Klipp fra media

Filter: 2018

Kina under press – frir til utenlandske selskaper

DN | 20.09.2018

Det er blitt vanskeligere for Kina å skape en stabil økonomisk vekst. Den kan falle til det laveste på et kvart århundre. Statsminister Li Keqiang frir til utenlandske selskaper og lover like konkurransevilkår.

Kinas rikeste mann mener folk bør forberede seg på 20 år med handelskrig

NRK Nyheter | 20.09.2018

Kinas rikeste mann, Jack Ma, advarer om at forholdet mellom Kina og USA kan komme til å være dårlig i flere tiår fremover.

Norge drev et hemmelig fredsdiplomati under Libya-krigen

NRK Nyheter | 20.09.2018

Norges utenriksminister snakket med Muammar Gaddafis sønn i et hemmelige forsøk på å få fred i Libya i 2011, samtidig som norske jagerfly sirklet over landet. For første gang snakker Jonas Gahr Støre offentlig om hva som hendte.

– Det norske bistandsparadigmet har spilt fallitt

Minervanett | 20.09.2018

Når Kina blir viktigere for utvikling i Afrika enn det Vesten er, er det et uttrykk for at vi holder på å tape verdikampen, mener avtroppende leder i Norfund, Kjell Roland.

Verdenskrig ved et uhell?

ABC-Nyheter | 20.09.2018

Debatt av Audun Tjomsland: Verdenskrig kan startes ved en feiltagelse. Det kunne lett skjedd for få dager siden, da et russisk fly ved en feil ble skutt ned av syrisk artilleri. Da hadde politiske ledere i begge land fornuft nok til ikke å la det utvikle seg til storkrig. Men begge de berørte landene skyldte på Israel.

Vi burde bli pissredde alle sammen (Miljø)

VG (meninger) | 20.09.2018

Vi blir jevnlig pepret med dystopiske skildringer av hvordan det står til i naturen.

Hvert femte sekund dør et barn i verden

VG | 20.09.2018

Hvert femte sekund dør det et barn i verden, men barnedødeligheten er synkende, viser en ny FN-rapport.

Mediene skaper et feilaktig bilde av hvordan det står til med verden

Aftenposten (meninger) | 20.09.2018

Si ;D-innlegg av Martin Bang Jareg: Verden opplever en enorm utvikling men vi får bare servert det negative. Det er trist å se at så få legger merke til de positive endringene.

Rapport: Nesten halvparten av kvinnelige flyktninger utsettes for overgrep

Aftenposten | 20.09.2018

Nesten hver andre kvinne som flykter eller migrerer til Europa, utsettes for seksuelle eller voldelige overgrep på reisen, viser en ny dansk rapport.

Vil hindre flyktningbåtene å krysse Middelhavet

DN | 20.09.2018

Østerrikes statsminister vil hindre at det å bli reddet i Middelhavet skal være en "billett til Europa". Donald Tusk sier flyktningstrømmene er sterkt redusert.

KrF: Asylbarn bør ivaretas av barnevernet

Aftenposten | 20.09.2018

KrF kommer i høst til å fremme forslag om at også enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år ivaretas av barnevernet, ikke av Utlendingsdirektoratet.

To av Aps forslag til asylinnstramning vil vise om partiet mener alvor

DN + | 20.09.2018

Lederartikkel: Masud Gharahkhani har vært leder av Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg som onsdag la fram sine første forslag til hvordan partiets innvandringspolitikk bør se ut.

Krigen mot terror er tapt

Morgenbladet | 20.09.2018

Debatt av Sayed Sohaib: Stadig nye angrep i Afghanistan viser at terrororganisasjonene ikke blir borte, selv om de taper i Syria og Irak. 

Hizbollah vurderer nedtrapping i Syria

Aftenposten | 20.09.2018

Den libanesiske Hizbollah-militsen vurderer å hente hjem noen av sine soldater fra Syria der de kjemper på president Bashar al-Assads side i krigen.

Moon ber koreanerne bygge en framtid sammen

DN | 20.09.2018

Sør-Koreas president Moon Jae-in ber den nordkoreanske og sørkoreanske befolkningen om å ikke lenger leve separert, men bygge en framtid sammen.

Fremskritt i Pyongyang

VG (meninger) | 20.09.2018

Lederartikkel: Sør-Koreas president Moon Jae-in har gjennomført et historisk besøk hos leder Kim Jong-un i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. De har undertegnet avtaler som skal bidra til større sikkerhet og samarbeid mellom de to koreanske statene.

Obama-kysset som førte til fengsling

NRK Nyheter | 20.09.2018

En tidligere støttespiller av militærjuntaen i Myanmar er dømt til sju års fengsel for krenkende meldinger om Aung San Suu Kyi på Facebook. Han ble arrestert etter å ha publisert dette bildet.

