Daglig lederSiste nyheter fra partnere i Global

Illustrasjon-global-handel.jpeg

ForUM på FN-møte om utviklingsfinansiering

ForUM | 18.04.2018

Med dagens finansiering for utvikling vil ikke bærekraftsmålene nås. Neste uke møtes verdens land i FN i New York for å prøve å bli enige om hvordan vi kan sikre finansiering av FNs bærekraftsmål fram mot 2030.

Jemen-houthier-demonstrasjon-2015_system_toppbilde.jpg

Jemen: Borgerkrig og sult

NUPI | 18.04.2018

Den kalles verdens største humanitære krise. Men borgerkrigen og de menneskelige lidelsene i Jemen har fått liten oppmerksomhet i norske medier. Situasjonen er både fastlåst og kompleks og bærer preg av å være åsted for maktkamp mellom mektige stater i Midtøsten. 

Jemen virket på mange måter som en suksesshistorie etter den arabiske våren i 2011 som ledet til omveltninger i Midtøsten. Men suksessen skulle vise seg å bli kortvarig.

Nepal_Kathmandu_University.jpg

Nettstudier kan sikre bedre lærerutdanning i Nepal

Norad | 17.04.2018

Dårlig kvalitet og lite tilgang til utdanning, er et stort problem i Nepal. Det er generelt dårlig infrastruktur og det er enorme forskjeller på fattige og rike. Kvinner og marginaliserte etniske grupper er spesielt utsatte. Nettstudier kan gi nye grupper tilgang til høyere utdanning.

od2019.jpg

Invitasjon til å søke OD 2019

Operasjon Dagsverk | 13.04.2018

Operasjon Dagsverk (OD) er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. Årlig jobbes det inn 20-25 millioner kroner og Operasjon Dagsverk formidler pengene gjennom bistandsorganisasjoner til utdannings- og utviklingsprosjekter rettet mot ungdom.  

981-ce63dec439065f390fc69e08b341d663.jpeg

Vold mot kvinner koster samfunnet skyhøye summer

Care Norge | 16.04.2018

To prosent av verdens samlede verdiskaping. Det er så mye det anslås at samfunnet taper på vold mot kvinner i en ny rapport fra CARE International. Rapporten viser også at det er et stort problem i både fattige, rike og middels rike land.

DSCN4291.JPG

Daglig kamp for å overleve

Flyktninghjelpen | 16.04.2018

Anastasiia Ursova bor i en liten, trygg landsby med ektemannen Mikhail og deres to små sønner. Det har ikke alltid vært slik: en natt i 2014 måtte de rømme med det aller siste toget for å unnslippe angrep med tungt artilleri.

tb-w372-h232-crop-int-591de0d53a1a035aeb8abaa50015ee13.jpg

Signerer avtale for tryggere fabrikker

FIVH | 13.04.2018

Norges største kjede for boligtekstil, Kid Interiør, har nettopp signert en viktig avtale som skal sikre fabrikker i Bangladesh mot brann og kollapser

Sida-768x576.jpg

Ønsket mer åpenhet i saksbehandlingen

Digni | 13.04.2018

Norad innførte kvalitetssystemet RAM Light i 2015 for å gi større åpenhet i behandlingen av søknader fra sivilsamfunnet. Under et seminar denne uken, fikk systemet blandede tilbakemeldinger.

735113.jpg

500 millioner kroner til WFP i år

FN-sambandet | 12.04.2018

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide tar imot lederen for Verdens matvareprogram (WFP), David Beasley, i Oslo denne uka.

fiskebaater.jpg

Betydningen av småskalafisket i sør

Norad | 11.04.2018

Rundt 120 millioner mennesker verden over er direkte avhengig av fiske som levebrød.

Jobb som frivillig?

Vil du bli ungdomsambassadør for Wedding Busters?

Søknadsfrist: 13.05.2018

Er du mellom 13 og 19 år? Den 24.-26. august kan du bli med på PlanUngdom helgecamp i Oslo! Vi samler 40 ungdommer fra hele landet til en spennende og morsom helg. Vil du bli ungdomsambassadør og lede an en av verdens viktigste kampsaker?

Medlem i PlanUngdom sin arbeidsgruppe

Søknadsfrist: 22.04.2018

Synes du Plan er en kul organisasjon?  Kanskje du har lyst å bidra til å gjøre Plan enda bedre? Er du mellom 13 og 19 år? Har du svart ja på alle spørsmålene er DU den vi leter etter!

PlanUngdom sin arbeidsgruppe trenger flere engasjerte ungdom! Arbeidsgruppa er med på å bestemme aktivitetene og planene for PlanUngdom, dermed kan du være med å hjelpe Plan til å bli enda bedre!

