informasjon, ta kontakt med jeanette@drapenihavet.no. Til samme adresse ber vi også om at du sender din søknad dersom du er interessert i å involvere deg i vårt frivillige arbeid som verver.

Dråpen i Havet er en humanitær non-profit organisasjon hvor formålet er å bistå mennesker på flukt; hovedsakelig barn og deres mødre. Vi er i dag tilstede med frivillige koordinatorer og hjelpearbeidere i flere flyktningleirer i Hellas. Siden starten i september 2015, har over 4500 frivillige fra hele verden bistått i vårt arbeid. For mer informasjon om oss, se www.drapenihavet.no

Akershus Røde Kors Ungdom søker kandidater til Distriktsråd Ungdom

Søknadsfrist: Snarest

Røde Kors Ungdom er Røde Kors' ungdomsorganisasjon og jobber for å nå unge i sårbare livssituasjoner med aktivitet drevet av frivillige i våre lokalforeninger. Som medlem av distriktsrådet er du med på å tilrettelegge for aktivitet i lokallagene og veilede og støtte ungdom i lokalråd.

Distriktsråd Ungdom har månedlige møter og arrangerer samlinger og felles kurs for unge frivillige. Distriktsrådet er et bindeledd mellom Røde Kors på nasjonalt sentralt nivå, og lokalt nivå. Distriktsrådet arbeider også med internasjonalt distriktssamarbeid med Bcharre i Libanon og med ungdomsdelegater fra Madagaskar.

Akershus Røde Kors Ungdom driver aktivitetene Flyktningkompis, Gatemegling, sosiale møteplasser for ungdom, seksuell helse-opplæring, Aktivitet på mottak og kampanjearbeid. Akershus Røde Kors Ungdom ønsker å være til stede for unge i sårbare livssituasjoner, bedre livene til unge mennesker i lokalsamfunnet, sette fokus på humanitære behov blant unge og jobbe mot fordommer, rasisme, stigmatisering og diskriminering.

Vi ønsker kontakt med deg som er engasjert i ungdom, mellom 16 og 30 år og som ønsker å gjøre en innsats for Røde Kors i Akershus. Du får alt du trenger av kurs og opplæring i forbindelse med vervet. Som medlem av distriktsrådet får du nye venner, større nettverk og unik erfaring fra verdens største humanitære organisasjon.

For å melde interesse eller for mer informasjon, kontakt: lise.solvoll@redcross.no

Unik mulighet for ledererfaring for deg som er 21 år+

Søknadsfrist: Snarest

CISV Buskerud er en internasjonal fredsorganisasjon for barn og unge, som trenger ledere til sine aktiviteter sommeren 2018. Vi arrangerer egen internasjonal barneleir, og vi sender barn og unge på internasjonale leirer i Norge og utlandet. Vil du bidra til vårt fredsarbeid og samtidig få verdifull erfaring og fantastiske opplevelser?