Nyhetsbrev: Skriv inn din e-post og meld deg på

Søk på Tema

Klipp fra media

Filter: 2018

En tapt kamp (globalisering)

DN+ (meninger) | 16.07.2018

Kommentar av Anatole Kaletsky (sjeføkonom og medstyreleder i Gavekal Dragonomics): Dette tiårets mest definerende politiske konflikt ser ut til å bli nasjonalisme mot globalisme, ikke populisme mot elitisme. Uansett hvor man ser – til USA eller Italia, Tyskland eller Storbritannia, for ikke å nevne Kina, Russland og India – er det klart at politikken styres av en oppblomstring av nasjonale følelser.

Disse kan sende verdensøkonomien inn i ny resesjon

DN | 16.07.2018

Brexit i Storbritannia og den amerikanskstyrte handelskrigen er deler av en «vekkelse» som kan bryte ned verdensøkonomien, ifølge analytikere i fondsgiganten Pimco.

EU ber USA, Kina og Russland forhindre handelskonflikt og kaos

DN (NTB) | 16.07.2018

EUs president Donald Tusk ber USA, Kina og Russland jobbe sammen for å kjøle ned handelskonflikter og forhindre en opphetet situasjon for verdenshandelen.

Handelskrigen kan true amerikansk oljeeksport

E24 | 16.07.2018

Den tiltagende handelskrigen mellom USA og Kina kan føre til at amerikansk oljeindustri må finne nye kjøpere. Kina er nemlig USAs nest største oljeimportør, og «oljetrusselen» har allerede kommet fra Beijing. 

EU kaver i Middelhavet

Nationen (meninger) | 16.07.2018

Kommentar av Michael Brøndbo: Det europeiske avtaleverket for flyktning- og migrantpolitikk gjør det både nødvendig og nesten umulig å føre en felles politikk på disse områdene. Det kan skape enorme kriser på en lang rekke måter. Men det er viktig å holde hodet kaldt.

Massemigrasjon er et epokegjørende fenomen. Italia har allerede tatt grep.

Aftenposten (meninger) | 16.07.2018

Kommentar av Alberto Colella (Italias ambassadør til Norge): Selv om jeg deler noen av bekymringene UDIs direktør Frode Forfang uttrykker, vil jeg gjerne understreke et par hensyn. Innlegget til Forfang, som ble trykket 5. juli, gir et forenklet bilde - blandet med stereotypier (som ofte er situasjonen når man arbeider med italienske anliggender) - av et kompleks fenomen: Årsakene til den massive migrasjonen de siste årene er multidimensjonale og ikke begrenset til det uregulerte markedet som en trekkfaktor.

Erna Solberg kan støtte asylmottak i Afrika - men da må tre kriterier innfris først

Dagbladet+ | 16.07.2018

- Veldig mange av tingene hvor det er snakk om bidrag fra Norge er annet enn å hente flyktninger. Det første vi blir spurt om er kanskje å bidra med politi til Frontex. Når jeg sier Norge skal bidra solidarisk, så er det på mange områder, sier Solberg. En annen idé som kan bli en realitet, er egne asylmottak i Afrika. Solberg sier hun, i likhet med Siv Jensen, er positiv til dette dersom visse kriterier innfris.

Asyl-utspill har utsatt Aps arbeid med ny migrasjonspolitikk

Dagsavisen (NTB) | 16.07.2018

Et migrasjonsutvalg skal fornye Aps innvandrings-, integrerings- og asylpolitikk, men kontroversielle utspill fører til utsettelse, skriver Vårt Land.

Autoritære land er Israels beste venner

Dagbladet (meninger) | 16.07.2018

Kommentar av Jan-Erik Smilden: Israel får stadig bedre relasjoner til EUs mest fremmedfiendtlige, antidemokratiske og nasjonalistiske regimer. Hva er hensikten? Ungarns omstridte statsminister Viktor Orbán vil bli tatt imot med fulle æresbevisninger når han kommer til Israel i midten av neste uke. Glem Tyskland, glem Frankrike, glem Storbritannia. Det er folk som Orbán statsminister Benjamin Netanyahu (Bibi) nå satser på.

Sett Zaman fri

VG (meninger) | 16.07.2018

Lederkommentar: Norske myndigheter må legge hardt press på landet for å få TV 2s reporter Kadafi Zaman satt fri omgående.

På jobb for demokratiet

Dagbladet (meninger) | 16.07.2018

Lederkommentar: Dagbladet mener: Den brutale arrestasjonen av TV2-journalist Kadafi Zaman minner oss på at vi ikke kan ta presse- og ytringsfriheten for gitt.

Forsvarer: – Anklagene mot Zaman er latterlige

Dagsavisen | 16.07.2018

Mandag skal TV 2-reporter Kadafi Zaman framstilles for retten i Pakistan. Anklagene som rettes mot Zaman skal være en del av en masseanmeldelse.

Storstilt feiring av at det er 100 år siden Mandela ble født

Aftenposten | 16.07.2018

Sør-Afrika feirer uken til ende at det er hundre år siden Nelson Mandela ble født. Men optimismen fra valget i 1994 har forsvunnet på veien.

Minst ti drept i mulig jihadist-angrep i Mali

Aftenposten (NTB) | 16.07.2018

Minst ti sivile er drept i et mulig jihadist-angrep i Ménaka nordøst i Mali, nær grensen til Niger, søndag.

Minst ti personer drept i opptøyer i Nicaragua

Aftenposten (NTB) | 16.07.2018

Minst ti personer er drept og 20 skadet etter at politiet og paramilitære grupper angrep flere byer i Nicaragua.

