Director of Internal OversightSiste nyheter fra partnere i Global

charles-deluvio-703838-unsplash-768x1024.jpg

Kinas usosiale kredittsystem

Attac | 23.01.2019

Du går på rødt lys. Ping. Du runder en hel tv-serie på en helg. Ping. Du kjøper øl, istedenfor bleier, fordi du har jo faktisk ikke barn. Poengscoren din raser ned, og du innser at du har for lav score til å ta hurtigtoget til jobb på mandag.

jorden-klima-fri-bruk-ingen-kreditering-nødvendig-pexels.jpg

Når ikke klimamålene

ForUM | 22.01.2019

Med den nye regjeringsplattformen bidrar ikke Norge nok til å nå 1.5-gradersmålet og stanse farlige klimaendringer, frykter Forum for utvikling og miljø.

Verdensbankens-president-og-Xi-Jinping-liten_system_toppbilde.jpg

Ny rapport om Kina og de store utviklingsbankene

NUPI | 22.01.2019

Kina styrker sin posisjon innen utviklingsfinansiering og pengesamarbeid.

_BER7212x.jpg

FN-rapport: Fremtidens arbeidsliv krever et samfunn som sikrer læring livet ut

FN-sambandet | 22.01.2019

Verdenskommisjonen for fremtidens arbeidsliv lanserte i dag sin sluttrapport.

8875-3gloves-565x300-c.jpeg

Tar opp arbeidsforhold med Malaysia

IEH | 18.01.2019

Det er avdekket systematiske brudd på arbeidsforholdene ved fabrikker i Malaysia. I samarbeid med internasjonale næringslivsaktører, sender IEH nå en bekymringsmelding til malaysiske myndigheter.

demokratiets-oksygen.jpg

Norge trenger en menneskerettighetslov for næringslivet

ForUM | 22.01.2019

Skal den nye regjeringens satsning på næringslivsinteresser i utviklingsland bidra til bærekraftig utvikling, må menneskerettigheter og miljø ivaretas.

pressekonferanse_granavolden_gardermoen_hei-copyright-hoyre.jpg

Regjeringen må også måle seg selv

ForUM | 18.01.2019

Regjeringen bør stille strengere krav til egen resultatmåling for å nå bærekraftsmålene. Det sier Forum for utvikling og miljø, som mener Granavolden-erklæringen er et museskritt i så måte når det vi trenger er et sjumilssteg.

2023-neurath.jpg

Fjernet kullselskaper - men ikke kullbankene

FIVH | 15.01.2019

Norske banker har ikke lenger aksjer i kullselskapene, men investerer milliarder i internasjonale banker som finansierer nytt kull, tjæresand og kontroversiell olje.

Stortinget-konstitueres-2017-foto-Stortinget.jpg

Godkjenner eksporten til Saudi-koalisjonen

ForUM | 15.01.2019

Forrige uke vedtok et flertall på Stortinget å fortsette norsk eksport av militærmateriell til diktaturer og til den Saudi-ledede koalisjonen som kriger i Jemen.

Kristiansund_editor_artikkel_fullbredde.jpg

Et nytt verdensbilde

NUPI | 15.01.2019

Ærlighet, samarbeid og motstandskraft er det viktigste Norge bør fokusere på i tiden som kommer. Det understreket NUPI-direktør Ulf Sverdrup under sin tale på NHO's årskonferansen 9. januar. Her kan du lese den i sin helhet.

Jobb som frivillig?

Frivillige til Oslo Afro Arts Festival

Søknadsfrist: Snarest

Oslo Afro Arts Festival (OAAF) er en årlig festival som setter fokus kunst og musikk med bakgrunn i afrikansk tradisjon og kultur. OAAF er en videreføring av Zimfest Oslo- en zimbabwisk kultur- og musikkfestival, som har vært arrangert siden 2014. For å kunne fortsette festivalsuksessen er vi avhengige av flere frivillige ildsjeler!

