Anniversary Conference: Support to human rights defenders in changing and challenging times

Tid:        13. november 2018, kl 12:00-17:30

Sted:     Nobels Fredssenter, Rådhusplassen, Oslo.

 

Denne konferansen tar for seg den globale menneskerettighetsbevegelsen, ved å se på fortid, nåtid og fremtid for menneskerettighetsarbeid.

Støtte til menneskerettigheter i en kontekst av minkende handlingsrom, økning av populistiske regimer og fiendtlig miljø ligger som et bakteppe i året vi feirer både 20-års jubileet for FNs erklæring om menneskerettighetsforsvarere og 70-års jubileet for verdenserklæringen om menneskerettigheter . Hva er konsekvensene for menneskerettighetsbevegelsen, og hva er de grunnleggende realitetene for menneskerettighetsarbeid og forsvarere som arbeider i frontlinjen? Hvilke strategier brukes til å støtte og reagere på juridisk trakassering, begrensning i forsamlingsfrihet og ytringsfrihet, trusler, kriminalisering og drap av menneskerettighetsforsvarere? Hvilke nye verktøy kan brukes i arbeidet vårt og hva slags støtte og strategier er det nødvendig å se fremover?

Denne konferansen samler internasjonale eksperter og menneskerettighetsforsvarere fra en rekke lokale, nasjonale og internasjonale kontekster, for å gi oss råd og refleksjoner over hvordan man kan fortsette og forbedre støtten til menneskerettighetsarbeid i endrede og utfordrende tider. Konferansen søker å markere og feire det uunnværlige arbeidet som menneskerettighetsforkjempere - enkeltpersoner, grupper og organisasjoner - gjør hver dag for å fremme likestilling, verdighet, rettferdighet, fred, bærekraftig utvikling og frihet i lokalsamfunnene samt over hele verden.

 

Meld deg på her innen 29. oktober: https://bit.ly/2NjRaKe

Se fullt program her: https://nhrf.no/assets/images/Program-NHRF-Anniversary-Conference-1-page.pdf

Start: 2018.11.13 12:00
Arrangør: Det norske menneskerettighetsfond