Nyhetsbrev: Skriv inn din e-post og meld deg på

Søk på Tema

Politiske rådgivere

Vil du bidra til at De Grønne vinner valgene i 2019 og 2021? Vi jobber hardt for et enda bedre Norge – for et bærekraftig og nyskapende velferdssamfunn med omsorg for mennesker, dyr og natur. Med én stortingsrepresentant har De Grønne siden 2013 lykkes med å sette miljø- og klimapolitikk høyt på dagsorden. Lokalt gjør vi Oslo, Trondheim, Moss og mange andre lokalsamfunn til bedre steder å leve i. De Grønnes stortingsgruppe er et dedikert lag med 94 788 velgere i ryggen.

 

Vi utvider nå staben med to stillinger:

·         Personlig politisk rådgiver for Une Bastholm (ny, fast stilling)

·         Energi- og miljøpolitisk rådgiver (ett års vikariat, med mulighet for forlengelse til 2021)

Vi ser etter deg med et sterkt engasjement i samsvar med De Grønnes politikk. Du jobber raskt og liker kvalitet og hektiske dager i et humørfylt, ambisiøst og åpent arbeidsmiljø. Du er fleksibel og oppfinnsom og vil engasjere deg i partiet.

 

PERSONLIG POLITISK RÅDGIVER

Arbeidsoppgaver:

·         Bidra til strategisk og tillitsvekkende profilering av stortingsrepresentanten og talspersonen Une Bastholm

·         Politisk rådgivning, forberede taler, innlegg og debatter

·         Daglig operativt ansvar for synliggjøring i De Grønnes digitale kanaler og i sosiale medier

·         Bistå med innhold og kvalitetssikring til det løpende mediearbeidet

·         Delta i valgkamper og på reiser som personlig politisk rådgiver

·         Bidra i stortingsgruppas strategi- og politikkutvikling

 

Egenskaper:

·         God politisk teft og et strategisk blikk. Du har bred kjennskap til samfunnet og norsk politikk, spesielt De Grønnes

·         Dokumentert erfaring med politisk kommunikasjon og målrettet tekstproduksjon

·         Interesse for og erfaring med profilering på digitale kanaler og sosiale medier, gjerne erfaring med TV/videoproduksjon og/eller digitale kampanjer

·         Du er formuleringssterk med et kreativt språk

·         Du jobber raskt og strukturert med mange baller i luften, lærer fort og liker uforutsigbare arbeidsdager

 

ENERGI- OG MILJØPOLITISK RÅDGIVER:

Arbeidsoppgaver:

·         Ansvar for forberedelse og saksbehandling av saker i Stortingets energi- og miljøkomité, inkludert kontakt med miljøfraksjonene i andre partier

·         Utvikle og konkretisere De Grønnes energi- og miljøpolitikk gjennom bakgrunnsnotater, argumentasjon og politiske forslag

·         Bidra til kvalitetssikring og profilering av vår energi- og miljøpolitikk i mediearbeid, De Grønnes digitale kanaler og på sosiale medier

·         Delta i det generelle politiske arbeidet i stortingsgruppen som alternativt statsbudsjett, valgkamper og saksbehandling av prioriterte saker på andre politiske områder i Stortinget

 

Egenskaper:

·         Du har svært god politisk teft og er formuleringssterk

·         God kjennskap til energi- og miljøpolitikk, og gjerne flere politikkområder

·         God kjennskap til De Grønnes politikk i Norge

·         Erfaring både med politikkutvikling og selvstendig, systematisk saksbehandling

·         Et strategisk blikk og god evne til å prioritere

·         Du bør kunne jobbe raskt og strukturert, lære fort og like uforutsigbare arbeidsdager

 

Søknadsfrist: søndag 5. august

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt sekretariatsleder Dag Tore Seierstad på 90757737 eller stortingsrepresentant Une Bastholm på 90849505. Søknad med CV sendes til mdg.postmottak@stortinget.no snarest og senest innen søndag 5. august.Siste nyheter fra partnere i Global

wfp_schoolmeals_EcolePiloteB8_E6A2351.jpg

Barna i Sahel har også rett til å gå på skolen!

Norad | 09.07.2018

Fra norske barn med mett mage og mobiltelefon i ranselen til et glohett klasserom med 70 elever der læreren snakker et språk du ikke forstår. Kontrasten er stor mellom virkeligheten for et skolebarn i Norge og et skolebarn i Niger eller Mali.

Infomøter Global 2.jpg

Ditt livs viktigste jobb?

| 09.07.2018

Er du nysgjerrig på å jobbe for Leger Uten Grenser? Til høsten holdes det informasjonsmøter om feltarbeid i en rekke norske byer.