Vi ser etter personer som liker kunst, kultur og festival. Vi ønsker dere som kan bidra med talenter og smil for å gjøre Oslo Afro Arts festival 2019 til tidenes beste opplevelse både for deg og de besøkende. Ved interesse ber vi deg sende en e-post til volunteer@osloafroarts.no.

 

Gjennom Oslo Afro Arts Festival har vi som mål å eksponere og utdanne de enkelte verk og kollektive bidrag fra Afrikansk kultur. Festivalen finner sted på Grønland, hvor vi holder konserter og seminarer arrangert på ulike scener og lokaler. Vi har en rekke konsepter under festivalen som blant annet består av danseforestillinger, konserter, spoken- word/ poesi, foredrag og arrangementer for barn og unge. I tillegg til dette er arrangerer vi også afrikanske marked med slagord, mat, aktiviteter for barn og live- musikk.

 

Vi har også samarbeidet med en rekke festivaler, blant annet Oslo World, Mela-festivalen og Shoko -Festivalen, som er Zimbabwes største urban- culture festival. Vi startet dessuten i 2016 et kunstnerutveklingsprogram i samarbeid med nevnte Shoko-festival, som går under navnet A Spoken World. Gjennom dette prosjektet ønsker vi i OAAF å fremme nye talenter og profesjonelle utøvere, samt å være en plattform for samarbeid mellom internasjonale og nasjonale kunstnere og musikere.

Styremedlemmer til FIVAS

Søknadsfrist: 28.01.2019

Nå søker vi frivillige styremedlemmer. Styret i FIVAS har ansvaret for organisasjonens økonomi, langsiktige planer, søknadsarbeid, vannrelatert politikk, arrangering av møter og seminarer og produksjon av tekster. Styret er øverste organ og jobber selvstendig med prosjekter de selv ønsker.

Foreningen for internasjonale vannstudier (FIVAS) er en frivillig organisasjon som arbeider for å kartlegge konsekvenser av vannrelaterte prosjekter og utbygginger i Sør, herunder damutbygginger. Vi jobber også med å sikre tilgang til vann og sanitærtjenester.
 

Har du lyst til å jobbe for at alle mennesker skal få tilgang til rent vann og gode sanitærforhold? Eller for at mennesker skal bli hørt når selskaper planlegger å bygge en demning der huset deres står? Dette er bare noen av de viktige temaene FIVAS arbeider med. Samtidig som vårt arbeidsfelt er omfattende og stort, er organisasjonen liten. Frivillig engasjement og bidrag er således helt essensielt for at vi skal kunne være den vaktbikkje-organisasjonen vi er.

Les mer om FIVAS på våre nettsider: fivas.org

I tillegg til ordinære styremedlemmer søker vi også styreleder til å jobbe i en 20 % deltidsstilling og honoreres deretter. I tillegg søker vi nestleder som vil honoreres med rundt 1000,- i måneden. 

Ta kontakt på fivas@fivas.org for å melde din interesse innen 28. januar. 

Praktikant i kommunikasjonsavdelingen

Søknadsfrist: 01.02.2019

Leger Uten Grenser søker praktikanter til kommunikasjonsavdelingen for vårsemesteret 2019.

Frivillige til WoMena

Søknadsfrist: Snarest

Den danske organisasjon WoMena søker nå frivillige til flere prosjekter i Uganda, Kenya og Sør-Sudan.

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival 2019 søker frivillige

Søknadsfrist: 10.02.2019

HUMAN IDFF (tidligere Human Rights Human Wrongs) går av stabelen fra 25. februar til 3. mars i Oslo, og ser nå etter frivillige som kan bidra til å skape en festival som gir meningsfulle opplevelser, økt kunnskap og som utfordrer perspektiver. Som frivillig jobber du enten før eller under festivalen, og får blant annet inngang på valgfrie filmvisninger. HUMAN IDFF er Oslos største dokumentarfilmfestival og byr på norske og internasjonale aktuelle dokumentarer i kombinasjon med debatter, samtaler, seminarer og workshops, teater og konserter, med mer. Festivalen består av to konkurranseprogram og et mangfoldig filmprogram med fokus på menneskerettigheter og samfunnsspørsmål.