Head of Mission - NCA/NigeriaSiste nyheter fra partnere i Global

10yearsonlogo-med-tekst-768x576.png

6 ting du må vite om finanskrisen

Attac | 18.09.2018

Hva var den viktigste årsaken? Hva kan vi lære 10 år etterpå?

Lehman_Brothers-20080915-CC-BY-SA.jpg

Har dere glemte finanskrisen allerede?

Attac | 18.09.2018

Ti år etter finanskrisen mener Finans Norge at det er på tide med mindre politisk styring og mer risiko.

sy58fab8.jpg

Hva kan vi lære av Libya-krigen?

Afrika.no | 13.09.2018

I Libyakrigen ble Norge en «nyttig idiot» for franske og britiske ønsker om regimeendring. Hadde norske myndigheter sett nærmere på amerikanske satellittbilder og annen etterretningsinformasjon, ville de raskt forstått at befolkningen i Libya slett ikke sto overfor «et varslet folkemord».

csm_bomull_india_pratibha_19820_364x768_d9d5ee7d8e.jpg

Konvensjonell bomull snart ikke et alternativ

Fairtrade Norge | 18.09.2018

For norske tekstilaktører som er bevisste på risikoene innen bomull, er konvensjonelt dyrket og produsert bomull snart ikke lengre et alternativ. Men har den tilsynelatende økningen i bærekraftige tekstiler en merkbar effekt for mennesker og miljø?

FN-illustrasjonsbilde-UN-Photo-Rick-Bajornas.jpg

Verden er ikke i rute med bærekraftsmålene

ForUM | 13.09.2018

Hvert år møtes verdens ledere i FN i New York for å diskutere fremgangen mot bærekraftsmålene. Verden er ikke i rute, sier Borghild Tønnessen-Krokan, som etterlyser en handlingsplan fra Regjeringen.

4e8efc91d3.jpg

Antall sultne i verden øker for tredje år på rad

FN-sambandet | 13.09.2018

1 av 9 mennesker sulter og er utsatt for kronisk underernæring, tilsvarende 821 millioner mennesker, i følge ny rapport fra FNs organisasjon for ernæring og landbruk .

Habitat Day 2018-2.jpg

Den internasjonale Habitatdagen

Habitat Norge | 12.09.2018

Vi setter søkelys på den global boligkrisen og tvungne utkastelser på den internasjonale Habitatdagen den 4. oktober. Noen av verdens fremste boligpolitikere og boligaktivister deltar på vårt seminar i Oslo.

unnamed.jpg

10 år etter finanskrisen: Vil korthuset falle?

SLUG | 12.09.2018

I disse dager er det 10 år siden utbruddet av den største økonomiske nedturen siden depresjonen på 30-tallet. Hva har vi lært av finanskrisen?

Norad-Announcement.jpg

Sosiale bevegelser og aktivistenes tid

Norad | 11.09.2018

Metoo er et slående eksempel på hvordan én kampanje kan lede til en bevegelse og til endring. Dette er de sosiale bevegelser og aktivistenes tid, der en enkeltsak eller til og med et enkeltbilde, kan få omfattende oppmerksomhet og bli gjenstand for diskusjon.

Illustrasjon-klima.jpeg

Skjør fremgang i klimaforhandlingene

ForUM | 11.09.2018

FNs klimaforhandlinger går framover, men det går sakte og framgangen er skjør. Fredag ble det tydelig hvor vanskelig det blir å komme til enighet før fristen går ut allerede i desember. 

Jobb som frivillig?

Internship: Inter-Agency network for Education in Emergencies

Søknadsfrist: Snarest

This internship presents a unique learning opportunity to work closely with the Specialist INEE MS, liaise directly with INEE members around the world, and be part of projects that contribute to education quality in crisis settings.

Internship – UN Women Nordic Liaison Office

Søknadsfrist: 23.09.2018

Location: UN City, Copenhagen. UN Women is the UN organization dedicated to gender equality and the empowerment of women. A global champion for women and girls, UN Women was established to accelerateprogress on meeting their needs worldwide.
 