Pakistanske journalister er i en svært presset situasjon, sier Pakistan-ekspert

Aftenposten | 16.07.2018

Elisabeth Eide er professor ved Oslo Met og blant landets fremste eksperter på situasjonen i Pakistan. Hun forteller at pakistanske journalister er i en svært presset situasjon.

Arrestasjonen er ikke bare et angrep på Kadafi Zaman og TV 2. Det er et angrep på den frie pressens rolle.

Aftenposten (meninger) | 16.07.2018

Kommentar av Olav T. Sandnes (sjefredaktør / adm.dir, TV 2.): Dette er et angrep ikke bare på ham og TV 2, men på den frie pressens rolle. Vi skal fortelle hvordan det egentlig står til også når myndighetene ikke liker det de får høre. Det må de respektere. Derfor kommer TV 2 til å følge opp denne saken. Først for å få løslatt Kadafi. Fremover for å sikre at dette ikke skjer igjen, mot noen av våre, eller andre.

To tredjedeler av tyskerne mener Trump er farligere enn Putin. Mange mener også Putin er mer sympatisk.

Aftenposten (NTB) | 15.07.2018

Nesten to tredjedeler av tyskerne ser på USAs president Donald Trump som en større fare for verdensfreden enn Russlands president Vladimir Putin.

Trump og Putin kan endre verden hvis disse bitene faller på plass (sikkerhet)

Aftenposten | 15.07.2018

Mens NATO-allierte og Ukraina biter negler, sier Trump at møtet med Putin kan vise seg å bli «ukens letteste». Her er en gjennomgang av hva topplederne trolig vil diskutere.

Ronald er ute, Donald er inne; Republikanerne modne for ideologisk forvandling (NATO)

Stavanger Aftenblad (meninger) | 15.07.2018

Kommentar av Fareed Zakaria: President Trumps reise til Europa blir skildret av både ham selv og hans kritikere som revolusjonerende. Han forteller oss at han helt på egenhånd og mirakuløst fikk Natos medlemmer til å øke sine forsvarsbudsjetter kraftig. Hans kritikere hevder at han egenhendig ødela den vestlige forsvarsalliansen ved å så tvil og uenighet blant USAs nærmeste partnere.

Han har satt fyr på innvandringsdebatten i Ap

Aftenposten | 15.07.2018

En 35 år gammel iransk flyktning fra Drammen har fått innvandringsdebatten i Ap til å ta av. – Bor du i Norge må du bli en del av Norge, sier Masud Gharahkhani og avviser at han stjeler Frps politikk.

Kjemper for fengslet kontra-jihadist: - Vi er i geriljakrig

VG | 15.07.2018

For noen er han en straffedømt rasist. For andre er han en kneblet, politisk martyr. Fengslingen av Tommy Robinson forener høyrepopulister over hele verden, og når helt inn til Trump-administrasjonen.

Hamas: Våpenhvile på Gazastripen etter at to tenåringer ble drept lørdag

Aftenposten (NTB) | 15.07.2018

Den israelske hæren har lettet på restriksjoner langs grensen til Gazastripen, etter at Hamas og Islamsk jihad sier at de har godtatt en våpenhvile med Israel.

Politianmeldelse: Kadafi Zaman og 38 andre anklages for drapsforsøk, for å ha tatt mobilen fra politimenn og for å ha ødelagt politiuniform

Aftenposten | 15.07.2018

Pakistansk politi mener TV 2-profilen deltok i demonstrasjoner der det ble skutt mot politiet.

Tragiske forhold i verdens yngste land (Sør-Sudan)

Aftenposten (meninger) | 15.07.2018

Lederkommentar: Flere runder med fredssamtaler mellom Kiir og Machar har så langt mislykkes. De siste samtalene førte 30. juni til en «permanent» våpenhvileavtale, som i likhet med tidligere våpenhviler ble brutt innen få timer. Sør-Sudans ledere har påført befolkningen en massiv humanitær krise. Norge bør fortsette å bistå sivile, men vel så viktig er det å legge press på landets myndigheter for å stanse den voldelige konflikten.

Fred mellom Etiopia og Eritrea: Utenkelig for bare for få uker siden

NRK nyheter (urix) | 15.07.2018

Fredserklæringen er ikke bare viktig for disse to landene eller for Afrika, men for hele verden, ifølge FNs generalsekretær. I dag ble Eritreas president ønsket varmt velkommen da han kom på statsbesøk til Etiopia.

To store eksplosjoner ved presidentpalasset i Mogadishu

Aftenposten (NTB) | 15.07.2018

To kraftige eksplosjoner og skuddsalver ble lørdag hørt i nærheten av presidentpalasset i Somalias hovedstad Mogadishu.

Cuba åpner for privat eiendomsrett i grunnloven

Aftenposten (NTB) | 15.07.2018

Cuba planlegger langtrekkende endringer med en ny grunnlov som anerkjenner et fritt marked og privat eiendomsrett.

Haitis statsminister går av etter dødelige opptøyer

Aftenposten (NTB) | 15.07.2018

Haitis statsminister Jack Guy Lafontant går av som følge av de dødelige opptøyene knyttet til at regjeringen besluttet å øke prisen på bensin.

Maten, tørken og verden (handel)

DN+ (meninger) | 14.07.2018

Kommentar av Kjetil Wiedswang: Skal verden mettes, må grensene åpnes for mathandel. Årets sommertørke forteller om vår sårbarhet.

1 - 30 av 4456
1 2 3 4 5 6 .... 145 146 147 148 149