PlanUngdom møter hver 6 uke etter skoletid på Plan sine kontorer i Oslo. Du trenger ingen forkunnskaper eller erfaring. Gutter oppfordres til å søke! Det er ubetalt men du for en flott attest på at du har engasjert deg!


Er du interessert? Send inn søknad på maks 1 side til linn.dagfinnrud@plan-norge.no

Søknadsfrist søndag 22.april. Første møte er torsdag 26.april.
 

Praktikantstilling ved UNDPs nordiske kontor i Oslo

Søknadsfrist: 30.04.2018

UNDPs nordiske kontor søker en praktikant til sitt Oslo-kontor for perioden 20. august til 31. desember 2018. Praktikanten vil først og fremst ta del i kontorets kommunikasjonsarbeid og bør ha gode skriveferdigheter, kjennskap til utviklingspolitikk, erfaring med bruk av sosiale medier i organisasjonssammenheng og gode web- og dataferdigheter. Det er også ønskelig med kjennskap til bruk av foto- og videoutstyr. Vi er et lite kontor og har behov for en fleksibel praktikant som kan påta seg varierte oppgaver.

Fellesrådet for Afrika utlyser en studentpraktikantstilling for høsten 2018.

Søknadsfrist: 29.04.2018

Masterstudenter med mulighet for å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke praksis i organisasjonen for å drive faglig arbeid i et spennende fagmiljø om Afrika. 

A Step Closer søker nye frivillige

Søknadsfrist: 20.04.2018

Er du dedikert? Brenner du for å hjelpe andre? Ønsker du å gjøre en forskjell for medmennesker samtidig som du har det gøy? Da er det nettopp deg vi er ute etter. ASC er på utkikk etter nye frivillige som kan tenke seg å være med i organisasjonens ressursutvalg(RU). Vi ser etter folk som ønsker å bidra til gjennomføring av våre prosjekter, skribenter, markedsføring av organisasjonen og prosjektene våre, filmredigering, og grafisk design. Vi oppfordrer spesielt menn til å søke.

Redd Barna søker frivillige i Oslo og omegn til arbeid med barn som har opplevd vold i hjemmet

Søknadsfrist: Snarest

Har du lyst til å bidra til en aktiv hverdag for barn har opplevd vold i hjemmet? Redd Barnas frivillige gir barn positive opplevelser innenfor trygge rammer. Redd Barna Region Øst har en frivillig gruppe som møter barn som har opplevd vold hjemme og vi søker i den forbindelse frivillige til aktiviteter. Vi ønsker frivillige som kan delta i noen timer på dagtid ca en søndag i måneden.

Vi ønsker velkommen til et informasjonsmøte for nye frivillige til Redd Barna 25.april, kl 17:00 her hos oss i Storgata 38. inngang fra Hausmannsgt. Det vil holdes en egen opplæring for frivillige som ønsker å jobbe med barn som har opplevd vold, 3.mai, kl 17:00 i Storgata 38.  Send mail til sarah.lauglo@reddbarna.no for påmelding til både informasjonsmøtet og opplæringen.

Alle frivillige må:

- Være fylt 20 år
- Levere politiattest før man starter som frivillig
- Signere Redd Barnas retningslinjer for frivillige
- Forplikte seg til å være frivillig i minimum ett år
- Være medlem av Redd Barna eller PRESS
- Delta på opplæring

 

Redd Barna tilbyr:

- Opplæring i Redd Barnas verdigrunnlag og arbeidsprinsipper, spesielt FNs barnekonvensjon, som er grunnlaget for organisasjonens arbeid
- Opplæring og oppfølging fra ansatte og andre frivillige i Redd Barna
- Attest/bekreftelse etter endt engasjement

Du kan lese mer om Redd Barnas arbeid på krisesenter her

Frivillige ønskes til Dråpen i Havet i Norge, Hellas og Paris

Søknadsfrist: Snarest

Dråpen i Havet er en humanitær non-profit organisasjon hvor formålet er å bistå mennesker på flukt; hovedsakelig barn og deres mødre. Vi er i dag tilstede med frivillige koordinatorer og hjelpearbeidere flere steder i Hellas og i Paris. Siden starten i september 2015, har snart 5000 frivillige fra hele verden bistått i vårt arbeid.