 

IMG_7320.jpg

– Jeg har mareritt om at faren min blir drept

Flyktninghjelpen | 09.07.2018

Da Daniel Malaul og sønnen kom hjem fra et legebesøk i slutten av 2013, fant de Simons mor og bror døde på bakken. Væpnede grupper hadde funnet veien til nabolaget

8705-roeisaksen-565x300-c.jpeg

IEH-prosjekt er svar på næringsministerens utfordring

IEH | 09.07.2018

Samarbeid og kunnskapsdeling vil gjøre det enklere for offentlige innkjøpere å ta etiske hensyn. IEH utarbeider nå en samarbeidsmodell som kan være svaret på næringsministerens nylige etterlysning av hvordan samfunnskrav kan ivaretas mer effektivt.

tb-w372-h232-crop-int-72bb1f68c05747d3030c986de45c08b7.jpg

Tekstilarbeiderne er VMs tapere

FIVH | 09.07.2018

Adidas og Nike betaler rekordhøye sponsorbeløp til fotballspillerne, men nekter å betale levelønn til tekstilarbeiderne som syr fotballklærne. Det kommer fram i ny Clean Clothes Campaign-rapport.

OTFF-Wergeland-defenders.jpg

Miljøkamp på liv og død

ForUM | 09.07.2018

-Altfor mange mennesker risikerer livet for å bevare miljøet. Noen av dere er her i kveld, sa Forum for utvikling og miljø, som ønsket velkommen til et arrangement på Litteraturhuset med forfulgte regnskogaktivister. 

Statssekretærmøte-om-HLPF-2018-stort.jpg

Skal gjennomgå bærekaftsmålene

ForUM | 09.07.2018

Et sterkt og levende sivilsamfunn trengs for å nå bærekraftsmålene. Det sier ForUM som deltar i den norske delegasjonen for FNs politiske høynivåforum (HLPF).

msf190309high.jpg

Årets glemte kriser

Leger Uten Grenser | 03.07.2018

Hvert år presenterer Leger Uten Grenser årets glemte kriser; humanitære kriser som er underrapportert i norsk media. I år får også tre glemte fremskritt oppmerksomhet.

Marianne_foto_Sjo_og_Floyd.jpg

Fremtidstanker ved reisens slutt

Fairtrade Norge | 29.06.2018

- Vi må tørre å yte en innsats som virkelig monner, er avtroppende leder Marianne Størseths utfordring til det norske markedet.

Brasil-isolerte_180601_162207.jpg

Avskoging tvinger millioner ut i fattigdom

Regnskogfondet | 03.07.2018

Anders Krogh bodde ett år sammen med urfolk i regnskogen, men innså at det var fra Norge han kunne hjelpe dem best.

Jobb som frivillig?

Volontør til EVS-prosjekt

Søknadsfrist: 23.07.2018

Norwegian Ex-Volunteer Organization søker volontør til et EVS-prosjekt hos vår partnerorganisasjon i Italia.

Frivillig ved Amnestys regionkontor i Tromsø

Søknadsfrist: 20.08.2018

Amnesty International søker deg som er engasjert og initiativrik til å jobbe som frivillig ved vårt regionkontor i Tromsø høsten 2018. Vi tilbyr varierte oppgaver, spennende utfordringer og arbeidserfaring fra verdens største menneskerettighetsorganisasjon. 

Vi søker to personer til å bistå med frivillighetsarbeid knyttet opp mot kampanjer, aksjoner og informasjonsarbeid. Vår kampanje for menneskerettighetsforkjempere, 70-årsjubileet for verdenserklæringen om menneskerettighetene og vårt årlige brevskrivingsmaraton Skriv for liv er viktige fokusområder for høsten. I tillegg er vi med å arrangere flere prider i regionen.

Rollen som kontorfrivillig lar seg fint kombinere med studier og gir verdifull erfaring med  menneskerettighetsarbeid. Arbeidsmengde og kontortid avtales ut ifra den enkelte frivilliges kapasitet, men det er ønskelig med ukentlig tilstedeværelse.

Les mer og søk her: https://3846853127.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/3867452961?language=NB&link_source_id=0

 

Bli frivillig i Redd Barna Oslo

Søknadsfrist: Snarest

Er du opptatt av barns rettigheter og ønsker å bruke noe av fritiden din på å arbeide for varige endringer for sårbare barn? Har du lyst til å bli med i en sosial og engasjert gruppe? Bli frivillig i Redd Barna Oslo!

Redd Barna Oslo er en gruppe som på frivillig basis jobber for å sette fokus på rettighetene til de mest sårbare barna. Dette gjør vi blant annet gjennom å arrangere folkemøter, debatter, seminarer og innsamlingsaksjoner rundt temaer som enslige mindreårige asylsøkere, utenforskap for barn i lavinntektsfamilier og tiltak for å beskytte barn mot vold og overgrep.

 

Hvem ser vi etter?

Frivillige i Oslo over 18 år som ønsker å bruke deler av fritiden sin på å jobbe med politisk og lokalt påvirkningsarbeid. For å sikre stabilitet i gruppen og kontinuitet i arbeidet, ser vi etter frivillige som kan binde seg over en lengre periode. Skriv gjerne litt om hvem du er og hvorfor du ønsker å bli frivillig i Redd Barna Oslo.
 