Vil jobbe videre mot fred på Koreahalvøya – og felles sommer-OL

Dagsavisen | 20.09.2018

Nord-Korea og Sør-Koreas ledere har inngått en rekke nye avtaler og vil blant annet samarbeide om en OL-søknad. Spørsmålet er om det er nok for USA.

Jubelen var stor da Kim og Moon møttes. Det kan hjelpe Trump.

Aftenposten | 20.09.2018

NUPI-ekspert mener det som nå skjer i Pyongyang, vil være viktig for Donald Trump i mellomvalget.

Presset øker på Polen og Ungarn

Dagsavisen | 20.09.2018

Ungarn og Polen avviser EU-kritikk med en internasjonal sammensvergelse. Men straffeprosessene mot landene kan føre fram, mener ekspert.

I krig og kjærlighet

Dagbladet (meninger) | 20.09.2018

Kommentar av Morten Strand: Vi vet at det er krig. Nå aner vi også noe som kan likne kjærlighet. Det er derfor Putin og Erdogan kan snu opp ned på alle sannheter i Syria.

Kjemper mot USAs sanksjoner

Dagsavisen (Nye Meninger) | 19.09.2018

Debatt av Sverre Lodgaard (NUPI): USA iverksetter sanksjoner over en lav sko, og reduserer diplomatiet. Nå forsøker andre land å fri seg fra amerikanernes sanksjonsregime. Når noe går dem imot, truer amerikanerne med økonomiske sanksjoner. De kan gjøre det fordi de kontrollerer det internasjonale finanssystemet. Men nå mener både venner og fiender at det har gått for langt.

Norske jagerflyvere var lovlige mål i Libya

Aftenposten (meninger) | 19.09.2018

Debatt av Arne Willy Dahl: Espen Barth Eides kronikk i Aftenposten 18. september etterlater fortsatt en uklarhet med hensyn til om norske jagerflyvere som opererte over Libya, var lovlige mål. Jeg er enig med ham når han sier at libyske myndigheter ikke hadde – i folkerettslig forstand – rett til å gå til militære angrep på dem som på FNs vegne gjennomførte Sikkerhetsrådets vilje. Men dette gjelder, forenklet sagt, på statsnivå og ikke på soldatnivå.

Gir Norges bidrag til verden middels karakter

NRK Nyheter | 19.09.2018

Norge blir rangert på 12. plass av 27 land i en fersk rapport over rike lands bidrag til global utvikling. Sverige, Danmark og Finland topper listen.

FN-rapport: Markedet tar livet av planeten vår – på tide med et nytt økonomisk system

DN | 19.09.2018

Planeten vår sliter. Den ene vitenskapelige studien etter den andre advarer om at vi er langt over de fysiske grensene for hva planeten er i stand til å takle.

Konflikter i vinden

Dagsavisen (Nye Meninger) | 19.09.2018

Debatt av Mikaela Vasstrøm, Hans Kjetil Lysgård og Hanne Haaland: Når naturressurser skal kommersialiseres oppstår det ofte konflikter, særlig der det involverer store naturinngrep. Det vekker sterke følelser både lokalt og nasjonalt og etablering og utbygging av vindkraftverk er ikke noe unntak. Norges relativt ambisiøse klimamål har forpliktet oss internasjonalt til å redusere CO2-utslipp.

Oljeministerens klimasemantikk

Morgenbladet | 19.09.2018

Debatt av Pål Antonsen og Ole Hjortland (Universitetet i Bergen): «Hva mente du med begrepet «klimaromantikere»?». Spørsmålet skapte bry for den nye olje- og energiministeren Kjell-Børge Freiberg (Frp). Etter at NRKs Peter Svaar måtte stille spørsmålet hele seks ganger, endte besvarelsen med et mageplask.

Verdens befolkning har ikke vært så lei seg på tolv år

Dagsavisen | 19.09.2018

Lei og stressa? Du er ikke alene.

Det er, i vårt samfunn, mangel på dannelse å nekte å håndhilse på en bestemt gruppe mennesker

Dagsavisen (Nye Meninger) | 19.09.2018

Debatt av Unni Helland: En skoleansatt som kun håndhilser på menn driver maktmisbruk i religionens navn.

NRK-undersøking: 47 prosent av alle born i familievaldsaker er frå innvandrarfamiliar

NRK Nyheter | 19.09.2018

– Tala er urovekkande, seier både Framstegspartiet og Arbeidarpartiet – og får støtte frå valdsforskarar.

1 - 30 av 6108
1 2 3 4 5 6 .... 200 201 202 203 204