Norge

Til vår administrasjon på Skøyen ønsker vi å komme i kontakt med personer som kan tenke seg å bidra sporadisk med:

 • Juridisk bistand og spørsmål knyttet til norsk lov og forskrifter
 • Grafisk design, foto/video og lay-out av vår nettside
 • Tekstarbeid
 • IT-oppgaver. Må ha allsidig kompetanse innen ulik software og tekniske løsninger

Felles for alle er at man må beherske norsk skriftlig og muntlig flytende. For en del av oppgavene går det fint å være bosatt andre steder enn i Oslo. Send CV og kortfattet søknad til birgit@drapenihavet.no

 

Hellas

Til våre ulike lokasjoner i Hellas har vi stort behov for frivillige feltarbeidere. Flyktningene kommer fortsatt til de greske øyene, og vi er på plass for å ta i mot de som kommer med båt. Vi jobber også aktivt inne i ulike flyktningleirer på fastlandet. Felles for alle lokasjoner er at man må være over 25 år og ha mulighet til å bidra i minst 10 arbeidsdager. Reise, kost og losji dekkes av den enkelte. Dråpen i Havet gir støtte til langtidsfrivillige som bistår i over 6 uker. Spørsmål sendes til frivillig@drapenihavet.no. Registrering for frivillig reise gjøres på vår nettside.

Vi har også ønske om å komme i kontakt med personer som kan bidra som koordinator over lengre tid. Fra juli har vi stort behov for flere koordinatorer. Alle må koordinatorer må ha gyldig førerkort og være over 25 år. Minimum varighet på oppdraget er 8 uker. Vi trenger Logistikk Koordinator, Frivillig Koordinator, Prosjekt Koordinator og Lokasjonskoordinator. Søknad og CV sendes birgit@drapenihavet.no

Om de ulike lokasjonene, oppfordrer vi til at man orienterer seg på vår nettside: www.drapenihavet.no. Her vil man også få informasjon om de ulike oppgavene til feltarbeidere.

 

Paris

Til vårt nye prosjekt hvor vi driver med frokostservering og informasjon til migranter i Paris ønsker vi å komme i kontakt med fastboende som er flytende i fransk og som kan bistå 3-4 dager i uken på dagtid med prosjektarbeid. Også bistand i forbindelse med research til nye oppgaver, prosjekter og samarbeidspartnere er ønskelig. Spørsmål sendes, og interesse meldes til paris@drapenihavet.no

Praktikant i Svenska Afghanistankommittén

Søknadsfrist: 30.04.2018

Praktik på Svenska Afghanistankommitténs kommunikationsenhet i Stockholm.

Bli instruktør i Gatemegling og gjør en forskjell for ungdom!

Søknadsfrist: Snarest

Røde Kors Gatemegling er et tiltak som gir ungdom verktøy i konflikthåndtering og megling. Vi i Akershus Røde Kors rekrutterer nå nye frivillige instruktører til å holde workshops for ungdom. Vi søker deg som er god på å få kontakt med ungdom og trives med å formidle. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Ledige praktikantstillinger i bistandsorganisasjonen Sabona

Søknadsfrist: 15.05.2018

Sabona er en liten organisasjon som jobber med grasrotprosjekter i Zimbabwe innenfor temaene helse, utdanning og bærekraftig sysselsetting. Vi vokser og søker nå etter 3 engasjerte praktikanter til vårt kontor i Oslo.

 1. Fadderansvarlig – du vil ha ansvar for å registrere våre faddere og opprette nye avtaler i faddersystemet. Du vil også ha kontakt med kontoret i Zimbabwe og ha ansvar for oppfølging av både fadderbarn og faddere. Arbeidsoppgavene innebærer også organisasjonsarbeid, informasjonsarbeid (sosiale medier) og ressursmobilisering.
   
 2. Relasjonsbygger – Sabonas prosjektet for barn og unge finansieres av bedrifter og vi søker etter en relasjonsbygger som skal skaffe Sabona nye samarbeidspartnere i bedriftsmarkedet. Samfunnsansvar er en viktig del av bedrifters interne og eksterne markedsføring. Sabona gir sine støttespillere mye tilbake og skaper engasjement. Arbeidsoppgavene vil bestå i, men ikke avgrenset til, møtebooking, salg og kundekontakt. Du vil få full opplæring og være en del av en liten stab med entusiasme og profesjonalitet. Er du uredd for å snakke i telefon, god til å kommunisere og er opptatt av å få til varige forbedringer, ta kontakt med oss.
   
 3. Personlig assistent – du vil jobbe tett med Ynghild Solholm og ha ansvar for møte og foredragsbooking, oppfølging i CRM-systemet (Salesforce) og også andre spennende oppgaver tilknyttet arrangementer som StandupAid, SabonaLive og Giraffe ballet. Rollen vil også innebære organisasjonsarbeid og ressursmobilisering.

 

Hos oss vil du få god kjennskap og nærhet til hele organisasjonen, inkludert vårt kontor i Zimbabwe. I tillegg vil du få være med på planleggingen og gjennomføringen av noen av våre faste arrangementer i Oslo. Det vil også bli mulighet til å lede ulike arbeidsgrupper og få ansvar for egne prosjekter avhengig av dine kvalifikasjoner og dine interesser innen Sabona sitt satsningsområde.