Ta gjerne kontakt med oss på epost osloreddbarna@gmail.com for mer informasjon.

Bli instruktør i Gatemegling og gjør en forskjell for ungdom!

Søknadsfrist: Snarest

Røde Kors Gatemegling er et tiltak som gir ungdom verktøy i konflikthåndtering og megling. Vi i Akershus Røde Kors rekrutterer nå nye frivillige instruktører til å holde workshops for ungdom. Vi søker deg som er god på å få kontakt med ungdom og trives med å formidle. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Som instruktør i Gatemegling får du:

 • bidra til at ungdom opplever utvikling, mestring og økt selvforståelse
 • en gratis, solid opplæring og styrket kompetanse i konflikthåndtering
 • kompetanse som ofte er etterspurt i jobb-sammenheng
 • muligheten til å bli en del av et større Røde Kors nettverk

 

For å bli instruktør i Gatemegling må du:

 • delta på et seks dagers instruktørverksted. Førstkommende kurs er i Oslo helgene 21.-23. september (del 1), 19.-21. oktober (del 2)
 • forplikte deg som Røde Kors frivillig og holde minimum én workshop

Vil du holde foredrag for KFUK-KFUM Global under årets Operasjon Dagsverk?

Søknadsfrist: 29.07.2018

I år vil midlene jobbet inn i Operasjon Dagsverk gå til KFUK-KFUM Global sitt arbeid med ungdom i Palestina. I den forbindelse søker nå KFUK-KFUM Global frivillige foredragsholdere fra hele landet til i oktober, å holde årets prosjektforedrag på ungdoms- og videregående skoler. Vi tilbyr kurs i foredragsteknikk, økt kunnskap om Palestina og Israel og en unik mulighet til å møte og engasjere ungdom og unge voksne.

Hvem får bli en del av din familie?

Søknadsfrist: Snarest

AFS er en ideell organisasjon som jobber for å bidra til fred og forståelse på tvers av landegrenser, blant annet gjennom å organisere utveksling for elever på videregående skole. I august kommer 129 utvekslingselever fra alle verdenshjørner til Norge for å bo et år i en norsk familie og gå på videregående skole her hos oss. 

Frivillig hos Amnesty region midt

Søknadsfrist: 23.08.2018

Amnesty International søker deg som er engasjert og initiativrik til å jobbe som frivillig prosjektleder ved vårt regionkontor i Trondheim. Vi kan tilby spennende utfordringer og varierte arbeidsoppgaver og profesjonell erfaring fra verdens største menneskerettighetsorganisasjon.

Bli kulturell veiviser for en utvekslingselev gjennom AFS Norge Internasjonal Utveksling!

Søknadsfrist: Snarest

Som lokalkontakt skal du hjelpe og støtte utvekslingselev og vertsfamilie gjennom utvekslingsåret i Norge. Videre skal lokalkontakten være en kulturell veiviser for utvekslingseleven. Gjennom månedlige læringsaktiviteter lærer både du, eleven og vertsfamilien om kulturforskjeller og tilpasning.

Oppgaver som lokalkontakt

 • Som lokalkontakt skal en holde kontakt med utvekslingseleven og vertsfamilien gjennom året, og møte eleven minst én gang i måneden
 • Følge opp utvekslingselev og vertsfamilie dersom de trenger å snakke med noen
 • Gjennomføre læringsaktiviteter
 • Være en god samtalepartner

 

Når og hvor?

 • Ca 2 timer i måneden eller mer om du ønsker
 • Vi trenger lokalkontakter overalt hvor vi har utvekslingselever, i hele landet. Ta kontakt med oss, så kan vi fortelle om vi har utvekslingselever i ditt nærområde.

Hvordan organiseres oppgavene?

 • Når du har blitt godkjent lokalkontakt kobler vi deg med en utvekslingselev og vertsfamilie i nærmiljøet. Dere avtaler selv når og hvor dere vil møtes (minimum én gang i måneden). Etter møtet skriver du en kort oppsummering av samtalen og læringsaktiviteten, og sender denne inn.

Hvem ser vi etter?

 • Frivillige over 23 år i hele landet, som er interessert i å lære mer om interkulturell læring i praksis. Skriv gjerne litt om hvem du er og hvorfor du ønsker å bli lokalkontakt / kulturell veiviser.

Krav:

 • Alle lokalkontakter må fremvise politiattest
 • Lokalkontakter må gjennom opplæring
 • Lokalkontakter må være 23 år eller eldre

Om AFS Norge Internasjonal Utveksling:

 • AFS Norge er en internasjonal, ideel, frivillig organisasjon som tilbyr interkulturelle læringsmuligheter for å utvikle kunnskap, ferdigheter og forståelse som behøves for skape en mer rettferdig og fredelig verden.

Ta gjerne kontakt med oss på 22 31 79 00 eller info@afs.org for mer informasjon.