Ledige praktikantstillinger i bistandsorganisasjonen Sabona

Søknadsfrist: 21.09.2018

Sabona er en liten organisasjon som oppnår store resultater med sine grasrotprosjekter i Zimbabwe innenfor temaene utdanning, sysselsetting og helse. Hos oss vil du få god kjennskap og nærhet til hele organisasjonen, inkludert vårt kontor i Zimbabwe. Vi søker nå etter 2 praktikanter til vårt kontor i Oslo.

 1. MØTEBOOKER – Samfunnsansvar blir viktigere for bedrifter og vi trenger en møtebooker som kan videreformidle Sabonas arbeid til bedrifter slik at vi får muligheten til å presentere oss i møter og engasjere dem i våre meningsfulle prosjekter. Sabona yter en stor forskjell i Zimbabwe fordi lokalbefolkning eier prosjektene selv, men vi kan ikke bidra til å løfte et helt samfunn med mindre vi har engasjerte bedriftspartnere. Den ideelle møtebooker vil være resultatorientert, hyggelig, ærlig og kan takle at denne muligheten ikke er for alle bedrifter. Sabona tilbyr full opplæring samt en provisjonsordning.

  Søknadsbrev og CV sendes til Martin Bodd (martin@sabona.no) innen 21/09/18.
   
 2. PERSONLIG ASSISTENT (PA) – Vi søker en PA som er flink til å skrive og kreativ som kan bidra med administrative oppgaver og markedsføring. I tillegg vil du få være med på planlegging og gjennomføring av noen av våre faste arrangementer i Oslo. Du vil få full opplæring og ha mulighet til å lære deg om alle deler av organisasjonen. Det vil også bli mulighet til å lede ulike arbeidsgrupper og få ansvar for egne prosjekter avhengig av dine kvalifikasjoner og dine interesser innen Sabona sitt satsningsområde.

  Søknadsbrev og CV sendes til Ynghild Solholm (ynghild@sabona.no) innen 21/09/18.

 

Ønsket arbeidstid er en til to faste dager i uken. Noe ettermiddag og helgejobbing kan bli aktuelt. For mer info besøk www.sabona.no eller https://www.facebook.com/sabonanorge/

Frivillige til Red Cross Codeathon - Community Based Surveillance

Søknadsfrist: Snarest

Røde Kors søker engasjerte frivillige til å bidra under Codeathon under Oslo Innovation Week (27.-29. September). Under codeathon skal vi jobbe med videreutvikling av et system som hindrer sykdomsutbrudd i utsatte land. Vi har behov for deg som kan bidra med logistikk under arrangementet og frivillige med programmeringskunnskaper og/eller designbakgrunn. Bli med oss å redde liv!

Northern Lights Aid søker frivillige

Søknadsfrist: Snarest

Northern Lights Aid er en norsk organisasjon som ble startet av frivillige som var i Hellas under flyktningkrisen i 2015. Tre år etter er vi fremdeles i Hellas for å bistå flyktningene som stadig kommer til landet. Behovet frivillig innsats er fortsatt stort, og ikke minst sårt trengt.

I dag arbeider vi i byen Kavala (nordøst i Hellas) opp mot en permanent flyktningleir hvor det bor omlag 400 personer som venter på behandling av søknad om asyl. Halvparten av disse er barn.

I Kavala driver Northern Lights Aid:

 • En gratis klesbutikk for rettferdig distribusjon av klær
 • Undervisning (foreløpig engelsk) til kvinner, menn og barn
 • Workshop: arbeidsrom og verktøy til flyktninger som ønsker å lære eller utvikle ferdigheter
 • Hageprosjekt for inkludering og integrering

Du kan lese mer om våre prosjekter på northernlightsaid.org


Vi trenger frivillige:

Felt: Vi søker deg som vil være frivillig i Kavala, Hellas. Du må være over 18 år, ha stor arbeidslyst og kunne være der i minimum tre uker. 

Fundraising: Vi trenger kreative frivillige i Oslo som kan hjelpe oss å søke om økonomisk støtte, lage arrangementer og lignende. Du får stor frihet til å forme oppgaven selv

Økonomi: Vi trenger frivillige som har kjennskap til regnskapsføring og daglig økonomistyring i en organisasjon.

 

Kontakt:

info@northernlightsaid.org

Nettside: www.northernlightsaid.org