Ønsket arbeidstid er to faste dager i uken. Noe ettermiddag og helgejobbing kan bli aktuelt. For mer informasjon om Sabona kan du besøke www.sabona.no eller https://www.facebook.com/sabonanorge/

Søknad sendes til lars@sabona.no snarest eller innen 15.05.2018.

Prosjektleder Giraffeball 2019

Søknadsfrist: 01.06.2018

Norges morsomste og dårligst betalte prosjektstilling?! Sabona er på jakt etter en frivillig prosjektleder for å hjelpe oss frem til vårt årlige event, Giraffeballet våren 2019 – et unikt arrangement og stjernespekket veldedighetsball hvor alle inntekter går uavkortet til Sabonas arbeide med blant annet skolegang til barn og unge i Zimbabwe. Har du lyst og mulighet til å bruke tiden din på å hjelpe andre?

Prosjektleder skal være ansvarlig for å lede og gjennomføre Giraffeball 2019, og har ansvar for å koordinere arbeidsgrupper og frivillige. Vi har arrangert Giraffeball nesten årlig siden 2012, med pause i 2017 og 2018. Nå vil vi gjenoppta «tradisjonen»! Med begrensede ressurser har vi behov for en prosjektleder med dedikert ansvar over en totalperiode på ideelt sett tre måneder. Jobbetid vil være fleksibelt etter avtale, det viktigste er at man har pågangsmotet til å sette i gang planlegging av eventet, koordinere andre frivillige og samle løse tråder.

Varighet: Vi ønsker allerede oppstart noen timer i uken fra juni 2018 for å bli kjent med prosjektet og ressursgruppen du vil jobbe med. Fra august vil det være en fordel å kunne bidra 1-2 dager i uken med hovedvekt mot innspurt januar-april 2019. Det finnes mange løsninger til denne stillingen.

Bakgrunn: Du har gjerne erfaring fra prosjektledelse, PR, events eller arbeide med frivillige – men det er ikke et krav. Det viktigste er at du syntes dette høres morsomt ut, er ryddig og selvstendig og har masse ståpåvilje!

Vi ønsker oss en prosjektleder som er selvgående og ansvarsbevisst, har oversikt, og er strukturert, målrettet og løsningsorientert. Og det er selvfølgelig aldri feil å være engasjert, kreativ, positiv og utadvendt!

Se poster fra Giraffe 2016 her for å få et inntrykk av arrangementet: http://giraffeball.no/

Har du spørsmål eller er interessert? Kontakt Ynghild i Sabona før 1. juni for en uforpliktende prat: mobil 977 93 903 eller mail ynghild@sabona.no. Se også www.sabona.no

Vi håper å høre fra deg!

 

Sabona er en liten organisasjon som jobber på grasrotnivå i Zimbabwe etter prinsippet om hjelp til selvhjelp. Vi har enkle strukturer og få mellomledd, og direkte kanalisering av midler gjør prosjektene effektive og sterke. Lokalbefolkningen eier selv sine egne prosjekter og er med i hele prosessen fra ide, utførelse og drift. Dette skaper solide, effektive og bærekraftige prosjekter. Inntekter fra våre givere og arrangementer gir oss mulighet til å fortsette vårt arbeid med å gi barn i Zimbabwe en fremtid – pengene vi samler inn er med på å gi de est utsatte barna trygghet og tilgang til skolegang, skolemateriell, mat, rent vann, helsehjelp og fritidsaktiviteter.

Bli med i Afghanistankomiteen sin info-gruppe!

Søknadsfrist: Snarest

Vi trenger flere frivillige til å være med å organisere arrangementer og debatter, skrive saker for nett og sosiale medier, jobbe med video og foto og mye mer. Vi er basert i Oslo, men vi ønsker oss gjerne frivillige som kan bidra fra og i andre deler av landet.

Afghanistankomiteen er en medlemsbasert solidaritetsorganisasjon, som jobber med informasjon- og med politisk påvirkningsarbeid i Norge, og med bistandsprosjekter i Afghanistan. Les mer om oss HER.

Unik mulighet for ledererfaring for deg som er 21 år+

Søknadsfrist: Snarest

CISV Buskerud er en internasjonal fredsorganisasjon for barn og unge, som trenger ledere til sine aktiviteter sommeren 2018. Vi arrangerer egen internasjonal barneleir, og vi sender barn og unge på internasjonale leirer i Norge og utlandet. Vil du bidra til vårt fredsarbeid og samtidig få verdifull erfaring og fantastiske opplevelser?